Jól sikerült az amerikai játékpiac februárja

Összességében növekedett az amerikai játékpiac februárban, igaz, ez a növekedés csak a hardvereladásoknak tudható be. A PS4 eladott darabszámban, az Xbox One-ban bevételben első.

Az NPD Group közzétette az amerikai játékpiac februári számait: úgy tűnik, véget ért a januári pangás, kifejezetten erős lett a múlt hónap a bevetél szempontjából.

Az amerikaiak összesen 887 millió dollárt költöttek játékokra, konzolokra és kiegészítőkre, ez 9 százalékos javulás a tavaly februári 810 millió dollár után, és jócskán több, mint a januári 664 millió dollár. Bontás után így festenek a számok:

 • Hardvereladások: 347 millió dollár (42 százalékos növekedés éves szinten)
 • Játékeladások: 318 millió dollár (9 százalékos csökkenés éves szinten)
 • Kiegészítők: 221 millió dollár (33 százalékos csökkenés éves szinten)


Februárban is a PS4 volt a legkeresettebb konzol, darabszámban továbbra is veri az Xbox One-t, ahogy a boltokba kerülése óta minden hónapban.  Az új Xboxból 258 ezer darabot adtak el, viszont az NPD szerint a vaskosabb árcédula miatt a konzol több bevételt hozott a Microsoftnak, mint a PS4 a Sonynak. Az Xbox One egyébként 61 százalékkal teljesít jobban, mint az Xbox 360 annak idején.

Az Xbox 360-ból 114 ezer darabot adtak el, a két Xbox együtt uralja az amerikai piacot, és a 43 százalékát teszik ki annak. Jó hónapja volt a Wii U-nak is, 100 ezer darab talált gazdára belőle - a 25 százalékos növekedés valószínűleg az új Donkey Kongnak köszönhető.

A legkeresettebb játékok listája így fest:

 1. Call of Duty: Ghosts
 2. The LEGO Movie Videogame
 3. NBA 2K14
 4. Thief
 5. Grand Theft Auto V
 6. Battlefield 4
 7. Assassin’s Creed IV: Black Flag
 8. Lightning Returns: Final Fantasy XIII
 9. Minecraft: Xbox 360 Edition
 10. Bravely Default


A digitális eladásokkal nem számolták a felmérésben.

7 komment - szólj hozzá!