Steam - elérhető az In-Home Streaming

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 22.
  • Hardver
Link másolása
Élesben is elrajtolt a Steam várva-várt újdonsága, az In-Home Streaming, ami lehetővé teszi, hogy két steames számítógép között streameljük a játékainkat. A leendő Steam Machine-tulajoknak különösen jól jön.

A Valve élesítette a Steam In-Home Streaming szolgáltatását, mostantól kezdve bárki kipróbálhatja - a bétatesztelése a tavalyi év végén kezdődött meg.

Az In-Home Streaming lehetővé teszi, hogy két steames számítógép között streameljük a játékainkat: ha például akad otthon egy erőgép, de most inkább egy tévé előtt ülős, kanapén punnyadós, kontrollerrel is játszható címet találtunk magunknak, helyi hálózaton keresztül streamelhetjük a játékot a tévénkre kötött HTPC-re vagy a sebtiben odadrótozott laptopra.

A csatlakozás automatikus, nincs más teendőd, mint mindkét gépre feltelepíteni a Steamet, és bejelentkezni ugyanazzal a felhasználói fiókkal. Ha a kapcsolat létrejött, el sem kell hagynunk a nappalit, a távoli PC-t helyben utasíthatjuk a játékok telepítésére és indítására is.

A koncepcióból nem nehéz kitalálni: a leendő Steam Machine-tulajoknak különösen hasznos lehet a szolgáltatás, így egy megfelelő erősségű PC mellett bármilyen windowsos játékot streamelhetnek a SteamOS-es gépükre.

11.
11.
coderman
Eleg vegyesek a tapasztalatok. Viszonylag gyenge HTPC-re sreamelek eros PC-rol, 720p-t bir a HTPC. Kb 50%-a a gameknek szepen fut, masik 50% meg be-be akadozik. Remelem csak a beta miatt.
9.
9.
makkandis
Én már teszteltem asszony laptopjával, egész jól működik, bár relatív kevés élethelyzetet tudok elképzelni, amikor ki is lehet használni.
8.
8.
RetecH
#7: Csak te, csak most, fizethetsz a Steamért.
7.
7.
Cristiano
lehet venni hazánkba vagy még nem:)?
6.
6.
biohazard rex
#5: és ahogy az előttem szóló írta, hozzá kell adni a steam-es könyvtárhoz.
*szerkesztés gombot kéne*
5.
5.
biohazard rex
#3: A legtöbb esetben fog működni, persze akadnak kivételek, mint pl a LoL, mert ott ugye nincs rendes in-game menu, hanem csak az adobe kliens, de ilyenkor is egy sima alt-tabbal meglehet oldani a problémát.
Csak óvatosan, mert még néha bugol :D
http://i.imgur.com/00tbe6O.jpg
(nem saját a kép)
4.
4.
randall13
#3: Próbáld meg hozzáadni a Steam könyvtáradhoz a Nem-Steames játékokat. Nem valószínű hogy működni fog, de egy próbát megér. Egyébként nem tudok hasonló streames programról.
3.
3.
Stormblast
Hujjujj nekem ilyen kell. Valaki tud valami alternatívát ami nem steames? Diablohoz, HS-hez, és még néhány nem steames játékhoz kellene nekem főként.
2.
2.
randall13
#1: Hülye. A Steam Machine még mindig egy PC. De ha nem mondtuk el egymilliószor, akkor egyszer sem.
1.
1.
LeBlanc
"A leendő Steam Machine-tulajoknak különösen jól jön. "
akkor most nagyon boldog mind a 6
...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...