Terjeszkedne az Xbox Live-val a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 5.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint androidos és iOS-es játékokba is integrálható lesz majd az Xbox Live, illetve annak minden fontosabb funkciója. A Microsoft terveit egy álláshirdetés leplezte le.

Az Xbox Live-ot ugye leginkább az Xboxokon, illetve újabban a Windowson és a Windows Phone-on használjuk, de most nagyon úgy fest, hogy a Microsoft Androidra és iOS-re is átköltöztetné a rendszert; volt is már ehhez egy kísérleti projektje, a Wordament iOS-es és androidos változatában pont úgy lehetett Xbox Live-os acsikra vadászni, mint a Windows Phone-osban.

Most viszont nagyban gondolkodnak a redmondiak, a cég törekvéseit egy álláshirdetés leplezte le a The Verge szerint: ebben a Microsoft kereken leírja, hogy olyan nyílt forrású, könnyen használható és alakítható keretrendszeren dolgoznak, amivel az Xbox Live funkcióit iOS-es és androidos játékokba is be lehetne építeni.

Általánosságban a Microsoft még azt is belengette, hogy szeretné "visszacsábítani" magához a játékfejlesztőket, ezért mindenképpen jobb eszközöket adna a kezükbe a rendszer kihasználásához, és a különböző megkötéseken is enyhítene.

Ugye az indie xboxos címek kapcsán elég sokat lehetett arról hallani, hogy mennyi fejfájást és pluszkiadást jelentett a fejlesztőknek a játékuk kiadása vagy éppen frissítése, Androidon és iOS-en pedig amúgy is szükség van a versenyképességet javító változtatásokra, elvégre a rivális platformokon a Google Play Games és a Game Center szolgáltatások számítanak standardnak.

21.
21.
Teuton
#18: Szerintem attól csak kevesebb lesz egy játék :P
18.
18.
shooter1234
#5: Lehet lesz benne valami másolásvédelem például.
17.
17.
JackBauer
16.
16.
Harkov
#13: kimoderált üzenet
15.
15.
JackBauer
13.
13.
JackBauer
10.
10.
Harkov
#9: kimoderált üzenet
9.
9.
JackBauer
7.
7.
Harkov
#6: kimoderált üzenet
5.
5.
Teuton
Nyissunk az alapoknál: miben több egy Xbox Live-es játék, a "csupaszhoz" képest?
4.
4.
Exorcist
Inkább adott volna ki egy erősebb konzolt. LOL. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...