Peter Molyneux: az Xbox One-os Kinect egy vicc

Noha Peter Molyneux annak idején óriási támogatója volt az első generációs Kinectnek, az Xbox One-osat feleslegesnek tartja, és egy viccnek nevezte. Szerinte lesz Kinect-mentes Xbox One-csomag.

Peter Molyneux nem rajong túlzottan az Xbox One-os Kinectért, elsősorban azzal van problémája, hogy a Microsoft minden Xbox One mellé hozzácsapja, és ezzel feleslegesen drágítja a konzolt.

"Bárcsak ne lenne kötelező a Kinect" - mondta az Edge-nek. "Egy felesleges kiegészítő, talán azért, mert Angliában vagyunk, és itt nem igazán használja ki a TV-s dolgokat - viszont pont ezért egyre nagyobb viccnek tűnik."

"A fiam és én ülünk, random dolgokat mondunk neki, és nem működik. Ha kivenné a kamerát, a Microsoft csökkenthetné a költségeket, ezért biztos vagyok benne, hogy piacra dob majd egy Kinect nélküli Xbox One-t is."

Erről sokan beszélnek egyébként, igaz, a Microsoft továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a Kinect és az Xbox One együtt alkotnak teljes értékű csomagot, és szerinte így a fejlesztőknek is több lehetősége van, ha biztosan tudják, hogy minden Xbox One-tulaj tévéje alatt ott csücsül egy darab a mozgásérzékelő kütyüből is.

Molyneux annak idején az első Kinect nagy pártfogója volt, ő és a Lionhead készítette az első látványosabb techdemót a kamerához a Project Milo személyében, és a Microsoftot is úgy hagyta el, hogy az utolsó munkája a Kinect-exkluzív Fable: The Journey volt.

31 komment - szólj hozzá!