Breaking: jön a Kinect nélküli Xbox One

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 13.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft bejelentette azt, amire oly sokan vártak: piacra dob egy Kinect nélküli Xbox One-t is, és teszi mindezt úgy, hogy a konzol árát is lejjebb viszi - így 400 dollárba fáj majd, mint a PS4.

A Microsoft az imént bejelentette, hogy piacra dobja az Xbox One Kinect nélküli változatát is, az új csomag az E3 nulladik napján, június 9-én rajtol minden olyan országban, ahol már kapható a konzol. Magyarországra vélhetően már eleve így érkezik a gép.

Ezzel párhuzamosan az Xbox One ára is csökken, a Kinect nélküli változatért 500 helyett 400 dollárt kér a Microsoft, így az ő konzolján is az az árcédula feszít majd, mint a PlayStation 4-én. A Kinectet ősztől külön is elkezdik árulni.

A Microsoft szerint az új csomag bevezetése nem arra utal, hogy a Kinect sikertelen lenne, állítása szerint az Xbox One-tulajdonosok 80 százaléka aktívan használja a kamerát.

Ezen felül kibővül a Games with Gold akció is, júniustól az Xbox One-tulajdonosok is örülhetnek ajándék játéknak az Xbox Live Gold előfizetésükért cserébe - mindjárt kettőnek. A sort a Max: The Curse of Brotherhood és a Halo: Spartan Assault nyitja, ezzel párhuzamosan Xbox 360-on a Dark Souls, a Charlie Murder és bónuszként a Super Street Fighter 4: Arcade Edition lesz elérhető így.

Egyéb híreink: júniustól rajtol az Xbox One-on a Deals with Gold is (többek között Forza 5- és Ryse-akciókkal), illetve onnantól kezdve az entertainment alkalmazások már nem csak a Gold-előfizetők számára érhetők majd el.

Update! Az is kiderült, hogy az Xbox One-os Games with Gold-akcióval beszerzett játékokat csak előfizetés mellett játszhatjuk - pont mint a PlayStation Plus esetében.

89.
89.
Craow33
már lehet is kapni! (lásd a linket):

http://www.konzolokszervize.hu/xboxone/microsoft-xbox-one-500gb-merevlemezzel
83.
83.
tsulok
#76: "Olyan egysíkúan tudsz időnként gondolni..."
Komolyan nem értem. Az fair, hogy olyanokkal is megvetetik akik nem is akarják használni? Biztos vagyok benne, hogy emiatt kevesebb box fogyott és ezzel azokkal szúrnak ki akiket nem érdekli a kinect.
A kiadók se hiszem, hogy azt fogják gondolni hogy van 4-5 millió aktív kinect játékos.

A MS-nak vannak first party stúdiói. Készítsen normális játékokat, ha tényleg jó akkor jól fog fogyni, kinect eladása is megnő. Ezután 3rd party támogatással se lesz gond.

"Azért remélem azt te sem komolyan gondolod, hogy azt rovod fel nekem, hogy nem tartok a birkák seregével. Mert ha mégis, akkor meglehetősen nevetségessé teszed magad."
Nem rovok fel semmit. Csak talán nem másokat kéne hibáztatni azért mert ez neked nem tetszik. A többség szerint ez a jó irány.
78.
78.
Yanez
#74: Pont az a lényeg, hogy nem jó az, hogy két egyforma konzol lesz! Talán nem fogalmaztam érthetően, de szarkasztikusan értettem. Ez senkinek sem jó.

Yami: Te is csak azokat a szavakat látod az írásaimban, amelyek neked nem tetszenek. Érdekes, hogy a többit nem. Neked is csak azt mondhatom, hogy én speciel ennek nem örülök, de jelenleg ez most jó lesz nekünk, gémereknek. Viszont a jövőre ez nagyon negatívan kihathat, de ebbe most ne menjünk bele.

Érdekes, hogy mindenki ezen az üzletpolitikán van kiakadva, mintha az, hogy hol milyen játékok lesznek, már nem is számít. Pedig a jövő ütőkártyája pont ez az egyetlen dolog lehet, legalábbis a jelen helyzetet elnézve!
76.
76.
Yami
#75: Irányítása és nem elnyomása. Épp ez a lényeg. Legális alapot teremtettek volna az egésznek. Mert amúgy ami most történik a használt játék színtéren az valójában illegális, mivel mindegyik cég EULA-jában benne van, hogy nem adhatod tovább a szoftverek használati jogát. Ha komolyan meg akarnák regulázni a használt játékokat akkor először olyan pert akasztanának az ilyen játékok kereskedésével is foglalkozó üzletláncok nyakába, hogy hétfelé állna a fülük. Nem pedig ilyen 24 órás check-in -nekkel, meg játék-visszavásárlási lehetősséggel bohóckodnának.

"Hagyjuk már...Teljesen normális volt a viszonyulás az XO-hoz a drm visszavonása után. "
Először is én első körben a DRM visszavonására gondoltam.
Másodszor pedig nagy lóf*szt volt normális a hozzáállás. Csak utána már a kötelező Kinecten ment a rinya meg az fps-eken és p-ken rugóztak folyamatosan. Ja meg a nagy részük megmagyarázta, hogy ha már eladtak x darab x-boxot akkor majd újra bevezetik, hogy jól megszopassanak mindenkit.

"A kinect kivétele igenis jó döntés. Azoknak akik csak kontroller akarna játszani, nem ér meg 100 dollárt"
Ez remek. Azoknak akik így voltak vele. És mi van azokkal akiknek megért 100 dodót és reménykedtek benne, hogy most már, hogy rendszerszintű részre a konzolnak és mindenkihez eljut talán rendes játékokat is kapunk hozzá? Nyaljanak sót? Olyan egysíkúan tudsz időnként gondolni...

"Egyébként ahogy én látom te ahhoz az 1%-hoz tartozol akinek nem tetszenek a változások, mindenki másnak igen..."
Azért remélem azt te sem komolyan gondolod, hogy azt rovod fel nekem, hogy nem tartok a birkák seregével. Mert ha mégis, akkor meglehetősen nevetségessé teszed magad.
Attól még, hogy valami sokaknak tetszik, attól még nem lesz feltétlen jó. A valóság showknak és szappanoperáknak legalább akkora fogyasztó tábora van mint a videojátékoknak, mégsem hinném, hogy olyan túl jók.
Persze attól, hogy más oldalt képviselek mint mások, attól még az szintén nem lesz feltétlen jó. Szóval érted mit akarok mondani. Ez irreleváns, olyat mondj ami számít.
75.
75.
tsulok
#73: " De hát nem hagytátok nekik, hogy kitalálják, mert a médiát csak a hírverés érdekelte, az olyan pupákok meg mint te kanyar nélkül el is hitték, hogy ez rossz."

Nem tudom ki és hogyan akadályozták..Én biztos nem láncoltam maga a MS épületeinek falaihoz, hogy márpedig én ezt nem hagyom. Nyugodtan végig vihették volna és ha tényleg annyira jó sikeres is lett volna.
Engem egyébként teljesen hidegen hagyott, sőt sztem jobb lett volna ha a Sony nem hátrál ki és akkor mind2en bevezetik. Sztem nem fair, hogy bizonyos helyeken rátukmálják az emberre a használt játékokat.
Médiát is kár okolni...A MS szúrta el. Amikor DRM-et és annak hátrányait bejelentették, egy szót nem szóltak hogy mire jó is ez. Hidd el a használt játék piac irányítása volt a cél, a Sony is készen állt erre. Valszeg a kiadók tanácsára/nyomására akarták bevezetni....

"Ja, mert azt hülyeség is lenne állítani, hogy köze lehetett ahhoz a az egész világot körbejáró szarviharnak amit a tömeges rinyálók keltettek..."
Hagyjuk már...Teljesen normális volt a viszonyulás az XO-hoz a drm visszavonása után. Ha USA-ban Angliában nem fogyna rosszabbul akkor most nem sok minden változott volna.
A kinect kivétele igenis jó döntés. Azoknak akik csak kontroller akarna játszani, nem ér meg 100 dollárt. Ha meg annyira jó, hogy tényleg nélkülözhetetlen mutassák meg és akkor majd megveszik...
Egyébként ahogy én látom te ahhoz az 1%-hoz tartozol akinek nem tetszenek a változások, mindenki másnak igen...
74.
74.
myrte
#57: Szerinted az miért jó a gamer társadalomnak, ha két ugyan olyan konzol lesz a piacon?
Számunkra, a versenynek pont az a lényege, hogy választási lehetőséget biztosít. Mi magunk dönthetünk a felvonultatott elképzelések közül, hogy melyik jobb a számunkra. Ha csak 1 van, ott nincs választás.

A Nintendo-t még ne temesd, inkább a Vitádat sajnáld. Szinte már elvesztette a kézi konzol mivoltát és egy gamepaddá transzformált.
73.
73.
Yami
#34: Ugye halványlila gőzöd sincs róla, hogy miről szólt az egész?
Az egésznek annyi lett volna a célja, hogy a lemezes játékok is hasonlóan működhessenek mint a digitálisak.
Megveszel egy játékot, hazamész, berakod a gépbe, az regisztrálja a profilodon és onnantól kezdve többé már nincs is szükség rá. Bármikor játszhatsz vele a saját konzolodon, vagy ha átmész Pistikéhez és bejelentkezel a profilodba akkor ott is le tudod tölteni és tolhatjátok. Pont mint egy digitális játék esetében. Emellett akár virtuálisan is kölcsönadhattad volna a játékaid. Így nem csak a szomszéd haverodnak tudtad volna kölcsönadni a játékokat, de azon barátaidnak és ismerőseidnek is akik az ország, vagy a világ másik végén laknak.
Ja és persze ha meguntad a játékot akkor eladhattad volna egy használt-játék kereskedőnek. Na ezt csináld meg egy másik digitális játékkal.
Ha logikusan végiggondolod, akkor egy ilyen rendszer megvalósításához szükség van a 24 órás check-in-re, de hát az egézből hozzátok csak ennyi jutott el, nem több.
Larry Hryb meg épp a használt játékok kezelésével kapcsolatban nyilatkozta azt, hogy még nem igazán találták ki. Elméletben akár az is lehetséges lett volna, hogy amikor egy "idegen" gépbe rakod a játékot akkor a te profilodról leregisztrálja a játékot oda meg felregisztrálja. De hát nem hagytátok nekik, hogy kitalálják, mert a médiát csak a hírverés érdekelte, az olyan pupákok meg mint te kanyar nélkül el is hitték, hogy ez rossz.

"Sztem csakis a MS meg az Xbox fanok "hibája", hogy most már gyakorlatilag ott tart mint a PS3.5..."
Ja, mert azt hülyeség is lenne állítani, hogy köze lehetett ahhoz a az egész világot körbejáró szarviharnak amit a tömeges rinyálók keltettek...

#35: Én kérek elnézést, akkor csak szimplán szar a humorod. Talán nem kéne többet poénkodnod...

#37: Nekem nincs Xbox One-om, de tőled azért kérdeznék valamit: a te hülyeségedért hibáztathatom a kedves szüleid, vagy ez mind saját termés?

#38: Szerintem ezek mind olyan lépések, aminek hála vehetünk egy PS4-et a Microsoft-tól...

#41: Olvasgasd az első bekezdést, hátha átmegy belőle valami, bár te már nagyon rég reménytelen vagy...

"Annyit kellett volna tenniük, hogy egy dobozba belevágnak egy erősebb hardvert és kész."
Annak azért őszintén örülök, hogy vannak emberek akik nem értenének veled egyet, mert ha mindenki így gondolkozna, akkor még mindig lovaskocsikkal járnánk. Azért sajnálatos módon az átlag tömeg a hozzád hasonlókból áll. De ez a történelem egyetlen korában sem volt másképp a fejlődést sosem a buta tömegeknek köszönhettük, hanem azoknak akik mertek másképp gondolkozni.
Te ékes példája vagy annak az elmaradott gondolkodásmódnak ami miatt megelőzte korát az Xbox One mögött álló elképzelés.

#43: +1

#56: Igazából fölösleges vele vitázni, a nevében a 13 az az intelligencia hányadosa.

#57: Na látod ezért tartozol te a sunyi fanboyok közé. Mert ugyan azt mondod, hogy az eltérés csak az elképzelésekben volt, de utána simán hibák nevezed őket, még ha csak idéző jelben is.
Ennek a döntésnek köszönhetően kaptuk egy konzolt ami olyan mint a PS4. Mondjuk a Live még mindig minőséget ad, de kár a Games with Gold-ért.
Amúgy a két konzol annyira jó úton halad, hogy a Watch Dogs még a visszavett grafikával is csak 30fps-sel és 1080p alatti felbontáson fog döcögni.

#63: +1

#72: Ízlések és pofonok.
71.
71.
Raizen21
Ennek a hírnek nem örülni kell hanem sírva fakadni mert így kb. be lettek palizva akik kinectel vettek boxot ás még lehúztak róluk egy "kis" pénzt
62.
62.
muerte80
#51: Egy kicsit el vagy tévedve.
A Casual réteg önmagában pl a Nintendo Wii vel minden akkori eladást megvert.
Arról nem is beszélve, hogy sok gamer nem egyedülálló kocka, hanem családos ember. Ott azért a gyerek és vagy feleség igen jól elszórakozik a kinect- el, ellenben sosem ülne le mondjuk GoW - al játszani.
61.
61.
muerte80
#60: Akkor ne vedd meg.
De amit leírtál az másokat nem igazán érdekel.
60.
60.
Pain
Már csak a fincsi 60k-s árat kell megvárnom és veszem is a konzolt. Sajnos nekem nem ér többet, ahogy a 360ért is csak ennyit voltam hajlandó kiadni. Számomra nagyon kevés az értékes exkluzív címe az ms-nek, amiért megérné megvennem.
57.
57.
Yanez
Na végre! Az előző E3 óta szinte teljesen két különböző meglátásokkal és üzletpolitikával állt elő a két cég, ami a nextgen konzolokat illeti. Az MS szerencsére belátta "hibáit" és látva a konkurens jobb teljesítményét, ő is inkább hasonló pályára állt. Most pedig mindkettő szinte már ugyanaz, mindössze 1 év kellett hozzá, még annyi sem. Eddig ez volt a legjobb döntésük, mert miért adjon ki +100 dodót az is, akinek nem kell a kinect? Ha meg kell, majd külön megveszi, de ráerőszakolni senkire sem kell. Örülök, hogy mostantól egyformán "harcolhatnak" és egyre biztosabb az is, hogy az exclusive címek viszik majd a pálmát, de így vagy úgy, mindkét cég jól halad e téren és ez a fontos!

A Nintendo az egyetlen aki kitart az elvei mellett, még ha ez is fogja a sírba vinni. Ezért nagy respect, de én inkább az MS döntését vallom helyesnek, mert szégyen ide vagy oda, mégiscsak egy a lényeg: ők is a barátságosabb útat választották. Persze aki tele van dohánnyal meg aki fanboy, annak ez rossz hír, mert így már nem lesz mi mellett kiállni, bizonyítani, hogy ez ezért meg azért jobb. Most már csak az exkluzív címeken trollkodhatnak az említett egyedek.

A "verseny" a két cég közt most fog csak igazán beindulni és nekünk gémereknek ez lesz maga a paradicsom! :)
56.
56.
p3ti
#55: 24 millió kinect szenzort adtak el az xboxhoz - a számok magukért beszélnek. Az teljesen más ha esetleg neked nem tetszik, vagy nem a te játék stílusodat képviseli - én abszolút feleslegesnek tartom. Gondolom nem mi vagyunk ennek a célközönsége, hanem pl. olyan család ahol van gyerek. Múltkor láttam hogy a Media Marktban vmi apuka megvette a gyerekének a legújabb NFS -t 19.999 ért PS3!!! -ra... sokan nem is tájékozódnak, csak hagyják hogy a marketing megvegye őket.
55.
55.
randall13
#54: "Gondolom az elkövetkezendő pár évben lesznek kinect címek is.."
Az előző Kinect "sikere" nem ad bizalomra okot.
54.
54.
p3ti
#51: "A mozgáskövetést úgysem használja ki egyetlen játék sem, akkor kérdem én: minek?" Gondolom az elkövetkezendő pár évben lesznek kinect címek is..

"A Kinect önmagában egy rohadt jó dolog, de hiába bizonygatja a Microsoft, nem játékra való. Esetleg a casual réteget meg tudnák vele fogni"

Pont hogy a Casual réteg az aki belendíti az eladásokat. A sok öntituált hardcore gamer java része lewarezolja a játékokat, vagy csak simán beakad 1 platform előtt. Ezért is nyit mindenki a casual réteg felé, hisz abban van a pénz. Senki sem ölelésért és pusziért fejleszti a dolgait.
53.
53.
p3ti
#41: "Nem azért akarok új generációs konzolt venni, hogy aztán TV-t nézzek rajta, meg skypoljak, hanem azért mert játszani akarok a lehető legolcsóbban a lehető legjobb minőségben"

Ne magadból indulj ki, és ne a vérszegény magyar piacból. Unokatesóm már mindenre az xboxot használja, TV -től a sorozatig, Skypetól a játékig. Sajnos a konzolok már nem csak sima gépek, hanem multimédia centerek is - ez van, ezzel nincs mit tenni. A következő gépek már teljesen digitálisan fognak működni, és ezzel nem csak a játékos közösséget akarják/fogják majd megcélozni, hanem mindenki mást aki TV -zik, meg tököm tudja mit akar csinálni a gépével.
52.
52.
p3ti
Jó húzás volt, ha tehettem volna én is anélkül vettem volna meg a gépet. Remélhetőleg így több emberhez el fog jutni a masina.
51.
51.
randall13
#43: Hülyeségért pénzt kiadni a leggazdagabb országokban is luxus. Ha pusztán a hangutasítások miatt éri meg Kinectes boxot venni, miért nem építettek bele egy 100 forintos mikrofont? A mozgáskövetést úgysem használja ki egyetlen játék sem, akkor kérdem én: minek?
A Kinect önmagában egy rohadt jó dolog, de hiába bizonygatja a Microsoft, nem játékra való. Esetleg a casual réteget meg tudnák vele fogni, de ők meg pláne nem fognak konzolért pénzt adni, inkább vesznek egy iPhonet.
50.
50.
JackBauer
#43: Utolsó bekezdésedet Én is így látom. Viszont ez a begyöpösödés...Hát nem tudom. Szerintem inkább arról van szó, hogy sok ember nem akar 30 ezret fizetni egy olyan funkcióért amit nem nagyon használna ki. Persze biztos kényelmesebb némely helyzetben hangutasítással leszüneteltetni egy filmet vagy elindítani egy játékot. De ez nem ér meg ennyi plusz befektetést sokak számára. Örülök, hogy az MS úgy lép ahogy a leendő vásárlók szeretnék. Aki meg akar kinectet az vesz külön.
49.
49.
MikelGun82
Na Végre!!! Engem nem érdekel a Kinect, nem is értem, hogy mi a tökömért kellett erre ennyit várni... Már csak a hazai megjelenés kell, és jön is a ps mellé egy one is ;)
47.
47.
kopic
#43: Az utolsó bekezdéssel teljesen egyetértek.
46.
46.
kristof97
#44: De ez már a kinekt 2.0, bár lehet, hogy előítéletesek voltak az emberek ezzel szemben, de, ha egy gamer csak emiatt nem veszi meg a számára közelebb álló gépet, akkor az elég érdekes. Mert az új kinekt nem csak egy játékirányító, hanem egy fontos kellék az Xbox One-hoz.
45.
45.
kristof97
#42: Sőt, már nem tudom melyik elektronikai dolgokkal foglalkozó magazin anno 2010ben amikor jött a kinekt, azért nem választotta meg azt, mint a leginnovatívabb, vagy milyen magasztos nevű elektronikai eszköznek (hardver of the year kb.), mert a kinekt (1) az gyerekjáték.
44.
44.
tsulok
#42: "De a kinekt 1et csak az újdonság miatt vették meg.". Igen ezért írtam. Sztem ez cáfolja ezt: " Ezzel kapcsolatban elég egyértelmű következtetéseket lehet azzal kapcsolatban levonni, hogy mi, emberek, mennyire nem vagyunk vevők a változásokra/újdonságokra."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...