Nyáron érkezik a Metro Redux

A 4A Games percekkel ezelőtt hivatalosan is leleplezte a Metro Reduxot, a Metro 2033-at és a Metro: Last Lightot tartalmazó gyűjteményt. Nem csupán a grafikát tupírozták fel, okosabb lett az M.I., és új tartalmakat kapunk.

A Deep Silver és a 4A Games formálisan is bejelentette a Metro Reduxot, amely dobozos formában is megjelenik a nyár folyamán PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

A játékon mintegy 80 fő dolgozik Kijevben. Mivel az országban jelenleg polgárháborús krízis uralkodik, így a munka igazán nehéz körülmények között zajlik. Az elmúlt hónapokban a fejlesztők közül sokan az utcákon tiltakoztak, majd éjjel a Metro Reduxon dolgoztak. A 4A Games eszközei meglehetősen korlátozottak: csak két fejlesztői PS4-gyel rendelkeznek, amik közül egyet úgy kellett becsempészni az országba. Ezen felül három Xbox One devkitjük van, így az erőforrásokat tekintve össze sem hasonlíthatjuk őket a nagy nyugati csapatokkal.


De nézzük, hogy mit kínál a Metro Redux! Az első részt teljesen átdolgozták, a 4A Engine legjobb és legújabb iterációjáról beszélhetünk - az új konzolokon 1080p-s felbontásban és 60 fps-sel fut. Fejlettebb bevilágítás, dinamikus időjárás, részletesebb karaktermodellek és jobb animációk várnak ránk, mindezt látványosabb rombolhatóság, tűz-, füst- és részecskeeffektek mellett.

Az ellenfél mesterséges intelligenciája is radikálisan fejlődött, a harci és lopakodó mechanikára rá sem lehet ismerni. A fegyverek kezelését, testreszabását, az irányítást, a maszkunk törlésének lehetőségét és a kivégzőmozdulatokat egy az egyben átemelték a Metro: Last Lightból. Jó néhány pályát kibővítettek, új szakaszokat, alternatív útvonalakat építettek bele.

Persze a Metro: Last Light is kapott némi ráncfelvarrást, az M.I. ott is okosabban viselkedik, de új közelharci animációkat kapott, illetve rajongói nyomásra visszahozták az óra és az eszköztár lecsekkolásának lehetőségét. Természetesen az összes eddig megjelent DLC-t tartalmazni fogja a csomag, és visszatér a spártai Ranger mód is.

A nyári premierkor a Metro 2033 Redux és a Metro: Last Light Redux digitális változata külön-külön is megvásárolható lesz 19,99 euróért, míg a mindkét játékot tartalmazó Metro Redux dobozos formában is napvilágot lát 39,99 eurós áron. Köszi, adye!

14 komment - szólj hozzá!