Leépítések a Rare-nél

Alighogy befutott a biztató hír, miszerint a Kinect Sports Rivals megjelenésével a Rare azt csinálhat, amit szeretne, a fejlesztőstúdiónál egyúttal ki is rúgtak néhány embert. Állítólag nincs nagy baj.

Először az Eurogamer számolt be róla, később pedig a Microsoft is megerősítette, hogy elbocsátások voltak a Rare-nél - a hírek szerint legalább 16 embert tettek lapátra.

A lap úgy tudja, hogy a leépítések a Kinect Sports Rivals rajtja után váltak esedékessé: a játékon több mint 150 ember dolgozott, közülük küldtek el mások mellett dizájnereket és projektvezetőket. Az Eurogamer úgy tippeli, ehhez köze volt annak, hogy a játék rengeteget csúszott, és nem is szerepelt jól a kasszáknál.

A hír kapcsán a Microsoft közleményt adott ki, amiben arról ír, hogy a jövőbeli projektjei érdekében kellett optimalizálnia a fejlesztőcsapatai felállásain és munkafolyamatain.

Phil Spencer Xbox-vezető egyébként a hétvégén nyilatkozta azt, hogy a Kinect Sports Rivals után a Rare azon dolgozik, amin szeretne, amiből arra lehet következtetni, hogy talán legközelebb egy Kinect-mentes játék fortyog majd nála.

5 komment - szólj hozzá!