Szép prémiumot tett zsebre Bobby Kotick

Az Activision Blizzard igazgatótanácsa hatalmas bónuszt ítélt oda a cég vezérigazgatójának, Bobby Koticknak, annak ellenére, hogy a bevétel csökkent. Az úriember tavalyi, "újjáépítő éve" miatt érdemelte ki a prémiumot.

Bobby Koticknak 7,85 millió dollár fizetésbónuszt ítélt oda az Activision-Blizzard igazgatótanácsa. 2012-ben "csak" 2,5 milliót tehetett zsebre pluszban, amely óriási növekedésnek számít. A vezérigazgató fizetése egyébként 2,1 millió dollár évente, szóval kifizetődő foglalatosság az Activision CEO-jának lenni.

Habár az Activision-Blizzard alacsonyabb eladásokat mutatott fel, így kevesebb profitot termelt az utolsó üzleti évben, mint 2012-ben, de a testület dicsérte Kotick teljesítményét "átalakító éve" közben, s az sem mellékes, hogy a kiadó nyereséges maradt, elérte célkitűzéseit, még úgy is, hogy a generációváltás és a Vivenditől való kiválás kockázatos tényezőként hatott.

Az Activision-Blizzardnál továbbra is a Call of Duty, a Diablo, a Skylanders, a StarCraft és a World of Warcraft hozza a legtöbb pénzt a konyhára. De vajon meddig?

42 komment - szólj hozzá!