E3 2014: A konzolos Diablo III felbontásairól

  • Írta: zoenn
  • 2014. június 13.
  • Hír
Link másolása
Habár a játékélményhez nem sok köze van, mégis rengeteg játékost érdekel, hogy a frissen vásárolt konzolján milyen felbontásban és sebességgel fut az adott játék. Ezúttal a Diablo III: Ultimate Evil Edition kerül terítékre.

A Blizzard szerint nem is felbontáson van a hangsúly, hanem a frame rate-en, így amikor az új konzolokra optimalizálták a Diablo III: Ultimate Evil Editiont, az volt a szándékuk, hogy mindenképp 60 fps-sel fusson. Így is lett.

Az Xbox One-os és a PS4-es verziók közti különbség a felbontásban mutatkozik meg: a Sony konzolján 1080p-ben fut az akció-szerepjáték, míg a Microsoft masináján 900p-ben.

De nem ez az egyetlen kiváltság, ami a PS4-tulajoknak jár. Megkapják a The Last of Us mutánsait ellenfélként, illetve Shadow of the Colossus-témájú vértfestéssel is gazdagodnak.

Augusztus 19-én kerül boltokba a Diablo III: Ultimate Evil Edition, ami az alapjátékot és a Reaper of Souls kiegészítőt is egy csomagban tartalmazza majd. A pakk PS4-re, Xbox One-ra, PS3-ra és Xbox 360-ra is megvásárolható lesz, utóbbi két platformon 20 dollárral olcsóbban.

15.
15.
KillThePower
Lehet,hogy gyengébbek,de elnézve a mostani, majd az érkező játékokat sztem nem érheti panasz egyiket se. Úgy gondolom az x360/ps3 grafikája is teljesen jó volt,főleg a generáció vége felé,a jelenlegi konzolok pedig jóval erősebbek. Ha teljesen kihasználják majd a hardvereket,nem hinném,hogy akkora különbség lesz a pchez képest. Érdekes,mikor sokan írják,hogy konzolra ronda a játék,pcn meg behugyozol mert 156378p-ben,meg 119235 fps-sel fut. Én inkább úgy írnám,hogy konzolon szép a játék,de pcn szebb azt kész.
14.
14.
dzsiádzsó
Aki esetleg nem értené továbbra sem, az X1 ereje rendbe van, bár ps4 erősebb, de a gond az architektúra felépítése. Ps4 bár olcsóbb (igaz Kinect baromság nélkül) drágább GDDR5 RAM-al dolgozik, az MS olcsóbb megoldása a villámgyors ESRAM, a többi meg lassú GDDR3. A probléma az ESRAM mérete, a fejlesztők nem tudnak vele mit kezdeni, 1080p-be nehéz megjeleníteni, ha 32mb-os ESRAM-ot használják, nem tudják megfelelően összevonni a GDDR3-mal, míg sonynál nincs ez a gond! Egyébként mind2 konzol gyenge egy mai csúcs pécéhez képest, az X1 meg kifejezetten hülye tervezésű...
13.
13.
KillThePower
Jymri: szerintem az xone egy nagyon jó gép. Attól, hogy nem viszi 1080p ben, még nem jelenti azt, hogy nem tudná, csak ezek az agyoniskolázottak nem optimalizálták megfelelően. Ha pcn jól megy neked akkor játsz vele azon. A one ott lesz majd a fantasztikus exclusive-oknak.(quantum break meg ilyenek)
12.
12.
Dark_Temptation
az a poén, hogy amióta megvan a reaper of souls a játék úgy akad ahogy van nagy pakkoknál. a gépem fx 6100, gigabyte r9 270 oc 2 gb 8 gb ram ddr3 1600 mhz és egyszerűen rohadtul akad... mikor 1 bf4 highon meg se kottyan... ilyenkor mi van? :D
11.
11.
jymri
Nekem Amd x4 CPU, 4GB RAM, ATI HD6950 minden fullon élsimítás is! 1680x1050 -es felbontásban visz nagy csatában 85-90 FPS amúgy meg 100-125 FPS-t. Szóval nem értem én sem ezt a 60 FPS dolgot ezeknél a nextgen konzoloknál. Pedig Xbox one-t terveztem vinni majd idővel. :S
10.
10.
Stranger
Ez azért tényleg gáz, ennyire még PC-re sem szoktak rosszul optimalizálni...
9.
9.
XStormsniperX
#5: Nincs itt semmi lefizetés. Ez a teljesítmény egyedül a fejlesztök trehányságának a mellékterméke. Mindkét konzolnak csípöböl hoznia kéne a FullHD 60 FPS-t, eSRAM ide vagy oda. Egy felülnézetes játékot nehogy már ne tudjon normálisan vinni egy nextgen konzol...
7.
7.
Pizza74
#1: Az lesz, mint a PS3 exkluzív címekkel és a Cell processzorral volt. Majd az MS exkluzív címeknél lesz használva, a multiplatformoknál le lesz szarva az eSRAM.

#5: Te tényleg nem tudod, hogy működik egy ilyen vállalat, igaz? Ha valaki exkluzivitásért ad ki pénzt, az már a sátán cége. De tudom, én vagyok a büdös komcsi közgazdász.
6.
6.
Dood
Nekem egy igen alsó kategóriás gépem van (i3, gtx650), és csípőből hozza az 1080p-t 60fpsel, meg amúgy bármilyen konfigon lehet játszani, mert nagyon alacsony a gépigénye (erre a blizzard mindig figyel). És az X1 nem tudja ezt sem futtatni az vicc kategória, x360-annak vinni kéne :D :D :D
5.
5.
mestermagyar
Bmeg már megint kezdődik.

Jólvan, tudjuk nem kell dicsekedni hogy a sony jobban fizet le.
4.
4.
Ecneb
#3: Nekem is feltűnt, hogy nem szoktak, vagy ha igen akkor is ritkán. Ennyire lusták, vagy megengedhetik maguknak? Nem értem.
3.
3.
Killerbee
Azért az x1-től is elvárható volna, hogy csípőből hozza az 1080p/60 fps, mert a diablo nem egy technológiai csoda. Blizzard se nagyon optimalizált.
1.
1.
strike19
"Ezt ki nem látta előre."Reméljük a XboxOne devkit fejlesztők végre megtanulják használni az Esramot.Mert ez így nem kóser.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...