Peter Molyneux: az Xbox One-os Kinect egy vicc

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 10.
  • Hír
Link másolása
Noha Peter Molyneux annak idején óriási támogatója volt az első generációs Kinectnek, az Xbox One-osat feleslegesnek tartja, és egy viccnek nevezte. Szerinte lesz Kinect-mentes Xbox One-csomag.

Peter Molyneux nem rajong túlzottan az Xbox One-os Kinectért, elsősorban azzal van problémája, hogy a Microsoft minden Xbox One mellé hozzácsapja, és ezzel feleslegesen drágítja a konzolt.

"Bárcsak ne lenne kötelező a Kinect" - mondta az Edge-nek. "Egy felesleges kiegészítő, talán azért, mert Angliában vagyunk, és itt nem igazán használja ki a TV-s dolgokat - viszont pont ezért egyre nagyobb viccnek tűnik."

"A fiam és én ülünk, random dolgokat mondunk neki, és nem működik. Ha kivenné a kamerát, a Microsoft csökkenthetné a költségeket, ezért biztos vagyok benne, hogy piacra dob majd egy Kinect nélküli Xbox One-t is."

Erről sokan beszélnek egyébként, igaz, a Microsoft továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a Kinect és az Xbox One együtt alkotnak teljes értékű csomagot, és szerinte így a fejlesztőknek is több lehetősége van, ha biztosan tudják, hogy minden Xbox One-tulaj tévéje alatt ott csücsül egy darab a mozgásérzékelő kütyüből is.

Molyneux annak idején az első Kinect nagy pártfogója volt, ő és a Lionhead készítette az első látványosabb techdemót a kamerához a Project Milo személyében, és a Microsoftot is úgy hagyta el, hogy az utolsó munkája a Kinect-exkluzív Fable: The Journey volt.

28.
28.
#27: +1 Egy túlértékelt önelégült f.sz
27.
27.
Yami
Ez az ember mindig úgy áll, ahogy a szél fúj... Szánalmas.
26.
26.
p3ti
Használtam egy ideig az első Kinectet, majd most itt van a második is, és én is feleslegesnek tartom... pl. Dead Risingba folyamatosan beleugrál a Menübe, holott csak a Zombik hörögnek a háttérben - agyamra megy.
25.
25.
Csoki80
#24: Attól függ kinek mi a májer. Pl elég tuti dartsozni bowlingozni stb rajta a haverockal szerintem. Momóbá meg nem kapott belőle zsét azért rí.....
24.
24.
daenath
Penz lehuzas, semmi tobb, aki azt mondja a Kinect igenis egy ultratutimajercucc az hulye, vagy szimpla agymosott, mint manapsag a legtobb ember!!!!
22.
22.
kopic
Már megint hülye vagy....ja bocs, még mindig !

Egyébként én is örülnék neki, ha lenne egy Kinect nélküli csomag is, így legalább lehet, hogy hamarabb vennék egy XO-t.:/
20.
20.
Cristiano
inkább fable 4 -el foglalkozon
18.
18.
rethrospektiv
Nekem szély szerint tetszik a kinect, mint lehetőség. Látok benne potenciált amennyiben fejlesztőként nézek rá.Kötelezőként viszont én is ráerőltetésnek érzem.Próbáltam 360 on, de nem fogott meg.Más persze még élvezheti...
17.
17.
Molyneux lemeze lejart.
Kivenhedt.
Az utobbi idoben semmi az urge.
Es a velemenye meg igen beserules szagu.
13.
13.
Dercsi
Majd ha lesz kinectre vagy akár move-ra ÉRTELMES játék, lesz értelme beruházni rá. Addig csak parasztvakítás a köbön, ráadásúl úgy hogy a XO-al még rád is erőltetik... Adjanak ki egy játékot ami csak kinectel megy és mindeni akarja, akkor ok, de így...
11.
11.
markoci555
szerintem is külön kéne, de ha annyira ragaszkodnak hozzá, legalább csinálnák meg rendesen...
10.
10.
dshadow
"A fiam és én ülünk, random dolgokat mondunk neki, és nem működik."

pökhendi brit akcentussal nehezen fognak vele boldogulni :D Érdekes, nekem nem az angol az anyanyelvem és mégis tökéletesen tudok vele kommunikálni.
9.
9.
Trapyd
#5: Ahogy már mondtam párszor a Kinect olyan játék vezérlésére, ami az azonnali reakcióra épül, tökéletesen alkalmatlan. A legelső bemutató videók alapján lehetett tudni, hogy 0 db komoly játék fog születni rá. A Kinect 2 vel ugyanez a helyzet. Tehát igenis ez egy a vásárlókra erőltetett lehúzás. Nem a Kinectel van a baj, hanem a felhasználásával.
8.
8.
Exorcist
Én nekem sem kell a kinect. Semmi szükségem rá. Viszont enélkül nem lehet venni XO-t. Mi ez, ha nem rám erőltetés? Most pedig nagyon vissza kell fognom magam hogy a sok majomnak ne szóljak be valami csúnyát.
7.
7.
KeXxX
hahahahahahhahahahahahahahahha :D Óriási forma :D
5.
5.
Norbiii
A Kinect mint ötlet szerintem fantasztikus. A legszabadabb mozgásérzékeléses cucc az MS-é volt. Volt szerencsém játszani vele, és nekem tetszett, bár ezek rövid próbák voltak. Van egy kamera, amely érzékeli a tested mozgását, ez mint ötlet nagyszerű. Viszont sok kritika érte, hogy "komoly" játék nem jön rá. Tehát az alapötlet jó, csak a megvalósításon van még mit csiszolni.

A témához: Most megpróbálom megérteni az MS-t: Az MS úgy gondolta, hogy kiad egy olyan konzolt, amely nem csak konzol, hanem egy szórakoztató "mindenes" gép. A Kinect 2 egy része a gépnek, mert (gondolom) azt szerette volna elérni az MS, hogy a Kinect egybefüggjön az egész Xbox-al, vagy akár a játékokkal, tehát alap irányítóként számított rá, vagy számítana rá. Szerintem ez jó ötlet. Gondoljunk csak bele, hogy ha egy komoly játékot veszünk alapul, akkor mennyi ötlet van ebben az egészben? Sok! Viszont itt jön az ellenérv: Akinek erre nincs szüksége az meg talán joggal mondhatja, hogy miért fizessek meg kötelezően egy + Kinectet, mikor nincs rá szükségem? Ők úgy vannak vele, hogy ha kamera előtt akarok hadonászni, akkor majd veszek egyet.

Szóval ezt nehéz eldönteni, na meg az emberek nem szeretik a kötelező dolgokat, és szeretnem választani, saját ízléseik szerint.
4.
4.
kredencferenc
Abban igaza van a fickónak, hogy teljesen felesleges kötelező jelleggel hozzá csapni. Ez csak egy opcionális kiegészítő. Megvallom őszintén negyed évszázados életem alatt egyetlen egyszer játszottam kinect-es játékkal és tudjátok mit? Nem jött be. Amikor az ember egy nehéz nap után hazaér nem arra vágyik, hogy még ugrabugráljon pár órát. Inkább kinyúlok a fotelban egy kontrollerrel, vagy támasztom a billentyűzetet. A kiect-et meg meghagyom azoknak akik nem fáradnak el napközben.
2.
2.
supair
Ég és föld a különbség.!

1.
1.
ratchetfan
Mert már a 360-as kinect egy értéktelen vacak volt amire egy értékelhető játék se jött ki soha... arról nem is beszélve hogy ha két ember akar vele egyszerren játszani akkor egy üres szoba sem elég neki nem tudom hogy a one-os mennyivel jobb nem hinném hogy valamivel is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...