Blogajánló: LEGO, Gunslinger, Metal Gear Solid

Vége a tavaszi szünetnek, vége a pihenésnek, így ismét pennát fogtunk, és megírtuk, kik voltak az elmúlt két hét legjobb bloggerei. Kattintás után indul is az ajánló!

A tavasz mindenkiből kihoz valami újat. Vége a hidegnek, elmúlik a téli depresszió, és bizony, ilyenkor mi, gamerek is többet tartózkodunk a szabadban. Arról nem is beszélve, hogy a húsvét remek kifogás arra, miért együk-igyuk magunkat degeszre, hogy aztán a tavaszi szünet elmúltával az oxigénpalackért kiáltsunk, miután felértünk az iskola harmadik emeletére. A testnevelés órák pedig felérnek minimum egy Himalája-expedícióval.


Reméljük, mindenkinek jól telt az ünnep, volt sok locsoló, kaptatok sok tojást, bár ha jól sejtjük, ma már szinte senki se tartja ezt a hagyományt. Mindenesetre már túl vagyunk azon a megrázkódtatáson, hogy vége a pihenőidőnek, újból dolgozunk, vagy épp suliba járunk, épp ezért ismét lelkesen olvassuk a blogokat. Ha az elmúlt két hetet kint töltötted a szabadban net nélkül, akkor íme, ezek a blogok voltak a legjobbak!

LEGO The Hobbit

RetecH remekül kezdi a blogját: „Call of Duty-t megszégyenítő sebességgel érkeztek hozzánk a LEGO feldolgozások”. Ez a gyorsaság bizony gyanúra ad okot a minőség terén. Hogy ez alaptalan-e vagy sem, az hamar kiderül, ha elolvasod az írását.

„Nagyon is élveztem a játékot, de ezt már láttam. Nem is egyszer. Talán mind jobban jártunk volna, ha szépen kivárjuk a Hobbit befejező részét.”

Platformerek mindenhol

Régebben sokkal nagyobb kultuszuk volt, de szerencsére ma sem haltak ki a platformer játékok. RangerFox felpattant Yoshi hátára, meglátogatta a Kong-családot, kezet fogott egy lebegőfejű figurával, majd elutazott a Kis Nagy Bolygóra. Élményeiről pedig egy blog formájában számolt be. Ajánlásunk egy kicsit előleg is arra, hogy talán a következő blogjában összeszed pár indie platformer játékot is.

„Különösen a klasszikus, 2D-s platformerek vannak „veszélyben“ ilyen téren, a helyüket lassacskán átveszik a 3D-s játékok. Szerencsére még nincsenek leáldozófélben, sőt, mostanában nemcsak a nagyobb gyártók, hanem a kisebb indie fejlesztők is visszatérnek a hagyományos recepthez.”

A Vadnyugat Legendája

A könnyedebb játékok után üvölt bennünk az állat, aki bizony vérre szomjazik. Betárazzuk a coltunkat, és Claymennel együtt megnézzük, milyen lett a Call of Juarez: Gunslinger. A sorozat negyedik tagja szerencsére ismét a vadnyugaton játszódik.

„A játék végére biztosak vagyunk benne, hogy ez egy vicc. Jópofa spagetti western. És akkor... jön a finálé. A játék során apró utalásokkal, szépen fokozatosan adagolták, mutatták be, miért is lett Silas Greaves a vadnyugat rettegettebb fejvadásza. Mi vezetett idáig, és hogyan hatott ez rá, mint emberre.”

Metal Gear Solid - Történelem, 1. rész

A Metal Gear Solid méltán népszerű, több blog is foglalkozott és foglalkozik vele a Gamekapocs oldalain. Ezúttal Praesagus próbálja összefoglalni a játék történetét. A komplex sztori és univerzum miatt nincs könnyű dolga, sokaknak beletört már a bicskája. Khm…Neki se ez az első próbálkozása, de reméljük, ezúttal tényleg a végére ér.

„Amerika a paranormális képességekkel felvértezett különleges csapatát küldte be rendet tenni Normandiába a német sáncok mögé, az élükre pedig minden idők legnagyobb harctéri zsenijét, The Bosst, a Főnököt helyezte."

Amerika Kapitány - A tél katonája

Ha már paranormális katonák, akkor pont beleillik a sorba Amerika Kapitány is. A Marvel-szuperhősnek ez a második különálló filmje. Sokaknak csalódást okozott az első, de megnyugtatunk előre mindenkit, a folytatásban nemcsak a látványra figyeltek oda, hanem a történetre is. Bővebben erről maktub számol be.

„A tél katonájának sajátos erénye, hogy akkor a legjobb, amikor nem szuperhős-filmként próbál érvényesülni. Chris Evans teljesen egyesült a szerepével. Olyan könnyedén és emberien hozza a tiszta jellemű hőst, ahogy Christopher Reeve tette Supermannel.”

The Last of Us - Left Behind

Bele lehet kötni a The Last of Usba, de az kétségtelen, hogy az előző generáció egyik legjobb történetével rendelkezik. A DLC kicsit felemásra sikerült, de az írók ismét sikeresen játszottak Dentorel érzéseivel és a mi érzéseinkkel is.

„Nem kell minden percben harcolnunk, s nem is rontanak ránk félőrült emberek, nagyobb érzelmi vonalat kap a játék. Ez viszont a végén rendkívül nagy hatást ér el.”

*** 

Ennyi fért bele ezúttal. Blogversenyünk immár a véghez közeledik. Már csak egy hetetek van indulni és lájkolni, szóval hajrá!

9 komment - szólj hozzá!