Facebook: nem nyúlunk bele az Oculus Riftbe

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 27.
  • Hír
Link másolása
Cáfolta azokat a pletykákat a Facebook, amik arról szóltak, hogy átalakítaná az Oculus Riftet: a cég nem akarja rátenni a logóját a kütyüre, és a kezelőfelületét sem piszkálná meg.

Nem sokkal azután, hogy a Facebook bejelentette az Oculus felvásárlását, olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint Zuckerbergék minden ígéretük ellenére arra készülnek, hogy belenyúlnak a Riftbe: így a Facebook logóját is rátennék a kütyüre, és a kezelőfelületet is "facebookosra" cserélnék.

A Facebook azóta a TechCrunch-nak cáfolta ezeket a híreket: a cég továbbra is tartja magát ahhoz, hogy az Oculus jelenlegi terveibe nem szeretne beleszólni, legfeljebb ahhoz akar hozzájárulni, hogy ezek megvalósítására minél hamarabb sor kerüljön. Az Oculus továbbra is függetlenül dolgozhat a Facebook berkein belül.

Nemcsak Notch bukott ki

Nemcsak Notch rágott be a felvásárlás hírére, de az Oculus Rift Kickstarter-kampányának támogatói is. Bár a kütyü Kickstarter-oldalán viszonylag sok pozitív komment is érkezett az üzlet kapcsán, rengeteg a negatív hangvételű üzenet: többen már most temetik a Riftet, mások visszakövetelik a pénzüket.

A Facebook részvényei egyébként 7 százalékot estek a bejelentés után.

18.
18.
szinkron
#15: Lehet fikázni a csávót, de sose érjük utol.
17.
17.
hedzsooo
#14: ...Amiket tuneteket felsoroltal mar eleg regota ismert, mivel a 3D mar jopar eve elterjedt meg a hazai mozikban is, lenyegeben pedig mar annak megjelenes idejen kibuktak a sztereoszkopikus 3D sajatos kellemetlensegei. Valoszinu ezt az OR technologiat tobb emberrel is fogjak tesztelni a fejlesztoi verziokkal (azt ugye mar most is meglehet venni a fejlesztok oldalarol, hamarosan az ujabb verziost is), mielott szelesebb korben kidobnak a piacra, de termeszetesen biztosan lesznek olyan felhasznalok akiknel igy is jelentkezni fognak az altalad felsorolt tunetek, mivel nem lesznek eleg korultekintoek a megvasarlasa elott... Pl. az osszes jateknal (nem a "viragbolti" verzional, hanem a boltinal) fel van tuntetve az epilepszia veszelye, ill. pl. h mennyit erdemes egyszerre jatsznai, majd pihenni, mielott ismet folytatnank a jatekot, megis ezt is sokan el sem olvassak, vagy csak pont les.zarjak, aztan olvassuk a hirekben, hogy 3 napos maraton jatek utan meghalt az illeto... Ez viszont egyaltalan nem a jatekot keszitok hibaja, hanem a NEM RENDELTETES szeru hasznalat kovetkezmenye, vagy eppenseggel a figyelmeztetesek semmibe vetele esetleges rosszulet esteben. ;)
15.
15.
Mindazonaltal erdekes osszefugges az nsa-s botrany (ugye lassan de biztosoan megnyirbaljak) es az hogy emberunk mindent elkezdett felvasarolni, mert erzi ha borul a "hivatal" megy o is a kukaba.
Lehet gyartani par konteot.
A 0rol epitette fel pillanatok alatt ez a kis buzi a facebook birodalmat.
Ugyan, hogy es mibol ?
14.
14.
#4: Jol latod.
Es igaz is lehet.
Felteve hogy nem elsz hatalmas buko az oc.
Azert probalkoznak mar egy ideje ilyen kutyut gyartani igaz mas volt a technologia.
Viszik majd csak lehet az lesz a gond, hogy az emberek egy resze tengeri beteg lesz es sugarba fog okadni fel ora hasznalat utan, egy reszukbol meg szepen kihozza az epilepsziat amirol eddig nem is tudott.
Aztan szepn elkezdik rongya perelni az amikat ismerve.
Semmi sem biztos csak az a ami tuti.

13.
13.
Grabowsky30+
Le merem fogadni, hogy a fanyalgók 99,9% facebook felhasználó ez a felháborodást igencsak vicces! Remélem az OR csak jobb lesz és gyorsabban elkészül a fb pénzéből és mi csak nyerünk a dolgon! Az meg, hogy ezen ki fog keresni pénzt Carmac, vagy a Facebook részvényesek, hát pont leszarom, csak jó legyen a cucc és minél hamarabb kész legyen és kapható legyen, ha lehet tartva ezt a 3-400 dolláros árat!
12.
12.
szinkron
Minek nyúlnának bele, ha pénzügyi siker lesz a játékokkal, úgyis kaszálnak. Tök elképzelhető, hogy békén hagyják.
11.
11.
markoci555
Én nem is azért félek mert belenyúlkálna...
10.
10.
Gunner23
#4: Végre valaki, aki olvas a sorok között...
9.
9.
Cristiano
#3: nem lesz semmi rip nyugi.D
8.
8.
eszem
Nem nyúlunk bele de azért dobjatok már egy like-ot!
7.
7.
lesik20
Badarság. ez a közlemény. A játékba nem nyulnak bele de a tökömet rá ha nem is a kezdetekben de lesz egy "bökkd meg a nagyit" szintü reklám. Live feed hogy mi történik a facebookon, ne addj isten látni fogod a facebook logot a jobb felsö sarokban
6.
6.
Szerintem kar aggodni, azert vettek meg a riftet, hogy legyen penzuk miutan a facebook lufo kipukkad. Nem erdekuk, hogy barmit modositsanak, a zseton a lenyeg, es szerintem zucker nem dontott rosszul.
4.
4.
Sun9us
Mivel a Facebook alapból egy hatalmas lufi, Cukiburger ezért értelmes fejlesztéseket vásárol fel, amíg van pénze. Előbb utóbb befuccsol ez a légvár, de az oculus, és társai miatt nem fog felkopni az álla. Épp ezért nem is fog hozzányúlni ezekhez. Így aki azt vizionálta, hogy 3D-s facebookkal fogunk nyomulni 1-2 éven bellül, az mellélőtt.
3.
3.
Bako
Oculus RIP
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...