GDC 2014: Ezek voltak a legjobb játékok

Természetesen az idei Game Developers Conference-en is kiválasztották a tavalyi év legjobb játékait, illetve ismét külön díjátadót tartottak az indie címek kedvéért. Spoiler: a The Last of Us győzött.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#55
#52: +1
Mivel személy szerint Ps3-om volt,most Ps4-en játszok.azokról a játékokról
tudok véleményt mondani,de ezzel sosem az a szándékom hogy más
platform játékait leszóljam,mert pl nagyon szívesen kipróbálnám
a Halo szériát vagy a GoW-ot,vagy más pc játékot!

Egyébként igyekszek minél széleskörűbb lenni játékok terén is,ezért a Ps3-om
óta már beszereztem egy Gameboyt :) egy nintendo 3ds xl-t,psp-t,ps-vita-t,és
egy gamecube-ot!

Viszont játékos értelemben a szívem csücske mindig a Playstation marad mert olyan személyes élményt nyújtott számomra,ha ettől én fanboy leszek akkor igen az vagyok,bár nem hinném hogy azért mert valakinek pl Xbox a favoritja,sőt
kialakult ott egy online "baráti" köre azért támadni kéne és rögtön ráaggatni a fanboy jelzőt!
Olyan sokan dobálóznak ezzel a szóval miközben nem is értik az értelmét!Szerintem a fanboy az aki nem tudja a másik embert,vagy a véleményét elfogadni,vagy csak a maga igazát szajkózza.

A TLoU pedig szerintem sokkal mélyebb mint ahogyan azt sokan leírják!(szerintem)És ezek a mélységek az apró részletekben rejteznek,az apró gesztusokban,Joel és Ellie kapcsolatában,szeretetében és abban hogy mindebben
azért az emberi önzés,elesettség is szerepet játszik!(lásd Joel hazugságát)

No mindegy,ne haragudj hogy ezzel fárasztalak csak valakinek már ki kellett öntenem a lelkecskémet! :P

(már rég nem voltam fent,elég sok dolgom volt,de jó volt most látni olvasni a kommentjeidet)
#54
#53: Mondjál már normális és ésszerû negatívumokat légyszives.
#53
Törölt felhasználó
#22: Az élő fába is bele lehet kötni, persze, the e TLOU nem emiatt nem lehet év játéka.

Hanem amiatt, mert egyetlen elemében sem nyújt olyat, amit ne láttunk volna már, nincs benne innováció. De ha úgy tetszik, túl sok benne a negatívum, ahogy te mondod.

S egy év játéka játéknak vagy ne legyen, vagy legyen mondjuk egy. De ne ennyi, és ne ilyen jelentősek.
#52
YanezModerátor
#50: Ne érts félre! Az a 7-8 nagyfejű paraszt gyakran téved, de nem akkor, amikor a játékosok visszajelzései is őket támogatják. Ha kizárólag az eladásokat vennének figyelembe, akkor a CoD vagy BF simán földbe döngölné mindet.

A TLoU nem egy korszakalkotó játék! Az MGS a maga idejében az volt, mivel egy új játékstílust, egy innovatív grafikát, egyedi karaktereket és nem utolsó sorben, olyan történetet mutatott, ami nemhogy addig a videójátékvilágban, de a filmvilágban is ritkán fordult elő. Az MGS a maga idejében megváltoztatta a videójátékipar értelmét. A TLoU a maga korában már közel sem tudott ekkora újdonságot mutatni. Viszont megvan benne minden, ami egy videójátékba kell, sőt, ami a mai videójátékokból hiányzik! Jó a sztorija, szavatossága korunkhoz megfelelő, az irányítás kényelmes, izgalommal teli a játékmenet, jó a grafikája, a szereplők nem valami műbábúk, frissítő hatás a túlélő horror videójátékok műfajának világában és a zenei hatások is ütősek! Mégis hány játék tudja ezeket ma hibátlanul produkálni? És akkor a nehézségi szint megfelelően kalkulált lehetőségeiről még nem is beszéltem!

Hogy ne legyek szubjektív és tényleg belekössek egy jó játékba, akkor már inkább az Uncharted-ba! Mert Drake kalandjai bármennyire is élvezetesek, egy gyerek is végigvinné, mindenféle hajtépő akadályok nélkül. Viszont az UC egy tökéletes példája annak, hogy bármennyire is lineáris és könnyű egy játék, akkoris lehet baromira és megunhatatlanul szórakoztató!

Én szívből kívánom neked, hogy amint beruháztál egy PS3-ra, előszőr az UC szériát told ki, majd az MGS4.et és utána a TLoU-t! Azután jöhet a többi, de ez a sorrend tökéletes! Ám a Heavy Rain-t se hagyd ki!

A lényeg, hogy tetszik vagy nem tetszik valakinek egy sikereket elért játék, de inkább legyen és hasonlókból minél több! Inkább legyen miből válogatni!

Emberek, játszunk és osszuk meg egymással sikereinket, élményeinket, ne pedig válogassunk, fikázzunk!
#49
YanezModerátor
Megáll az eszem! Hihetetlen hogy egyesek egy játék minőségét ahhoz viszonyítják, hogy exclusive és hogy hányan játszottak vele! Na ne már! A PS1 időszakában a Crash Bandicoot, az MGS meg megannyi játék is exclusive cím volt, mégis milyen népszerű és magát a videójáték történelmébe beíró lett! Akárcsak a Mario! Pedig akkoriban más konzolok is voltak és a PC is épp befutott a jó játékokkal. Ugyanez a helyzet a TLoU-al. Csak sajnos manapság már elburjánzottak a fanboyok és nem azt nézik, hogy jó-e a játék, hanem, hogy milyen platformokra jelent meg. Ha a legnépszerűbbre, akkor jó játék és megérdemelte a díjat, mert sokan játszottak vele. Hát kéremszépen, harapás sem kell, máris zombik vagyunk!
#47
#44: mindig csak a homo...
undi
#45
#42: Nem értek egyet. Nem csak úgy kerülhet egy játék a "nagyok" közé ha több év elteltével is játszanak vele emberek milliói. A LoU nem egy olyan játék, amivel sok 10 órát lehet játszani. Egy interaktív film (pozitív értelemben), abból viszont az egyik, ha nem a legjobb és ez jó pár évig így is fog maradni szerintem.

"akiknek a 7-8%-a (kb 6millió) játszott a játékkal.
Ha világ összes gamer-ét nézzük akkor ez csepp a tengerben."
Egyrészt nem 6 millióan játszottak vele, hanem annyian vették meg. Szerintem elég jelentős itt a használt vétel és a kölcsönkérés is. A legjobban fogyó játékokból se adtak el csak 5-6 'cseppet'.
#43
#41: Ti most komolyan azon veszekedtek, hogy a puszta kikapcsolódásra kitalált JÁTÉK mikre tanít az életben?
#41
#23: Nem azért mondom, de megvan az esélye hogy valamiféle vírus fogja elpusztítani a világot, nem kell tökéletesen egyeznie a last of us-ban látottakkal, de ha azt nézzük hogy folyamatosan kísérleteznek ilyenekkel és tegyük fel véletlen kijut, simán előfordulhat. Hogy Last of us nem tanít? Pont hogy az életet tanítja meg neked. Mi számít, mi az ami fontos, mit tennél meg azért hogy életbe maradj, a döntések fontosságát, az emberek kétszínűségét, vagy önfeláldozását. Csak ezeket, de ahogy nézem a kommentjeid alapján tök mindegy mit írok, valszeg egyszerűen csak nem bírod elfogadni az igazságot.
#40
#27: Vannak nem lineáris 2d s játékok te nagyokos.
#39
LoU hol hype? Azert zsebeli a dijakat mert egyben van az egesz: technikai szint, zene, jatekmenet, hossz, sztori, karakterek, jatszhatosag, meg a multija is zsenialis es egyedi (nem egy kergemarha rohangalos). Tesztpontjai nem veletlenul magasak. Ezek utan hype-nak nevezni?? Jatssz a coddal akkor ba..meg.
#37
Kimoderált üzenet
#36
Törölt felhasználó