Bezár a Call of Duty: Strike Team fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2014. március 22.
  • Gyászhír
Link másolása
A Call of Duty mobilverzióiért felelős The Blast Furnace a hónap végén lehúzza a rolót - tudtuk meg az Activision szóvivőjétől. A bezárás 47 munkavállalót érint, néhányuk más stúdióknál kap állást.

Az Activision januárban "tárta fel a lehetőségeket" a The Blast Furnace jövőjével kapcsolatban, szóba került a stúdió eladása is, de végül arra a döntésre jutott, hogy a fejlesztőket szélnek ereszti, és lehúzza a rolót.

A The Blast Furnace eddig olyan mobiljátékokat készített, mint a Pitfall, a Wipeout vagy legutóbb a Call of Duty: Strike Team. Joggal feltételezhetnénk, hogy az Activision számára fontos a mobilos jelenlét, éppen ezért váratlanul ért minket a stúdió bezárása.

A döntés 47 munkavállalót érint, néhányukat más csapatoknál helyeznek el, míg a többieknek is megadnak mindent, hogy mihamarabb új állást találjanak.

A kiadónak két stúdiója található az Egyesült Királyságban, az egyik a megboldogult The Blast Furnace, a másik a FreeStyle Games Leamington Spában.

A The Blast Furnace-t 2011-ben alapították Leedsben a Rockstar és a Team 17 veteránjai. Kár értük, elvégre a Call of Duty: Strike Team abszolút vállalható alkotásnak bizonyult. Egy-két megoldását még a nagygépes verziók is megirigyelhették volna.

4.
4.
crytek
Háhá ami nem megy nem is kell erőltetni!
2.
2.
frenkyboyhun
#1: Tök birom a hozzászólásaidat :D
1.
1.
Cristiano
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...