Egyre kevesebben játszanak a Zynga játékaival

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Zynga jóformán azóta küszködik, hogy a Facebook kirántotta alóla a szőnyeget, a vesztesége egyre csak nő, és a cég vezetői is csak az év végére várnak fordulatot. Addig a spórolás megy ezerrel.

Nem sikerült túl jól a Facebook-játékairól híressé vált Zynga első negyedéve, az elmúlt három hónapra 168 millió dollár bevétel jutott, ami 36,3 százalékos csökkenést jelent éves szinten, miközben a vesztesége 61 millió dollár volt - tavaly ugyanebben az időszakban még 4 milliós nyereséget könyvelhetett el.

A negyedév során jelent meg a mobilos FarmVille 2: Country Escape, ám hiába az újdonság, a Zynga játékostábora egyre csökken. A napi szinten 46,2 százalékkal, 28 millióra csökkent az aktív játékosok számára, havi szinten pedig még nagyobb, 51,4 százalékos volt a visszaesés - ez 123 millió aktív játékost jelent. A Zynga játékosai egyébként mobilon vannak többen: napi szinten 12 millió ember jut a webre, és 16 millió a mobilokra, míg havi szinten 61 millió a webre, és 62 millió a mobilokra.

A cég vezérigazgatója, Don Mattrick szerint spórolni fognak a következő hónapokban, és az év végére mindenképpen javulást várnak a nyereségesség terén, ugyanakkor a következő negyedévre még 65-75 millió dolláros veszteséget becsülnek.

10.
10.
Zombiekiller6
Ja, hogy ezekkel játszottak is!!!
8.
8.
SP4C3F0X
Nyilván emberek megélhetése, de az is mikor egyesek például az AMD halálát várják nagylelkűen ami természetesen nem fog egyhamar bekövetkezni. Ezek a kis kiadók pedig előbb vagy utóbb tönkremennek, de még a nagyok is. Lassan elkezd lecsengeni a gagyi játékok iránti igény, nem a 80-as évek végén vagyunk, mert a mai mobil és facebook játékok azt a hangulatot hozzák. Ezzel nem is lenne baj, de olyan haszonra tettek szert minimális befektetéssel amit nem szégyellnek.
7.
7.
detto1998
Emberek megélhetéséről beszélsz ember!
6.
6.
bodortamas1
Facebooknak semmi keresnivalója a játékiparban, remélem csődbe megy az egész Zynga.
4.
4.
strike19
Hála az égnek.Utálom a Fb játékokat.
Emlékszem 3 éve minden cikk arról szólt játék íparba Zynga átveszi a hatalmat.
Én mindig tudtam ,hogy ez nem igaz. :D
3.
3.
Cristiano
kéne kis tuning hozzá újdonságok
2.
2.
pjoco
Ideje volt már. Pedig mekkora királyoknak hitték magukat meg hogy átveszik a játék ipart. Pénzlehúzás az összes játékuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...