Nintendo-exkluzív lehetett volna a Skylanders

A Skylanders fejlesztői üzletet ajánlottak a Nintendónak, de a japánok visszautasították azt. Gondolom, a menedzsment most már heti egyszer rituálészerűen veri a fejét a falba.

Érdekes cikket rakott össze a Polygon a Skylanders-sorozat történetéről, amiből az is kiderült többek között, hogy annak idején, mikor még a Spyro's Adventure is fejlesztés alatt állt, az Activision felajánlotta a Nintendónak, hogy az első rész exkluzív lehessen a platformjain. A kiadó nyilván nem ingyen ment volna bele az üzletbe, az ő célja az volt, hogy valaki segítsen neki finanszírozni az óriási és egyben rendkívül kockázatos projektet.

A játékot fejlesztő Toys for Bob el is ment a Nintendo amerikai részlegéhez, hogy bemutassa neki a korai változatot: a cég társalapítója szerint a Nintendo "csak nézte és nézte" a demót, és láthatóan tetszett is neki, de végül elállt az üzlettől, és a srácok azóta sem tudják, hogy miért.

Az Activision végül jól járt a Skylandersszel, a sorozat 2 milliárd dolláros biznisszé nőtte ki magát, és bekerült a húsz legkeresettebb cím közé. A Toys for Bob srácai a maguk részéről azt sem igazán értik, hogy a Nintendo legalább ezek után miért nem vágott bele ilyesmibe, a Pokémon kapcsán volt ugyan hasonló akciója, de az lényegesen kisebb projekt volt.

11 komment - szólj hozzá!