Melyik free-to-play játékra költünk a legtöbbet?

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 11.
  • Biznisz
Link másolása
Kis statisztika következik: a Superdata elemzése szerint átlagosan a World of Tanks-re költünk a legtöbbet a PC-s free-to-play játékok közül, utána a Team Fortress 2 és a Guild Wars 2 következik.

A free-to-play játékok kutatásával is foglalkozó Superdata elemzése szerint havi bontásban a World of Tanks-re költjük a legtöbb pénzt a PC-s free-to-play játékok közül: a játékosok átlagosan 4,51 dollárt fektetnek a Wargaming játékába. A tízes listát alább láthatjátok, a második a Team Fortress 2, míg a harmadik a Guild Wars 2.

Mint láthatjátok, a DOTA 2 és a League of Legends viszonylag hátul van, sőt viszonylag alacsony, 1,54, illetve 1,32 dolláros összeget tudhat magáénak júzerenként. Ezzel kapcsolatban fontos leszögezni, hogy a lista csak egy bizonyos aspektusból vizsgálja a játékokat, és ez az átlagos pénzköltés: a Superdata figyelmeztetése szerint ez nem jelenti azt, hogy a World of Tanks termeli a legnagyobb összbevételt, és a nagyobb játékostáborral rendelkező játékok tipikusan alacsonyabb átlagos pénzköltéssel számolhatnak.

Konkrétabban:

  • A World of Tanks 4,51 dollárja mellé 9,1 millió aktív játékos jut havonta, ami 41 millió dollárt jelent.
  • A League of Legends 1,32 dollárját 58,5 millió játékos fizeti be havonta, ami viszont 77 millió dollár.
21.
21.
zenderzone
Sziasztok! Egyszer már írtam néhány mondatot arról, hogy minden cikk után kell 20 hozzászólás, utána csak egymás savazása megy (amire a kutya nem kíváncsi, ha egy cikkhez tartozó topikot akar olvasgatni...), nos itt is egy élő példa...

Egyébként a NFS World című multis játékra lennék kíváncsi, hányadik is lehet ezen a listán, mert annyi a csaló benne, hogy már csak haverokkal lehet bohóckodni..., valaki, vélemény...?
19.
19.
SwordFish
Cristiano most olyanokat mulathat rajtatok :) szerintem ő a világ legnagyobb trollja
18.
18.
Dark_Temptation
most komolyan ilyen birkák vagytok és 1 emberen veszekedtek? úristen -.-" mint a kisgyerekek. szarjátok már le, engem sosem zavart, hogy mit ír, mit nem. úristen ennyi hülye embert....
16.
16.
SimánCsakEgyGémerVagyok
Kedves baromarcú Krisztiánó, ha nem volnál akkora hülye állat és a valóságban játszanál játékokkal, akkor tudnád hogy van ez a steam nevű találmány. Tudod olyan ez mint a villanykörte, csak ez nem világít...mint a fény abban a hülye sötét agyadban... na de mind 1 elkalandoztam, a lényeg az te szardarab, hogy a steamen a MOBA minden nap vezeti a játszási listát. Számszerűsítve a mai nap 700 000 ember játszott vele eddig, És ebben a pillanatban is 498 000 ember tolja.
15.
15.
Supra
#12: Nem sokat tudok a lolról, de amit leírt, az mind igaz a dotára is. Csak nem 1.3m, hanem 1.6m dollár. :)
14.
14.
Extol
Semmit se vettem még sem TF2 se GW2ben
13.
13.
markoci555
12.
12.
attila4545
#2: Én nem akarlak elszomorítani de az a lol amiről te beszélsz.(kiv. az 1.3m dolllár)
10.
10.
JacoB
Most komolyan valaki elhiszi ,hogy ez a Cistiano levan bénulva ?:DD ez csak egy egyszerű szerencsétlen ...
2.
2.
Cipo3
#1: Hát most nagy butaságot mondtál. De persze mindig az a kérdés, hogy mihez képest.

Az egyetlen játék amelyik 1,3 millió dollárt összegyűjtött egy bajnokságra. És a játékosok sportvízumot kaptak. Ami előszele a valódi sportjáték elismeréséhez. Kinába már konkrét sportnak tekintik.

Konkrétabba 350-600e-en vagyunk egyszerre online. Én magam erre a játékra költöttem egyetlen egyszer 4,5 dollárt. Más f2playre még nem. Ide is csak azért hogy támogassam, vettem valami hülyeséget.
1.
1.
Cristiano
dota 2 nemm sokan játszanak vele úgy látom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...