100 milliónál jár a LEGO-sorozat

Mérföldkőhöz érkezett a LEGO-sorozat, az építőkockás videojátékokból mára több mint 100 millió példányt adtak el összesen. Mondani sem kell, a játéktörténelemben csak néhány széria tudta megugrani ezt a lécet.

A Warner Bros. bejelentette, hogy több mint 100 millió példány fogyott a LEGO-adaptációkból összesen, ami nemcsak a sorozat számára, de úgy általában, a játékiparban is óriási mérföldkő. Eddig olyan címek tudták csak megugrani (illetve azóta jócskán meghaladni) a 100 milliós határt, mint a Mario, a Pokémon, a Need for Speed, a Final Fantasy, a FIFA vagy a Grand Theft Auto.

LEGO-játékokat az 1990-es évek óta készítenek, igazán népszerűvé viszont csak 2005-től vált a sorozat, amikor boltokba került a LEGO Star Wars. A TT Games azóta évente több adaptációt is készít ezekkel az alapokkal, már feldolgozta a Harry Pottert, a Karib-tenger kalózait, az Indiana Jonest, a Gyűrűk Urát és a Hobbitot is többek között.

A Warner épp tegnap mutatta be a LEGO Batman harmadik részét, illetve a Funcomnál készül egy LEGO MMO is, ez is a minap kapott egy új előzetest:

7 komment - szólj hozzá!