Tim Sweeney: aggódom a Microsoft jövőjéért

Az Epic Games alapítója szerint aggasztó, hogy a Microsoft gyakorlatilag lezárta a Windows 8-at, míg a VR-szemüvegekről azt mondta, hogy megváltoztathatják majd a világot.

Az Epic Games alapítója, Tim Sweeney a Polygonnak adott interjút, amiben a Microsofttal kapcsolatos aggodalmairól és a VR-szemüvegek jövőjéről is beszélt.

Aggódom a Microsoft jövőjéért

Sweeney szerint aggasztó, hogy a Windows 8 zárt lett: "Őszintén aggódom a Microsoft jövőjéért. Lezárták a Windows 8-at. Azt mondják, a jövő fejlesztőinek ide kellene koncentrálnia, de közben csak a Microsoft engedélyével és jóváhagyásával, a Microsoft boltjában adhatod ki a fejlesztésed. És ez szívás ahhoz képest, hogy a PC egy nyitott platform volt korábban."

Sweeney pozitív ellenpéldaként a Valve Steam Machine koncepcióját hozta fel, ami szerinte "a legnyitottabb high-end játékos platform" manapság. Mint mondta, alapvetően bízik a Microsoftban, és a cég új vezérigazgatójától is sokat vár ezen a téren, de B-tervnek mindenképpen ott lesz a Valve.

"Az elmúlt hat hónapban megújulást érzek a Microsoft részéről. Beszélgettem például a DirectX-csapattal, és hoztak néhány olyan zseniális döntést a DirectX 12 kapcsán, hogy az hatékonyabb és nyitottabb lehet, mint korábban bármikor."

A VR megváltoztatja a világot

Sweeney a VR-szemüvegekről azt mondta, hogy ez a technológia minden játékra és platformra hatással lehet majd, sőt arra is komoly esély van, hogy nagyobb forradalmat jelentenek majd a világ számára, mint az okostelefonok.

Sweeney szerint ezek a kütyük úgy terjedhetnek majd, mint az iPhone: generációról generációra kapunk egyre csiszoltabb eszközöket, amik egyszersmind egyre nagyobb és nagyobb tömegekhez juthatnak majd el.

7 komment - szólj hozzá!