Azt csinál a Rare, amit szeretne

Most, hogy a Kinect csupán opcionális kiegészítő marad az Xbox One mellett, sok kérdés felvetődik - többek között az is, hogy mihez kezd majd az újabban Kinect-játékokra specializálódott Rare?

Annak ellenére, hogy a Rare olyan címeket tett le az asztalra, mint a Perfect Dark, a GoldenEye 007 vagy a Donkey Kong Country, az Xbox 360-as Kinect boltokba kerülése óta kizárólag a mozgásérzékelős kamerára fejlesztett játékot, amit a rajongók zokon is vettek.

Most viszont, hogy a Microsoft ejti a Kinectet az Xbox One mellől, sőt nagyon úgy tűnik, hogy a kamera egy darabig parkolópályára kerül, felcsillant a remény: három Kinect Sports után dolgozhat a Rare végre valami máson is?

Nos, elképzelhető, az Xbox-vezető Phil Spencer legalábbis azt nyilatkozta a minap, hogy teljesen szabad kezet kapott a stúdió a következő projektje kapcsán.

"Hallottam párszor, hogy az emberek a Rare-ről kérdezgetnek: a srácok jelenleg azt mérlegelik, hogy mit csináljanak legközelebb, és szorosan együttműködünk velük, hogy lássuk, mi lesz a következő projektjük. Sokszor felnevettem, mikor néhányan úgy kérdeztek, hogy milyen projektet erőltetek majd rájuk - nos, ha ismered a független csapatokat vagy a Rare-t, ami egy indie-szemléletmódot követő stúdió, tudhatod, hogy az ilyen dolgok erőltetése nem vezet sok jóra. Szóval teljesen szabad kezet kaptak a lehetőségeik feltérképezésében, ahogy korábban is..."

7 komment - szólj hozzá!