Blogajánló: LEGO, Gunslinger, Metal Gear Solid

  • Írta: Scoo
  • 2014. április 24.
  • Hír
Link másolása
Vége a tavaszi szünetnek, vége a pihenésnek, így ismét pennát fogtunk, és megírtuk, kik voltak az elmúlt két hét legjobb bloggerei. Kattintás után indul is az ajánló!

A tavasz mindenkiből kihoz valami újat. Vége a hidegnek, elmúlik a téli depresszió, és bizony, ilyenkor mi, gamerek is többet tartózkodunk a szabadban. Arról nem is beszélve, hogy a húsvét remek kifogás arra, miért együk-igyuk magunkat degeszre, hogy aztán a tavaszi szünet elmúltával az oxigénpalackért kiáltsunk, miután felértünk az iskola harmadik emeletére. A testnevelés órák pedig felérnek minimum egy Himalája-expedícióval.


Reméljük, mindenkinek jól telt az ünnep, volt sok locsoló, kaptatok sok tojást, bár ha jól sejtjük, ma már szinte senki se tartja ezt a hagyományt. Mindenesetre már túl vagyunk azon a megrázkódtatáson, hogy vége a pihenőidőnek, újból dolgozunk, vagy épp suliba járunk, épp ezért ismét lelkesen olvassuk a blogokat. Ha az elmúlt két hetet kint töltötted a szabadban net nélkül, akkor íme, ezek a blogok voltak a legjobbak!

LEGO The Hobbit

RetecH remekül kezdi a blogját: „Call of Duty-t megszégyenítő sebességgel érkeztek hozzánk a LEGO feldolgozások”. Ez a gyorsaság bizony gyanúra ad okot a minőség terén. Hogy ez alaptalan-e vagy sem, az hamar kiderül, ha elolvasod az írását.

„Nagyon is élveztem a játékot, de ezt már láttam. Nem is egyszer. Talán mind jobban jártunk volna, ha szépen kivárjuk a Hobbit befejező részét.”

Platformerek mindenhol

Régebben sokkal nagyobb kultuszuk volt, de szerencsére ma sem haltak ki a platformer játékok. RangerFox felpattant Yoshi hátára, meglátogatta a Kong-családot, kezet fogott egy lebegőfejű figurával, majd elutazott a Kis Nagy Bolygóra. Élményeiről pedig egy blog formájában számolt be. Ajánlásunk egy kicsit előleg is arra, hogy talán a következő blogjában összeszed pár indie platformer játékot is.

„Különösen a klasszikus, 2D-s platformerek vannak „veszélyben“ ilyen téren, a helyüket lassacskán átveszik a 3D-s játékok. Szerencsére még nincsenek leáldozófélben, sőt, mostanában nemcsak a nagyobb gyártók, hanem a kisebb indie fejlesztők is visszatérnek a hagyományos recepthez.”

A Vadnyugat Legendája

A könnyedebb játékok után üvölt bennünk az állat, aki bizony vérre szomjazik. Betárazzuk a coltunkat, és Claymennel együtt megnézzük, milyen lett a Call of Juarez: Gunslinger. A sorozat negyedik tagja szerencsére ismét a vadnyugaton játszódik.

„A játék végére biztosak vagyunk benne, hogy ez egy vicc. Jópofa spagetti western. És akkor... jön a finálé. A játék során apró utalásokkal, szépen fokozatosan adagolták, mutatták be, miért is lett Silas Greaves a vadnyugat rettegettebb fejvadásza. Mi vezetett idáig, és hogyan hatott ez rá, mint emberre.”

Metal Gear Solid - Történelem, 1. rész

A Metal Gear Solid méltán népszerű, több blog is foglalkozott és foglalkozik vele a Gamekapocs oldalain. Ezúttal Praesagus próbálja összefoglalni a játék történetét. A komplex sztori és univerzum miatt nincs könnyű dolga, sokaknak beletört már a bicskája. Khm…Neki se ez az első próbálkozása, de reméljük, ezúttal tényleg a végére ér.

„Amerika a paranormális képességekkel felvértezett különleges csapatát küldte be rendet tenni Normandiába a német sáncok mögé, az élükre pedig minden idők legnagyobb harctéri zsenijét, The Bosst, a Főnököt helyezte."

Amerika Kapitány - A tél katonája

Ha már paranormális katonák, akkor pont beleillik a sorba Amerika Kapitány is. A Marvel-szuperhősnek ez a második különálló filmje. Sokaknak csalódást okozott az első, de megnyugtatunk előre mindenkit, a folytatásban nemcsak a látványra figyeltek oda, hanem a történetre is. Bővebben erről maktub számol be.

„A tél katonájának sajátos erénye, hogy akkor a legjobb, amikor nem szuperhős-filmként próbál érvényesülni. Chris Evans teljesen egyesült a szerepével. Olyan könnyedén és emberien hozza a tiszta jellemű hőst, ahogy Christopher Reeve tette Supermannel.”

The Last of Us - Left Behind

Bele lehet kötni a The Last of Usba, de az kétségtelen, hogy az előző generáció egyik legjobb történetével rendelkezik. A DLC kicsit felemásra sikerült, de az írók ismét sikeresen játszottak Dentorel érzéseivel és a mi érzéseinkkel is.

„Nem kell minden percben harcolnunk, s nem is rontanak ránk félőrült emberek, nagyobb érzelmi vonalat kap a játék. Ez viszont a végén rendkívül nagy hatást ér el.”

*** 

Ennyi fért bele ezúttal. Blogversenyünk immár a véghez közeledik. Már csak egy hetetek van indulni és lájkolni, szóval hajrá!

9.
9.
RangerFox
Csodálom hogy bekerültem, nem is úgy írtam meg, hogy ide szántam, de köszönöm! Minden bloggernek gratulálok, tényleg jó írások születtek!
8.
8.
Yanez
#7: Ja, ez tényleg jó volt. :) Átok névtelenségre, hogy nem ír blogot!
7.
7.
Claymen
#6: " Metal Gear Lego: Gunslinger "

ez tetszett :D
6.
6.
névtelenség
Eh, ez a blogverseny még mindig tart? :)

Az éveleji blog-pangáshoz képest, most igen jó hetünk volt új cikkek szempontjából. Volt miből Scoo-nak válogatnia.

U.i.: Amúgy miért nem szerkesztetted össze a címeket. Pl így: Metal Gear Lego: Gunslinger
4.
4.
Yanez
3.
3.
Claymen
2.
2.
FrankBlack
remek ajánló, remek blogokkal :) Grat mindenkinek :)
1.
1.
Norbiii
Gratula a blogíróknak!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...