Blogajánló: Miért nehéz tesztet írni?

Megtudhatjuk, mik a tesztírás buktatói, valamint egy isteni géptestben non-stop nézünk anime-t. A múlt hét legjobb blogjai következnek, egy kattintás után olvashatod is őket!
  • Írta: Scoo

Kommentek

#13
Köszönöm szépen, hogy az én kis írásom is bekerült! :)
#12
Már a cím rossz, direkt csak azét jöttem ide hogy jól beszóljak: k*rva könnyű tesztet írni, az már más, hogy JÓ tesztet mennyire nehéz...
Én eleinte elolvastam a nagy százalékát a teszteknek itt a gamekapocson, volt pár ami nem érdekelt, annyira se hogy belenézzek, de aztán elvették a kedvemet a sz*r tesztek, amiket nem tudok végigolvasni se, annyira rosszak. Mostanában már csak arra megyek rá ami tényleg érdekel, az meg kevés van, marad a hír, azok meg szösszenetek.
Én egy tesztben nem a másik véleményét keresem, mert azt le se sz*rom, hanem azt, hogy mik vannak a játékban, mire számítsak.
#11
Gratulálok mindenkinek és nagyon szépen köszönöm, hogy bekerülhetett a legGIGÁszibb blogom. Remélem sok embernek meg hoztam a kedvét az animéhez mert ebből az élményből kimaradni vétek.
#10
ScooModerátor
#9: Egyetértek.
#9
#7: Bár azt nem tudom, hogy te mennyire tartozol a hobbi blogger kategóriába, mert ugye a bemutatkozásod szerint „A Mozineten, a Filmponton, meg a dvdextrán egy időben rendszeresen jelentek meg írásaim”. De mindegy: most itt „írogatsz”, és profi szinten, ez a lényeg :)
#8
#7: Ja, pont Te vagy az egyik példája annak, hogy valószínűleg nem ez a fő állásod, nem abból élsz, hogy itt a GK blog részlegébe filmekről írogatsz, mégis a profi szintet képviselik írásaid.
Ebből is látszik, hogy az írás minősége nem attól függ, hogy ki mennyire tanulta, vagy nem, és hogy hol, milyen pozícióban „firkálgat”. Vannak elvileg tanult újságírók, akik ezért kapják a fizetésüket, és mégis „igénytelen” munkát végeznek, és vannak „neten firkálgató” hobbi bloggerek pl., akik minőségi írásokat tesznek le az asztalra (lásd: Maktub). Persze fordítva is igaz.
#7
Kétlem, hogy MD. Alchemist egyáltalán elolvasta volna a blogokat.
#6
#3: Sok mindenben egyet értek a leírtakkal, bár valóban nagyon le van sarkosítva, és általánosítva. Csak annyival egészíteném ki, hogy tisztelet a kivételnek. A lényeg az, amit te is írtál: „Nincs ezzel feltétlenül baj”, Ugyanis szerintem ez a hozzá nem értés, és amatőrizmus egyáltalán nem gond pl. egy ilyen oldalon, ami egy hobbi gamer oldal. Itt senki nem profi újságíró, és a GK stáb tagjai sem az itt végzett munkájukért kapnak nagy fizut, amiből szépen meg lehet élni, szóval nem ez a főállásuk. Ezért egy ilyen bétaüzemben futó hobbi oldalnál szerintem kicsit irreális elvárás is lenne, hogy profi legyen. A bloggerekre szintén ez vonatkozik. A blogolást az ember alapvetően hobbiból csinálja, a legtöbb blogger amatőr szinten írogat. Szerintem természetes dolog, hogy nem vér profi, képzett újságírók blogolnak itt, ezért a miatt kritizálni őket, mert amatőrök nem hinném, hogy szép dolog. Mert hát, aki nem vér profi az már akkor nem írhat semmit, és nem vezethet blogot?

A kritikád az olyanokra jogos szerintem, ami nekem sem tetszik, amikor valaki tényleg egy profi újságírói állást tölt be egy nagyobb oldalnál, és még jó fizetést is kap azért amit csinál (ez a főállása) de mégis amatőr, igénytelen munkát végez, és szégyent hoz az újságíró szakmára. Vagy amikor valaki nagyra van magával, és profi újságírónak tartja magát, de közben az, amit csinál nem ezt tükrözi. A kritikád tehát jogos, de szerintem csak azok érdemlik meg, hogy kritikát kapjanak azért, mert nem profik, akiktől valóban elvárható lenne a profizmus, (mert pl. azért kapják a nagy fizetést, az a fő állásuk egy jól menő, népszerű oldalnál). Az amatőröknek viszont felróni azt, hogy amatőrök nem jogos szerintem.

Mert ugyanis a legtöbb „neten firkálgató emberke” nem ebből él, és csak hobbiból írogatnak a szabadidejükben ingyen. Viszont ettől még akadhat közöttük nagyon jó, és tehetséges írók is, nem mindenki igénytelen, akinek lövése sincs az egészről. De ha mégis: miért ne írhatna bárki amatőr módon egy amatőr oldalon? És főleg: miért ne blogolhatna bárki hobbiból, akkor is ha nem tud profi módon írni. Senki nem írhat a neten semmiről, csak ha profi? Ugyan már. Hiszen ahhoz sem kell a legprofibb, hivatásos autóversenyzők szintjén lenned, hogy jogosítványt kapj, és részt vehess a közúti forgalomban egy autóval.

Az blogajánló egyébként tetszett, mindenkinek grat :)
#5
Mindenki csak azt olvassa el, ami érdekli. Én se olvasom el azt, amit lekakálok, mert minek?

Ellenben a pontozásos része a teszt végeredménye, ami a lényeg, mert az olvasó vagy leendő érdeklődő abból látja, hogy ez milyen program. Csak ezzel az a baj, hogy itt (és néha máshol is), de itt főleg, röhej, ami pontszámokat dobálnak egyes játékokra. Nem mindre, de sokra... Most röhögünk ezek a Alins Colonial Marines 8.0ás értékelésén, csak eléggé megkérdőjelezhető az oldal hozzáértése a dolgokhoz.
#4
ScooModerátor
#3: "Tanulatlan, neten firkálgató emberkéktől nem is vár el senki minőségi munkát." - Köszönjük doktor úr! Megyek is és visszaadom a diplomát. Érdemtelen vagyok rá :)

Azért nem kellene ilyen szinten általánosítani, ráadásul ilyen negatívan. Röviden lefordítom mit írtál. Tudod sok a tudatlan közöttünk. Épp csak megtanultunk olvasni. Szóval röviden:
Aki a neten "tesztet" ír az mind tudatlan paraszt és jobb lenne ha inkább visszamenne kapálni a földekre.

;)
#3
Sem itt, sem konkurens magyar oldalon nem írnak játék teszteket. Amiket csináltok (mindenkit beleértve) mindössze szubjektív élménybeszámoló (kivéve amikor egyértelműen a külföldi sajtóból lopnak, másolnak). Igénytelenség a jó szó. A megkérdezett emberkéitek válaszából is az derül ki (nem mintha számítana), hogy lövésük sincs az egészről. Ez persze nem újdonság. Olyan, mint a magyar média. Sztárnak nevez mindössze csak ismert embereket, ti meg tesztnek, az élménybeszámolót. Nincs ezzel feltétlenül baj. Tanulatlan, neten firkálgató emberkéktől nem is vár el senki minőségi munkát (van köztetek olyan, aki fél monitornyi szövegben helyesírási hibát vét, vagy még/már a vastagon szedett címben :D)
#2
Ez tényleg egy jó hét volt, gratula a többieknek!
#1
YanezModerátor
Nagyon csúcs lett a felhozatal! Gratula mindenkinek! :)