H1Z1 - a Sony free-to-play MMO-ja zombikkal

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony Online Entertainment megirigyelte a zombis MMO-k sikerét, és egy saját produktummal áll elő H1Z1 címmel. 15 évvel járunk a vírus kitörése után, az utakon bandák portyáznak, a játékosnak pedig túl kell élnie.

A H1Z1-ben 15 évvel járunk a zombiapokalipszis kitörése után Közép-Amerikában. A Sony Online Entertainment nyitott világú MMO-jában a játékos a térkép egyik véletlenszerűen kiválasztott pontján kezd, mielőtt felfedezi a terepet.

Nyersanyagokat kell gyűjtenünk a menedékhelyünk megépítéséhez, amit fegyverrel kell megvédenünk az állatvilág és a fertőzött emberek rohamától, s persze az ellenséges játékosoktól is. A szimpla mordályokon felül a Molotov-koktélokra és más robbanóanyagokra is szükségünk lehet a boldoguláshoz, de a felhozatal részét képezi a járművezetés is - akár még egy repülőgép botkormánya mögé is bepattanhatunk. A fejlesztők azt mondják, hogy a craftolás sokkal mélyebb lesz, mint más hasonszőrű címekben.

A SOE elnöke, John Smedley szerint a H1Z1 sokban különbözik a többi sandbox túlélőjátéktól, hiszen itt a több ezer játékos egy állandó világban érvényesülhet, aminek sorsát ők befolyásolhatják, és amitől felborulhatnak az erőviszonyok. Ha azt akarjuk, folyamatosan háborúzhatunk más játékosokkal vagy a zombikkal.

Nem lesz szintlépés, a képességekről is lemondhatunk, a játékmenet során teljesen szabad kezet kapunk. Bandákba verődhetünk a többiekkel, csoportunknak állandó központja lehet, ám élhetünk farmerek módjára, kizárólag a kereskedelemre berendezkedve is. Akár megölünk mindenkit, aki mozog, akár nem, a H1Z1-ben megtaláljuk a számításunkat.

Emellett persze testre szabhatjuk a karaktereinket, s ha meghalunk, ugyanazzal a karakterrel éledhetünk újjá. A játék a ForgeLight Engine-t használja, a fejlesztési ütemtervet - hasonlóan a PlanetSide 2-höz - megosztják a nagyközönséggel is. Az alkotás elsőként PC-re jelenik meg, a korai hozzáférésért pedig 20 dollárt kell kicsengetünk, de a végleges változat ingyenes lesz, jóllehet találunk benne mikrotranzakciókat is.

22.
22.
Ecneb
#13: A minőségi szó szerintem erős túlzás volt ha LoL van a témában :D
21.
21.
torzsa
És mikor fog kijönni ??
19.
19.
Ooorky
Stand alone DayZ-t nem szabad megvenni.

Arma 3-hoz elérhető a DayZ mod folytatása (Breaking point), már most sokkal jobb, mint a fizetős...
16.
16.
N!ghtmare
#1: Személy szerint én már nagyon unom és lassan eljutok odáig, hogy amelyik játék a trendi zombis-sémát lovagolja az hátrányból indul.
14.
14.
mestermagyar
Az a gond a mikrotranzakcióval, hogy BIZTOS el fogja cseszni a játékot. Egy mmo survivalban a ruházkodás talált tárgyakkal is fontos része a játéknak, mint ahogy az is, hogy MINDENT elvesztesz ha szétlőnek. Na most feltételezem, ilyet nem akarnak a fejlesztők, ezért ha veszel tárgyat pénzért, az eltűnik ha megölnek, nehogy fel tudják szedni, és újraspawnol veled.

De amúgy mi a szart lehet survival játékban venni? Mert kurvára elrontja a játékélményt. Mi a faszom járkáljak, tök realisztikusan ledobok a földre pár zöldhasút, és a kezemben terem a fegyver...
13.
13.
Stranger
#11: Nem csak a Riot Games-nél, ma már a legtöbb minőségi f2p játékban nem lehet komoly dolgokat venni pénzért. Ahogy a Planetside 2-nél sem és az is SOE játék mint ahogy ez lesz.
12.
12.
zala122
zombi téma forever és ez teszik szeretem az ilyen sandbox túlélő játékokat és ha ez tényleg free to play akkor nálam 100%.Egy kicsi dolog van hogy szeretem az ilyen játékokat csak nem igazán ment a warZ majd meglátjuk hogy ezzel jobban boldugulok-e.várom
11.
11.
SSJ Gábriel
#3: Csak az a nem mindegy, hogy úgy, mint a Riot Games-nél a LoL-lal, hogy mindent ami kell, beszerezhetsz in-game, és csak a kinézetek kerülnek pénzbe, vagy mint egy rakás MMO-ban, ahol a legjobb cuccokért elég rendesen csappan a pénztárcád.
10.
10.
thernielle
#6: very original
much complexity!
9.
9.
Cristiano
8.
8.
rayden02
#4: Ha a Planetside 2-őt próbáltad már és ha az jól futott,akkor ez is vígan fog futni! ;)
6.
6.
Ooorky
5.
5.
Lauditore
Remek játékok születtek már hasonló témában, de mint optimalizálatlan, és magas gépigényű volt. Remélem ez majd elfut, ha már a WarZ nem :D
4.
4.
shooter1234
ha nem negyedkészen adják ki, mint sok másik címet, akkor sikeres lehet. De olvastam hogy lesz early acess, amit aki akar, megvehet. Én inkább mevárom a teljes verziót. Meg a játékmechanikán remélem fejlesztettek a többi ilyen stílusú játékhoz képest.
3.
3.
Fooxfire
Hogyha F2P akkor 100% hogy lesz mikrotranzakció :D
2.
2.
spikee576
Egyretöbb játék jelenikmeg zombistémában,úgynézki jópénzvan benne mer a fejlesztők nagyon rajtavannak a témán.
1.
1.
ArrowCross
A zombikból sohasem elég úgy látszik. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...