Blogajánló: Blogverseny!

  • Írta: Scoo
  • 2014. március 31.
  • Hír
Link másolása
A Diablóban arat a Kaszás, Rayman szebb, mint valaha, a Kaland és a Kockázat még sose volt ennyire modern, mi pedig versenyt hirdetünk. Kattints a részletekért és az elmúlt hét válogatott írásaiért!

Bár volt már ennél termékenyebb hetünk is a blogszekcióban, viszont majdnem mindegyik írásmű megérdemelte volna, hogy bekerüljön az ajánlóba. Egyre több minőségi blogot olvashatunk a Gamekapocs oldalain, ezért úgy éreztük ideje, hogy megajándékozzuk bloggereinket a fáradozásért. Verseny hirdetünk, de előtte nézzük meg ki voltak a legjobbak a múlt héten!

Reaper of Souls

A Diablo III az új patchnek hála elég nagy változáson esett át, a kiegészítőt megvásárlók kaptak egy új karaktert, valamint a történet is bővült egy új fejezettel. Necreon nem finomkodik és lerántja a vizes lepedőt a játékról. Hogy ez jót vagy rosszat jelent-e, azt döntsd el te magad.

„Nem érheti többé szó a ház elejét, ha a randomizációról beszélünk: egységesített, mégis véletlenszerűen generálódó világ véletlenszerű küldetésekkel, a szokott véletlenszerű, ám sokkal minőségibb loottal, akár a véletlenszerűbbnél is véletlenszerűbb riftekkel. Sok volt a véletlenszerű egy mondatra, de indokolt.”

Rayman Legends

Az előző sötét tónusú játék után jöjjön egy könnyedebb, de egyébként szintén haláli (bocs) stuff. Raymant nem kell bemutatni, hiszen jövőre lesz épp húszéves. Mindenesetre a kor nem látszik rajta, sőt a 2D-s platformer játékok között az egyik, hanem a legszebb game lett a Legends. Maktub is erre a véleményre jutott.

„A Rayman Legends egy nagyszerű platformer és a kritikusokkal egyetértésben kijelenthetem, hogy egyike a legjobb játékoknak, melyek PS4-re jelenleg elérhetőek.”

Secret Agent Clank

Ratchet és Clank se mai csirkék, viszont továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a Sony-géptulajdonosok köreiben. ViktorG a 2008-as PSP-verziót vette elő, melyben ezúttal inkább Clank kapja a főszerepet. Vajon így is megmaradt a minőség?

„A Secret Agent Clank ízig-vérig egy tökéletes platformjáték. A változatos játékmenet, az igencsak jóra sikerült történet, a grafika és hangelemek tökéletessége, meg a rengeteg tartalom teszi az egyszeri gamer számára feledhetetlenné a játékot.”

Sorcery

Ha azt mondjuk, Steve Jackson vagy Ian Livingstone, és neked egyből beugranak az olyan címek, mint A Gyíkkirály Szigete, A Vértengerek vagy épp A Halál labirintusa, akkor ez a blog neked való. De ezúttal nem a nosztalgiában merülünk el, és nemcsak azt fogjuk felidézni, hogy milyen szórakoztatók voltak anno a Kaland-Játék-Kockázat könyvek, hanem bizony egy okostelefonokra és tabletekre megjelent alkalmazásról lesz szó, mely újradefiniálja a műfajt. Sun9us nem habozott sokat és belevetette magát a kalandba.

„Mindent összevéve, egy zseniális játék\ötlet, és régen görnyedtem a tabletem felett ennyit egy játék miatt.”

Íjászok, íjászok mindenütt

Bloggereink szeretnek egy téma köré listákat készíteni. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen mindenki szereti a listákat. Giga321 ezúttal azokat a játékokat, filmeket sorolja fel, amikben így vagy úgy, de egy íjász a főszereplő. Rambótól Laráig itt lesz majdnem mindenki, aki valaha is tegezt fogott a kezében. Ha valakit kihagyott volna, nosza, írd meg kommentben!

***

Ennyi lett volna az eheti ajánló. Nem volt könnyű ezen a héten se válogatni, de most térjünk át más vizekre!

BLOGVERSENY!

Nagyon hálásak vagyunk nektek a minden héten elvégzett munkáért, és valahogy szeretnénk ezt viszonozni. Épp ezért egy versenyt hirdetünk a bloggereknek. Semmi más dolgod nincs, mint írni egy minimum 500 szavas blogot az elkövetkező hónapban. A hó végén az öt legtöbb lájkot (vagy „tetszik”-et) kapott blog bekerül egy nagy kalapba, melyek közül kisorsoljuk a hónap bloggerét! A dicsőségen túl persze tárgynyereményt is kap az illető, ami nem más, mint az itt látható teljesen egyedi, Gamekapocs mintájú, épp ezért felbecsülhetetlen értékű póló! Más most irigykedünk a győztesre.

Annyit segítséget még szeretnénk adni, hogy szerintünk a blogotok végén reklámozzátok, hogy verseny van, és kérjétek nyugodtan a lájkokat, sőt, ha gondoljátok ezt a logót, amit itt lent találtok, rakjátok be az írásotok aljára. De semmi se kötelező, a lényeg, hogy írjatok. Versenyre fel!

32.
32.
Veldspar
#31: Legyen egy jó napod: http://tinyurl.com/l9sgalp
31.
31.
Berencsit
Na de megvan a ludas. Nem a rendszerrel van baj, és nem is egy Mod szedte le... Drága öcsém trollkodott. -.-" Kellett nekem bejelentkezve maradni. Oda a GK-póló megnyerésére való kicsiny kis esélyem. Na de kap majd még ezért.

Azért remélem akik elolvasták azoknak tetszett.
30.
30.
Trapyd
#27: Na, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :)
25.
25.
Trapyd
#24: "ismeretlen okokból"
Ez komoly? :)
22.
22.
Berencsit
Növelni szeretném pólóim számát 3-omrol 4-re, eme csodás darabbal.

http://www.gamekapocs.hu/tag/berencsit/blog/6394/vilagvege_elmeletek

Minden Like-ot köszönök szépen, még ha blogom nem is nyeri el tetszésetek.
21.
21.
ApexFos
#7: Jahogy azok játéktesztek? XD
20.
20.
Yanez
#18: Ez természetes, épp ezért teljesen egyetértek.
18.
18.
FrankBlack
#16: Elsőnek én is úgy gondoltam, hogy mivel én sem akarok a versenyben részt venni, ezért inkább én sem írok ebben a hónapban semmit. De aztán rájöttem, hogy igazad van Scoo:

Ha nem is a verseny miatt, de amiket amúgy is, versenytől függetlenül is folyamatosan írogatok, és ami ezek közül épp elkészül, azt miért ne tegyem ki? Csak a verseny miatt ne írjak? Praesagus: gondold át :)

Amúgy Sun9us sok igazságot írt a 12-es hsz-ban, de szerintem ez inkább játék, mint verseny. Mert pl. a lájkok száma, vagy a kalapból kisorsolt nyertes szerintem nem jelenti azt (legalábbis nekem), hogy akkor ő a legjobb blogger, és ő írta a világ legjobb blogját.

Ez inkább csak a blog részlegre való figyelemfelkeltő akció, egy játék, aminek célja felpezsdíteni a blog részleget, és a bloggereket még inkább a minőségi írások készítésére ösztönözni. De nem kell túl komolyan venni, nem egy vérre menő verseny, akinek győztese a világ legjobb blogja (bloggere) címet fogja megkapni :)
Legalábbis ha jól gondolom :)
17.
17.
Norbiii
Nagy gratula Mindenkinek! :)
14.
14.
Scoo
#11: Elsőnek csak a gk lájkra gondoltam, de végül úgy döntöttem, hogy mindkettő beszámít. Majd összeadom őket.

#12: Gondolkozta mi legyen a legjobb megoldás, de ennél jobbat nem igen találtam, mivel ez a legegyszerűbb módszer. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége. Ha más nem, majd tanulunk belőle.
12.
12.
Sun9us
Yanez: Mint admin, tudhatnád, hogy a GK-n nem szabad politizálni. Akár bann is járhat érte. :D

Kéne a póló, csak az a gáz, hogy én akkor tudok írni, ha valamitől ihletet kapok. Csak úgy nem megy. Plusz még belejátszik, hogy like-ra megy, szóval a réteg geek témákat hanyagolni kell, és valami mainstream cuccra kell ráállni.



Arról nem is beszélve, hogy az érdekes, igényes blogokat, maximum elolvassák, de nem like-olják. De ha írok egy Assassin's Creed fikázást (CoD-ot nem érdemes fikázni, mert már mindenki belerúgott legalább egyszer, no de az AC...) jó terjedelmesen, öblösen, arra ugrik a nép. Megjelennek a fanok, és elküldenek a fenébe, utána meg jönnek a trollok, és elindul a személyeskedés. 100 komment után, már nem is a posztról vitatkoznak, hanem egymás nőági felmenőin, de a nagy forgalom miatt, egy 20-30 like-ot bezsebelhetek. Így a póló az enyém, egy alapvetően vacak bloggal. :D

11.
11.
Yanez
#10: Az FB lájk vagy a GK-s lájk számít? Esetleg mindkettő egybeszámolva, vagy csak az, amelyikre többször ráböktek?
10.
10.
Scoo
Több bloggal is lehet nevezni, de egy embertől csak a legtöbb lájkot szerzett írása fog a végeredménybe beszámítani.
Igazából nevezni nem kell, minden írás ami több, mint 500 karakter játékban lesz.Remélem a top 5-ban minőségi írások fognak bekerülni.
9.
9.
Yanez
Gratula a bloggereknek! Jó ötlet ez a verseny, hacsak nem szül irdalmatlanul sok bejegyzést. Vagy épp az a jó? Jómagam a Vasárnapi blog 50-ik kiadását dobom versenybe. Hátha!

Nyerjen a jobbik!
8.
8.
giga321
#6: Nem vasárnap, hanem szombaton bocs.
7.
7.
sloth
Közvéleményen alapuló verseny? Ja akkor hurrá, megnyerte gaypex az agyonimádott tesztjeivel.
6.
6.
giga321
Wháó köszönöm, hogy bekerülhettem. Nem hittem volna, mivel vasárnap firkáltam össze és az már határidő vége. De örülök neki. Szerintem én részt veszek a versenyben, bár semmi esélyem a többi pro között.
5.
5.
K2 The Highest
Micsoda szépséges póló :)
4.
4.
EBR2000
3.
3.
Claymen
Grat mindenkinek :)
Na , egy kis verseny :D
Azt hiszem a hónapban sok remek írás fog születni. :)
2.
2.
Scoo
A héten tényleg nehezen tudtam dönteni. Végül a játékos blogok mellett döntöttem, de ennyi volt az összes érvem mellettük. Nagyon jó blog volt a többi is.
Kaptam egy kérdés mailben, de inkább itt válaszolok rá, meg majd később ki is fogom emelni az ajánlóban,mivel fontos, hogy ez a verseny nem lesz minden hónapban megrendezve. Az is megeshet, hogy most az egyszer és soha többé, így mindenképpen érdemes most benevezni rá. Persze hosszú még a hónap, így ráértek.
1.
1.
sloth
Huhú, pont most héten akartam írni.
Am. szerintem, praesagus vagy yanez legutóbbi blogja volt a legjobb de, csak szvsz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...