E3 2014: PC-n is motort vált a FIFA (Update!)

EA Sports-híreink következnek, a kiadó egymás után kedveskedett a Madden NFL-, a FIFA- és az NBA Live-sorozat rajongóinak is. A legfontosabb hír: idén a PC-s FIFA is megkapja az Ignite motort.

EA Sports-hírcsokor következik, az EA a minap beszélt egy picit a FIFA 15-ről, az NBA Live 15-ről és a Madden NFL 15-ről is. Mindez persze csak teaser, a lényeg a jövő heti E3-on várható.

FIFA 15

A legérdekesebb hír mindenképpen az, hogy a FIFA 15 már PC-n is az Ignite motort fogja használni. Mint tudjátok, az Ignite hajtja a kiadó összes PS4-es és Xbox One-os sportjátékát, és bár PC-re is át lehetett volna ültetni, tavaly Andrew Wilsonék ettől még elzárkóztak, mondván, hogy "az Ignite-ot a konzolok statikus hardverére tervezték".

Bármi is legyen a mostani pálfordulás oka, idén már a PC-sek is megkapják az új motort, ami azt is jelenti, hogy minden alapvető játékmenetbeli funkció átkerülhet a platformra. Az EA már kiadta a FIFA 15 első teaserét, ezen kívül a PC-s verzió gépigényével is meglepett bennünket:

Minimális gépigény:

 • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 (64-bites)
 • Intel Q6600 Core 2 Quad (2,4 GHz) processzor
 • 4 GB RAM
 • 15 GB szabad hely a merevlemezen
 • ATI Radeon HD 5770 vagy NVIDIA GeForce GTX 650 videokártya
 • DirectX 11


Ajánlott gépigény:

 • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 (64-bites)
 • Intel Core i5-2550K (3,4 GHz) processzor
 • 8 GB RAM
 • 15 GB szabad hely a merevlemezen
 • ATI Radeon HD 6870 vagy NVIDIA GeForce GTX 460 videokártya
 • DirectX 11


NBA Live 15

Az NBA Live idei részét is bejelentette a cég, az NBA Live 15 október 7-én fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra - pont akkor, mint az NBA 2K15 is.

Tavaly az NBA Live-sorozat hosszabb szünet után tért vissza, és az új részhez hasonlóan csak az új konzolokra jelent meg. A végeredmény viszont katasztrofális lett, nem véletlen, hogy Sean O'Brien vezető producer arról írt a bejelentés blogposztjában, hogy két fontosabb területen mindenképpen javítaniuk kell: magán a játékmeneten, ami szerinte nem volt annyira mély és csiszolt, mint ahogy az az EA Sports-játékainál általában lenni szokott, és a látványon, ami nem hozta a next-gen színvonalat.

Madden NFL 15

A Madden NFL új részét már április végén bejelentették, a játék augusztus 29-én jelenik meg PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. Most az első screenshottal tudunk szolgálni, ennek érdekessége, hogy nemcsak Colin Kaepernick (San Francisco 49ers) szerepel rajta, hanem Colin Kaepernick tetoválásai is.


Ami mindenképpen érdekesség. A Madden NFL 06 óta nem voltak tetoválások a Madden NFL-játékokban, és korábban is csak sablontetoválások díszítették a játékosok karját. A dolog mögött többen azt sejtették, hogy az NFL tiltotta ki a tetkókat a játékból, azonban nem erről van szó: mint azt a sorozat producere, Seann Graddy elmondta, a tetoválásokra is vonatkozik a szerzői jog, azaz egy-egy játékos tetkóját csak akkor másolhatják le, ha az azt készítő tetoválóművész engedélyt ad rá.

Mivel az EA-nek nincs kapacitása arra, hogy egyenként kutassa fel ezeket az embereket, a játékosokra bízzák a dolgot: ha ők megszerzik az engedélyt, a tetoválásuk is bekerül a játékba. Kaepernick pont ezt a folyamatot játszotta le, ő ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy a tetoválásai minden terméken és marketinganyagon szerepeljenek.

Az EA szerint a tetkók lemásolása nem nagy meló, azonban ha több játékos is szeretné viszontlátni a tetoválásait, az több erőfeszítést igényel. Nem véletlen, hogy a Madden NFL 15-ben Kaepernick lesz az egyetlen tetkós játékos, és a többiekkel csak jövőre foglalkozik majd a csapat.

(Achievement unlocked: három bekezdés a játékbeli tetkókról.)

Update! Befutott az új Madden E3-as trailere:

20 komment - szólj hozzá!