Az emberek évente Assassin's Creedet akarnak

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 30.
  • Hír
Link másolása
Ezt nem más mondta, mint a Ubisoft igazgatója, aki szerint "hülyék lennének", ha nem elégítenék ki ezt az igényt. Minden korábbi nyilatkozattal ellentétben tehát egy darabig marad az évenkénti megjelenés.

Annak idején a Ubisoft előrukkolt egy olyan gondolattal, hogy esetleg megszakítaná az Assassin's Creed-sorozat évenkénti megjelenési rendjét, ebből viszont azóta sem lett semmi, sőt csak nagyobb tempóra kapcsolt a kiadó.

A Ubisoft igazgatója, Lionel Raynaud az Edge-nek nyilatkozott a témában, és ez alapján nem is nagyon tűnik úgy, hogy bármilyen változásra számíthatnánk: "Azért tudunk évenként új Assassin's Creedet kiadni, mert az emberek minden évben új Assassin's Creedet akarnak. Amíg ez így van, hülyék lennénk nem kielégíteni ezt az igényt, igaz, óriási nyomás is egyben, hogy mindig olyat csináljunk, ami nem okoz csalódást."

Raynaud azt is elmondta, hogy még évekig támogatnák a PS3-at és az Xbox 360-at, hiszen rengetegen játszanak ezeken a platformokon, de ez nem fogja vissza a PS4-es és az Xbox One-os játékaikat: "Ha úgy döntesz, hogy az új generáció a zászlóvivő a játékaidnál, akkor nincsenek megkötések: szimplán arról van szó, hogy az előző generációs változatba nem tudsz beletenni mindent, de attól az még jobb játék lesz, mint a korábbi részek."

Míg az Assassin's Creed IV: Black Flag mindegyik konzolon tiszteletét tette, idén váltani készül a Ubisoft: PC-re és az újgenerációs konzolokra kapjuk majd az Assassin's Creed: Unity-t, PS3-on és Xbox 360-on pedig az Assassin's Creed: Cometet.

31.
31.
vnm51
#30: "Nem akarnak, pusztán az eladásokból következtetnek erre."
Így van, az számít hogy mennyien vették meg, nem pedig az, hogy hányszor viszik végig. Egyszer fizettél érte és kész, abból van nekik bevételük, nem pedig az achievmentek kukkolásából.

"Bezzeg az AC2-nél még volt ötlet, és kivitelezés, nem csak ugyanazt adták el minden évben itt-ott ráncfelvarrva...."
Persze, mivel akkor még az AC fanoknak készítették (ami már akkor sem volt kis tábor), nem pedig azon filóztak, hogy hogyan fogják meg a casual gémereket is. Az eredmény pedig az lett, hogy felhígították az egész AC vonalat, egyszerűsítették, egy gombos kivégzés, meg a többi, lásd Splinter Cell.

Az Ubisoft a kedvenc kiadóm volt az AC3-ig és a Blacklist-ig, de ez a két program már messze van attól a minőségtől amit régebben produkáltak.
30.
30.
Drazhar
Nem akarnak, pusztán az eladásokból következtetnek erre. De mivel manapság már azt is ugye ki szokták mutatni az achi-kból, hogy ki vitte végig, vagy ki az aki ment 2 kört a hajóval és bedobta a szekrénybe, így nem innék erre mérget...
Meg az hogy Nyugaton és USA-ba megveszik, mert telik rá, aztán ki tudja mennyi ideig-óráig tetszik nekik.
Bezzeg az AC2-nél még volt ötlet, és kivitelezés, nem csak ugyanazt adták el minden évben itt-ott ráncfelvarrva....
29.
29.
FrankBlack
#28: Én viszont megértem. Valószínűleg azért zavarja őket, és azért nem akarják, hogy évente jöjjön új rész, mert ebből indulnak ki:

"jó munkához idő kell"

és mert nem szeretnék, hogy ez, vagy hasonló dolog megismétlődjön a nagy sietségben:

http://www.gamekapocs.hu/hir/38442/assassin_s_creed_iii_problemak_a_fejlesztes_korul

Persze ez nem jelenti azt automatikusan, hogy ne lehetne jó egy évente megjelenő játék, és hogy ne lehetne rossz egy több évig fejlesztett játék.
28.
28.
Azeroth87
Én sem értem azokat akiket zavar, ha évente jön... egész egyszerűen akkor nekik nem kellene foglalkozni ezzel a témával és kész. Én spec. örülök, ha évente jön és eddig szerintem mindegyik rész hozta a színvonalat!
27.
27.
Zombiekiller6
Nem mondanám, hogy akarok, de hiányozna :D Csak inkább ACIV-es szint legyen ne 3-as
26.
26.
FrankBlack
#25: bocsi az elgépelt szavakért, és helyesírásért :)
25.
25.
FrankBlack
Felőlem kiadhatnak havonta is egyet, csak én azt szeretném, hogy végre ne legyen már benne annyi bug, és az optimalizálásra is figyelhetnének jobban, mint az AC4 esetében. Persze tudjuk, hogy az ubi is xarik bele az optimalizációba, amit az AC4 kapcsán el is kotyogtak, hogy szerintük Pc-re nem kell optimalizálni, mert ha nem megy elég jól, akkor egyél újabb, erősebb, drágább hardvert...

Ezen kívül én örülnék neki, ha nem lenne úgy lebutítva a közelharc, mint azt az AC4 esetében etették. Nekem dög unalom, és nulla kihívás volt. Na meg a körözés lebutítása is fájó volt nekem: senkit nem kellett már lefizetni, hogy eltűnjön a körözés, és már plakátokat sem kellett tépkedni. Pedig a többi résznél olyan jó volt, hogy a nejemmel együtt énekeltük:

"tépkedem úgyis, úgyis" :))
24.
24.
En egyet sem akarok.
22.
22.
DON GONDOCS
#15: Üdvözöllek a Next-gen játékok világában.
21.
21.
Cristiano
miért ne a meddig tetszik az embereknek sorozat jöhet
20.
20.
vnm51
Bánom is én, felőlem hetente is kiadhatnak új AC-t csak tartsák a 2-ik rész és a Brotherhood színvonalát.
19.
19.
uTOmi
Már megint megy a fika. Ha valkinek nem jön be az AC nem játszik vele. Ha bejön akkor meg csak jöjjön évente. Nincs ezzel semmi baj. Az AC még így is messze a COD előtt van, pedig szerintem az is rendben lenne ha nem 2-3 órás lenne a játékidő. Ez nem a Blizzard és nem a Warcraft, Starcraft, Diablo. Ott sokszor 10 év is eltellik mire kijeön egy új rész. Az is jó ez is jó. Plussz tudtottal már 7-10 csapat dolgozik egy-egy részen.
A hírhez, basszus csak vennem kell egy PS3-at is. :)
18.
18.
Juha
3. Nem jött be annyira: megvettem könyvben. Az addigiak megvannak, és a 4. is, a továbbiakban is ha a játék/környezet nem jön be, akkor könyv, ha bejön, akkor meg játék. Gondolom hamarosan kijön a modernkori sztori is könyvként, pl. Desmondé (ha már kijött akkor sry, és mondjatok szerzöt/címet). O. Bowden egyre jobban belerázódik, az elsö rész még kissé amatörnek tünt (legalábbis magyarul), a 4. Rész sztoriját még nem olvastam, de az idö teltével jobb és jobb lett számomra.
17.
17.
karneol81
Én végigjátszottam őket és igen, várom a Unity-t!
15.
15.
GAMEROD
#11: Marha nagy fejlődés van benne, ugyanazon a kaptafán alapul az összes. Bejutsz a városba, ugrálsz mint a mérgezett egér, ugyanúgy jönnek az 5 fős őrcsapatok. Ez aztán a fejlődés. Harmadik részben még arra sem adtak hogy télen a járókelők ruháját télire cseréljék. Mászkáltak ugyanúgy mezítláb. Ez a baj hogy csak egy beszűkült rétegről szól a játékipar. Fifa, F1, COD, AC, NFS, BF. Nincs új a nap alatt.
14.
14.
GAMEROD
Már 3 havonta jön ki új AC, legalábbis ahhoz kapcsolódó valami. Ilyenek a parasztok, belegyepesednek valamibe aztán nem vevőek az újdonságokra.
13.
13.
deviques
Én már el sem tudok képzelni novembert új Assassin's Creed nélkül, az utóbbi években kötelező program volt, tavaly esett meg először, hogy nem előrendeltem az AC IV-et mivel várnom kellett még a PS4-re, ígyhát februárban játszottam. Nehéz volt kivárni. A Unity már elő van rendelve, a Comet is elő lesz, ha felkerül az amazon-ra.
Amíg ilyen minőségű szórakoztatást nyújtanak én vevő leszek rá minden évben, sőt akár sűrűbben is.
11.
11.
RangerFox
Én is várom, eddig az összessel játszottam, most kezdtem bele a negyedik részébe és látszik a fejlődés. A sorozat ott van a legjobbak közt, és ez egy olyan játék, ami mindig képes megújulni, a történelmi mivolta miat, eddig egyik része sem okozott csalódást, szóval csak folytassák!
10.
10.
simon 555
#8: Naja, 2-3 évet és nem csak 1 csapat, hanem mindjárt 7-8 dolgozik egy játékon.
Szóval van idejük és munkaerő is egy jó játékot összerakni.
9.
9.
Nando
Basszus, már megint az a legnagyobb gond, hogy valaki pénzt akar keresni..:(
8.
8.
NoRush
Minden epizódon legalább 2 vagy 3 évet dolgoznak. Nem értem, hogy hol itt a probléma. Ráadásul eddig az összes Assassin's Creed hozta a kötelezőt. Lefoglalt egy remek történettel, utána pedig mindenki örömmel veti bele magát a mellékküldetésekbe, gyűjtögetni való dolgokba.

Felőlem jöhet évente, sőt... én is elvárom, hogy évente jöjjön, mert nem tudok betelni vele. És hát nem... nem valami taknyos kölyök vagyok, aki azért játssza mert hűűűű Assassins Credd, wáó. Nem. Én eddig az összes részt imádtam mindentől függetlenül és kész.
4.
4.
markoci555
kb 2 éve vittem ki a 2. részét és azon kívül csak az elsővel nyomtam, mégis meg tudok valahogy élni több nélkül... (Persze szeretném a 3-ast is majd a közeli jövőben kipróbálni)
ez nem az emberek igénye, ez inkább a vezetőké, hogy legyen bevétel, de ezt az értelmesebbek is biztos rögtön levágták
2.
2.
Neo1989
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...