Több nyereséget termelhet a PS4, mint a PS2

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 23.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony elnök-vezérigazgatója, Kaz Hirai egy vállalati megbeszélésen mondta azt, hogy a PlayStation 4 már most nyereséget termel, végső soron pedig a PlayStation 2-t is beelőzheti ezen a téren.

Kaz Hirai egy vállalati stratégiai megbeszélésen árulta el az Impress Watch jelentése szerint, hogy a PlayStation 4 már most nyereséges, azaz a korábbiakkal ellentétben a Sony még csak a konzolok eladásán sem bukik. Ennek és a különböző online szolgáltatásoknak köszönhetően a cég egyébként arra számít, hogy a PS4 összességében több nyereséget termel majd, mint a PlayStation 2.

A PlayStation 4 jól fogy, mára több mint 7 millió példányt adtak el belőle, az idei üzleti évre pedig 17 millió eladott PS4-ben és PS3-ban gondolkodik a gyártó. Eddig a Sony jobbára csak azt emlegette, hogy nem számít olyan veszteségekre, mint a PS3 esetében, ami a hardver kialakítása miatt tulajdonképpen nem meglepő, a nyereségesség viszont annál inkább: függetlenül attól, hogy mennyit, de a gyártók egy-egy új konzolnál az emberi árcédula érdekében buknak az eladott konzolokon az első néhány évben, és a játékeladásoktól, illetve a szolgáltatásoktól várják azt, hogy helyrebillenjen az egyensúly.

A PS4 viszont alig fél évvel a rajt után nyereséges, ráadásul szolgáltatásfronton is lényegesen erősebb, ezért is gondolja azt a Sony, hogy beelőzheti majd a PS2-t: a PlayStation Plusra állítólag a PS4-tulajok több mint fele előfizet, és ígéretesnek tűnik a PlayStation Now szolgáltatás is.

76.
76.
Yami
#74: A Sony-nak 8 éve volt az előző generációban az Xbox mellé lépni szoftveresen és online szolgáltatások terén (az is szoftver csak máshol fut), mégsem jött össze nekik.
A Sony kegyetlen jó hardware-t gyárt (nemcsak konzolokat) de software terén évtizedes a lemaradása az MS-hez képest.
De szerintem ez így van rendjén, a Sony elvégre egy műszaki nagyhatalom, míg a Microsoft egy software óriás.
74.
74.
xSHx
Tv kezelésnél ilyen netflix stb re gondoltál? Nem rossz dolog, de csak annak aki full perfect angolból. Am a legtöbb amibe jobb a box, amiket emítesz, mind szoftveres dolog, amin egy update el könnyen az ms mellé lép a sony. A hardver külömbségek már lényegesebben neccesebbek. A DX12-re vok kiváncsi. Remélem tényleg megdobja a box teljesítményét.
73.
73.
xSHx
-Amióta létezik live, azóta fizetős. Volt miből kiépíteni a szerverparkot. Már psn is fizetős, lesz miből. Uh 1év és nekik is meglesz. Kell is a Now-hoz.

-multi task itt is van. Bár h mivel jobb a box é, nemtom, nem próbáltam

-tv kezelés, hot standby? Ezek mik?

-hangvezérlés t a ps is tud. Bár tény a box jobb benne. A skype ot meg megvette az ms, naná h nembtudja a ps.

A kinectet jó cuccnak tartom. 100$ meg is ér, csak mutatnák már meg mire is képes igazából. Mert tuti több van benne mint amit eddig mutattak.
72.
72.
xSHx
-Amióta létezik live, azóta fizetős. Volt miből kiépíteni a szerverparkot. Már psn is fizetős, lesz miből. Uh 1év és nekik is meglesz. Kell is a Now-hoz.

-multi task itt is van. Bár h mivel jobb a box é, nemtom, nem próbáltam

-tv kezelés, hot standby? Ezek mik?

-hangvezérlés t a ps is tud. Bár tény a box jobb benne. A skype ot meg megvette az ms, naná h nembtudja a ps.

A kinectet jó cuccnak tartom. 100$ meg is ér, csak mutatnák már meg mire is képes igazából. Mert tuti több van benne mint amit eddig mutattak.
70.
70.
Szelenas
#69: de hát 5 csillió billiárd tranzisztor van benne, akkor biztos nagyon szórakoztató készülék
67.
67.
xSHx
*sony
66.
66.
xSHx
Traktoros_Joska: Én tényleg drukkolok az MS nek. Legyen két bitang jó konzol, bitang jó exklúzívokkal. Harc a játékosokért. De....
Mi az az újírás, amit letett az asztalra az MS??? Kérlek írd le, mert én nem értem h mi az amit letett az ms a siny meg nem. Mert mindenki csak ezzel jön vagy a már említett "semmí újat nem hoztak az új konzolok" indok/kifejtés=0
64.
64.
Yanez
#63: " Van jobb elfoglaltságom is mint, hogy üres köröket fussak veled. "
Gondolom, ha én írtam volna ezt neked, simán kijelented, hogy "elmenekülök", de én egyetértek veled, mert nekem is van jobb elfoglaltságom. A válaszod többi részét meg neked is úgyanúgy ajánlom! További jó napot, haver! :)
63.
63.
Yami
#62: Nem fogok írni semmit rá. Van jobb elfoglaltságom is mint, hogy üres köröket fussak veled. Én többször is neki futottam, más-más oldalról próbáltam elmagyarázni, hogy mit is akarok mondani, de te már sokadjára írod le ugyanazt, bármiféle progresszió nélkül. Ez számomra új, eddig legalább próbálkoztál, de most valahogy olyan veled társalogni, mint egy olyan lemezlejátszóval amiben megakadt a lemez. Talán a hosszú amerikai kintartozkodós végül masszív elhülyüléshez vezetett, nem tudom. Csak azt tudom ajánlani, hogy olvasgasd - alaposan koncentrálva - amit eddig leírtam, hátha leesik. Közben szajkózhatod az eddigi standard válaszod, ha úgy jobban esik.
62.
62.
Yanez
#61: "Oké, de akkor is azt mondtad, hogy ott senki nem a grafikai teljesítmény alapján választ, holott ez ritka nagy baromság, mert példát is hoztam az ellenkezőjére."
- Te nem csupán példát hoztál fel, hanem úgy állítottad be, mintha a konzol közösség fanboyokból állna. Én egyről beszéltem, te másról, de ne menjünk bele, mert ahogyan mondtam már, egy nagy félreértés volt az egész. Te engem nem értettél meg, utána meg én téged. Legalább ezt a részét a vitának zárjuk már le. :D

"Akkor te egy barlangban élsz. :D Nem értem mit magyarázol itt arról, hogy hanyadik generáció. Én nem mondtam, hogy nem volt az Xbox 360 és a PS3 kortársa. Azt próbáld már felfogni a korlátolt mentális képességeiddel, hogy a Wii egy teljesn más célközönségnek készült mint a konkurensek. Ezt mindenki tudja (rajtad kívül). Még Satoru Iwata is azt nyilatkozta, hogy a Wii-vel nem a Sony-nak akarnak konkurenciát állítani, mivel más rétegnek szól."
-ezekszerint te élsz barlangban, mert úgy látom nem nagyon olvasgatsz a neten. Mert akkor tudhatnád, hogy rengetegszer vetették össze mindhárom konzolt, de még a játékokat is! A 7-ik gen nyertesének is a Wii-t kiáltották ki. Ha pedig nem lenne köze a másik kettőhöz, akkor minek csinálnak ilyet? Olvasgass többet és tájékozottabb leszel. Azt hiszed én a kisújjamból szoptam ki ezt az összehasonlitgatást? Ha nem tudnám, kussoltam volna. De úgy néz ki továbbra is a saját véleményedet erőlteted a tények ellen, nem tudom minek.

"A konzolok mint eszközök számomra érdektelenek, csak rám vannak erőltötve az exclusive-ok miatt. Pedig én szeretem a kütyüket. De ezek most nem tudnak lázba hozni." -egyre TÁGABBAN mosolygok. :) Lehet most újdonságot mondok neked, de a konzolokat a játékokért veszik, gyakran egyedi és konzolexklúzív címekért. Képzeld, a konzolok, mint eszközök, mindenki számára érdektelenek lennének játékok nélkül. Na jó oké, magyarázd meg, hogy exclusive játékokon kivül, mire jó a konzol? Mi olyat tud, amit ne tudna egy mezei számítógép? Csak kíváncsi vagyok mi lenne az, amiért számodra nem lenne érdektelen egy konzol játékok nélkül. Már a 8-ik generációt rójuk, te pedig most jösz rá arra, hogy exclusive-ok nélkül a konzolok érdektelenek vagy mondjuk úgy érdektelenebbek? Érdekes erre milyen újabb "okosságot" fogsz írni! Hadd vigyorogjak mán, na! :)
61.
61.
Yami
#56: "én a konzol közösségről beszélek"
Oké, de akkor is azt mondtad, hogy ott senki nem a grafikai teljesítmény alapján választ, holott ez ritka nagy baromság, mert példát is hoztam az ellenkezőjére. Komolyan tovább akarsz egy ekkora sületlenségen vitatkozni?

"akkor legközelebb úgy is írd le."
Úgy írtam le: "PS4 fanboyok". Azaz a PS4 közösség szülő-halmazának, fanboyokból álló rész-halmaza. Legközelebb rajzoljam le neked Venn-diagrammon, vagy mire gondoltál? Szerintem az is túl bonyolult lenne neked...

"Komolyan mondom, nem hallottam még olyat, hogy valaki ennyire más kategóriába sorolja a Wii-t"
Akkor te egy barlangban élsz. :D Nem értem mit magyarázol itt arról, hogy hanyadik generáció. Én nem mondtam, hogy nem volt az Xbox 360 és a PS3 kortársa. Azt próbáld már felfogni a korlátolt mentális képességeiddel, hogy a Wii egy teljesn más célközönségnek készült mint a konkurensek. Ezt mindenki tudja (rajtad kívül). Még Satoru Iwata is azt nyilatkozta, hogy a Wii-vel nem a Sony-nak akarnak konkurenciát állítani, mivel más rétegnek szól.

"már rég nem vigyorogtam ilyen tágan! "
Végigondolod néha amit leírsz? Vigyorogni szélesen tudsz, tág max az alfeled lehet néhány év börtön után.

"szerinted ha egyes exclusive játékok csak PS4-re meg XBO-ra lesznek, akkor azokat nem a nextgen konzolok "hozzák""
Nem, a konzolok nem hozzák az exlusiveokat, az exclusiveok tolják a konzolt. De az eddigiek alapján ezt sem fogod megérteni, úgyhogy elmondom neked a tőlem telhető legegyszerűbben mit is akartam mondani.
A konzolok mint eszközök számomra érdektelenek, csak rám vannak erőltötve az exclusive-ok miatt. Pedig én szeretem a kütyüket. De ezek most nem tudnak lázba hozni.
60.
60.
xSHx
Kimaradt: Azért nem folyok bele a fanboy háborúba mert tisztelem az xbox one t is és azokat is akik azt választották. Az okuk megvolt rá. Pl exklúzivok. Én a ps4 mellett döntöttem, márkahűség mentesen, mint tudatos vásárló.
59.
59.
xSHx
ps4 re jön a Morpheus, tehát pipa. Még valami ötlet? Nem neked szól#58, csak kipipáltam. De írjon egy elégedetlen is.

Én fanboy háborúba bele se folyok de mint újítás elfogadoma kinectet, csak mint sokan nagy értelmét nem látom. Nekem volt a 360 hoz. Először szórakoztató volt, aztán márcsak porosodott, majd eladtam. A one nál nagy hülyeségnek tartom h szaros 100$ miatt nem vitték. Az valljuk be nem nagy összeg, főleg a nyugati népeknek. A kinect csak ott lett elbaszva h a one rajtjakor nem indítottak egy brutál hc kinect játékkal. Ha megmutatják igazán mire képes, vitték volna mint a cukrot. A Kinectet csak azért keverem ide, mert mint újítás pipa.

Még ötlet????

Kiegészítés képpen. Én x360 ról "tértem át" ps4-re. Nekem nagy a szintlépés.
58.
58.
Szelenas
#55: Például VR fejesek elkészülését várhatták sokan, vagy nem tudom. Az embernek sose jó az, ami éppen most van. Én a játékoknál szoktam kiakadni, mikor az új AC,CoD vagy WoW-ban "nincs semmi újítás". Az alapkoncepció ugyanaz csak hozzátesznek ezt azt.
57.
57.
Yanez
#55: Ezen én is gyakran elgondolkodom, mármint mi a turót vártak az emberek? Alapjában véve egy nextgen konzol mindig az erősebb hardverről szólt, hogy újabb és szebb játékokat is lehessen rájuk fejleszteni, több lehetőséggel megspékelve. Az hogy néha valami ficsőrt is hozzácsapnak, attól az alap nem változik.
56.
56.
Yanez
#54: "Először is leszögezném, hogy én nem vonatkoztattam a fanboyságot a teljes PS közösségre." - én a konzol közösségről beszélek, amibe nem csak a PS tartozik bele, de mindegy. Ha pedig nem vonatkoztattad a fanboyságot a teljes közösséghez, akkor legközelebb úgy is írd le. Ok, értem én, hogy félreértettél engem, de bevallom azt gondoltam, hogy megérted, nem a fanboyokról beszélek, hanem azokról, akik konzolokon nőttek fel és mára egy teljesen másfajta gémerkört alkotnak. Tehát félreértettél, lehet az én hibám, de most már remélem világos, mindkettőnknek.

"Mindenki tudja, hogy a Wii egy teljesen más vonal volt mint a Xbox-PS duó." -és??? Komolyan mondom, nem hallottam még olyat, hogy valaki ennyire más kategóriába sorolja a Wii-t. Mintha teljesen két különböző dolog lenne számodra! Elmagyarázom parasztnyelven: 7-ik generációs konzolok: PS3, Wii, Xbox 360. Hogy miben hasonlítanak vagy térnek el, a kutyát sem érdekli, mert mindhárom 7-ik generációs konzolnak számít. Téged a súlycsoport téveszt meg, de emiatt ne próbáld a saját elfogultságod másokra erőltetni.


"Az első mondatban a konzolokról beszéltem. A másodikban pedig már játékokról." "A next gen konzolok nem hoztak semmit amiért számomra érdekesek lennének, de az exclusive-ok miatt kénytelen leszek őket megvenni." - már rég nem vigyorogtam ilyen tágan! :))) Yami, szerinted ha egyes exclusive játékok csak PS4-re meg XBO-ra lesznek, akkor azokat nem a nextgen konzolok "hozzák"? Annyira külön beszélsz a kettőről, mintha nem is lenne közük egymáshoz. Ne haragudj, de akkora marhaságokkal próbálod kimagyarázni magad, hogy észre sem veszed a sületlenséget, amit összehordasz.

"Az exclusive-ok elkészülhettek volna bármire, nincs bennük egyetlen olyan feature sem amihez next-gen konzol kell." - Érted már miket beszélsz? Kit érdekel, hogy mire készülhetnének el, ha úgyis PS4-re és XBO-ra lesznek megalkotva. Vagyis csak a nextgen konzolok hozzák el neked őket! Konzolok és exclusive-ok, ezek mindig maximálisan összetartoztak!
55.
55.
xSHx
Én az nem értem, hogy a PC miért van belekeverve mindig a vitába, ha konzolokról van szó? Idézőjelesen tök más kategória. Nincs fix hardver így tényeges generációi sincsenek. Árba lehet csak hasonlítgatin (pc: drága hw, olcsó game. Konzol: olcsó hw,drága game. ezzel eggyet is értek ) A konzolt önmagához kell hasonlítani, és ha ezt tesszük akkor igenis van fejlődés a generációk közt. Sőt elég nagy ugrás. Az igazi összehasonlítás az x360/ps3 vs. Xone/ps4 launch grafika. Über nagy ugrás! Ok, most pc közeli az architektúra de akkor is fix hardver.

Plusz amit nemértek....
Sokan jönnek azzal, h nem hoztak újat a nextgen konzolok. Mi újat kellene hozniuk? Kérdezem azoktól, akik ez miatt csalódtak. Mi az az új, ami nekik kellene? Írjátok le az ötleteteket. Szívesen olvasnám, mert mindenhól csak azt olvasom, h "nem hoztak semmi újat". Indok viszont nulla...
Talán láb controller vagy mi a bré? Bár tovább gondolva, vibrációs pénisz kontroller nem is lenne olyan rossz ötlet :-)
54.
54.
Yami
#53: "Ennél egy kicsit komolyabbnak gondoltalak"
"egyszerűen hihetetlen, hogy még itt is a fanboyokkal jösz, de főleg az, hogy egy konzolközösséget határozol meg a fanboyok alapján. Mintha csak ők konzoloznának, mások nem is léteznek."
Komolyan veled olyan vitatkozni mint egy sántával focizni. Időnként már én szégyellem magam a fölényem miatt.
Először is leszögezném, hogy én nem vonatkoztattam a fanboyságot a teljes PS közösségre. Az csak a te agyszüleményed. Itt kettőnk közül aki durván általánosított az te voltál, mikor azt mondtad, hogy "a gémerek soha nem az ereje miatt veszik a konzolt!" Azt mondtad, "soha". Én erre írtam, hogy rengeteg fanboytól olvastam, hogy azért vesz PS4-et mert az erősebb. Nem a ps közösségről beszéltem, hanem konkrétan a fanboyokról. Ráadásul ezt a mondatod még újra ki is emelted és így se esett le, hogy te írtál hülyeséget... Néha olyan döbbenetes gödröt ásol magadnak, hogy sajnállak belelökni.

"pedig nagyonis érdemes, mert ugyanaz a generáció, csak más és gyengébb kivitelezésben, mint a Sony és MS gépei. De attól még konzol és játszani kell rajta. Egy PC-vel, Tablet-tel vagy okostelóval mondjuk hülyeség lenne, de konzolt konzollal nem az, sőt! "
Nem, te nem lehetsz ennyire sötét. Ennél azért csak jobb vagy. Én legalábbis így gondoltam. Tudom, hogy önérzetes vagy és a végsőkig kiállsz a hülyeséged mellett, de ezt engedd el, mert csak kiröhögteted magad.
Mindenki tudja, hogy a Wii egy teljesen más vonal volt mint a Xbox-PS duó. A casual gamereknek és a Nintendo egyedi stílusát kedvelőknek szánt családi konzol volt, egy merőben új irányítási sémával.

"Előszőr ezt írtad:
"Ez a generáció nem hozott semmit, ami számomra érdekes..."
Most meg:
"Az exclusivok azok amiért mindenképp fogok szerezni a konzolokból..." - Össze-vissza beszélsz, már egyedül sem tudod mit akarsz. :D"
Az első mondatban a konzolokról beszéltem. A másodikban pedig már játékokról.
Kontextusba helyezem neked, hátha így sikerül felfognod: A next gen konzolok nem hoztak semmit amiért számomra érdekesek lennének, de az exclusive-ok miatt kénytelen leszek őket megvenni. Az exclusive-ok elkészülhettek volna bármire, nincs bennük egyetlen olyan feature sem amihez next-gen konzol kell. Csak a grafika. De mint mondtad az nem számít, ergo ez csak egy mesterséges kényszer, hogy az olyanokat is mint én, akik nem szerelmesedtek bele az új konzolokba vásárlásra kényszerítsék.
Hidd el én nagyon is jól tudom, hogy mit akarok, sőt azt is tudom, hogy te mit akarsz: valamibe belekötni a kommentjeimben, mindegy, hogy mibe. Ez nem is zavar, csak azt sajnálom, hogy nincs elég sütnivalód ahhoz, hogy jól csináld.
53.
53.
Yanez
#49: Ennél egy kicsit komolyabbnak gondoltalak: Ezt írtam:
"Amit talán soha nem fogsz megérteni az az, hogy a gémerek soha nem az ereje miatt veszik a konzolt!"

Mire Te:
"Hahaha! Jó vicc volt. A mai napig a PS4 fanboyok legfőbb témája, hogy az XO mennyivel gyengébb, és hogy a PS4-en minden fullHD 60fps lesz." - egyszerűen hihetetlen, hogy még itt is a fanboyokkal jösz, de főleg az, hogy egy konzolközösséget határozol meg a fanboyok alapján. Mintha csak ők konzoloznának, mások nem is léteznek.

"A Wii-t nem érdemes szerintem összevetni a többi konzollal, hisz egy teljesen más világ. " - pedig nagyonis érdemes, mert ugyanaz a generáció, csak más és gyengébb kivitelezésben, mint a Sony és MS gépei. De attól még konzol és játszani kell rajta. Egy PC-vel, Tablet-tel vagy okostelóval mondjuk hülyeség lenne, de konzolt konzollal nem az, sőt!

Előszőr ezt írtad:
"Ez a generáció nem hozott semmit, ami számomra érdekes..."

Most meg:

"Az exclusivok azok amiért mindenképp fogok szerezni a konzolokból..." - Össze-vissza beszélsz, már egyedül sem tudod mit akarsz. :D

52.
52.
myrte
#51: Én sem értem, hogy miből vonták le ezt a következtetést.
48.
48.
Yanez
#46: Hát ember, úgy beszélsz a PS4/XBO grafikai teljesítményérôl, mintha a PC-hez képest egy PS2 szintû lenne. Amit talán soha nem fogsz megérteni az az, hogy a gémerek soha nem az ereje miatt veszik a konzolt! Elég csak a Wii esetét példának venni, ahol a PS3/X360 lealázta grafikailag, a PC-rôl nem is beszélve és mégis a Wii lett a generáció legsikeresebb és legjobb konzolja.

"Ez a generáció nem hozott semmit, ami számomra érdekes..." - még csak 1 évesek sincsenek a konzolok! Vagyis nyilvánvaló, hogy téged egyáltalán nem mozgatnak a konzolexclusive-ok és ezekszerint nem is fognak, bármi nem jönne. Csak azt tudnám, hogy akkor minek jöttél ide trollkodni?
35.
35.
Pain
#34: Konzol viszonylatban bőven jó ez a teljesítmény. A jövőre érkező játékoknál már biztos fogunk látni meglepő dolgokat.(még az x-nél is)
34.
34.
Yami
#15: Oké, de akkor legalább teljesítményben mutattak volna valami impozánst. De én azt se látom, te igen?
32.
32.
Pain
#5: Ebben az a legdurvább, hogy míg a Sonynak kellett 2 "mindent elsöprő" konzol, amiből tudjuk, hogy a PS2 a jelenlegi legsikeresebb, míg az ms-nek elég volt egy x360 ami így is csak egált tudott játszani a konkurenciával. Azért ennyitől még nem kellett volna azt hinni, hogy az xbox van olyan nagy név, hogy teljes mértékben a saját elképzeléseiknek megfelelően alakítsák a piacot. :)
29.
29.
Glek
A messzemenő konklúzió elmarad. Mégpedig egy fontos tényen nem lehet elsiklani, ami az, hogy next-gen áron adnak egy másfél generációs váltást. Természetesen szebb és jobb, de meg sem közelíti azt az ugrást amit az eddigi generációk képviseltek a megjelenésük pillanatában. Ne legyenek illúzióink, ez nekünk csak rossz, eddig olcsón kaptunk csúcs techet, most meg egy elfogadható PC-t. Egyébként összerakva a PC-s újdonságokkal és a közeledő indie boom-mal, nagy szavak a Sony-tól. Persze a részvényesek fülének ez való, csak aztán ne legyen pofára esés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...