HWSW: Jön a Steam OS-es kézikonzol

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 16.
  • Hardver
Link másolása
A Valve hamarosan nemcsak a nappalit, de a hordozható játékgépek területét is meghódíthatja, az E3 utolsó napján bejelentett SteamBoy kézikonzol segítségével - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Valve feltett szándéka, hogy Steam Machine PC-ivel meghódítsa a játékosok nappaliját, noha ezekből az izmos és sokszor meglepően kis házba gyömöszölt masinákból egyelőre csak maroknyit láthattunk, ráadásul azokat is a Steam OS, azaz a vállalat saját, Linux alapú operációs rendszere nélkül. A nagyszobába szánt konfigurációkból ugyanakkor töretlenül bukkannak fel az újabb darabok, ami azt mutatja, hogy a gyártók látnak potenciált a Valve víziójában - méghozzá annyira, hogy egy a cégtől egyébként független fejlesztőcsapat a nappaliból is kitörne vele, és a Steamen vásárolt címeket bárhol játszhatóvá tenné: a következő Steam Machine egy kézikonzol lehet.


A SteamBoy névre hallgató koncepciót az E3 utolsó napján jelentették be. A névválasztást valószínűleg nem kell túlmagyarázni, azzal a készüléket fejlesztő SteamBoy Machine csapat a Nintendo legendás játékgépe előtt tiszteleg - és saját eszközüket is hasonló módon szeretnék pozicionálni: a csapat a The Escapistnek elmondta, miután egy hordozható megoldásról van szó, nyilvánvalóan nem számíthatunk az asztali - vagy tévé alatti - PC-k teljesítményére, ahogy egy PlayStation Vita sem hozza egy PS4 erejét, ugyanakkor a készítők szerint a Steam felhozatalának döntő többsége játszható lesz rajta.

Oké, de milyen hardvere lesz a SteamBoynak? További részletek a HWSW-n!

15.
15.
mestermagyar
#14: Dedikált? :) Ha a dedikációért ki akarsz adni párezer forintot. Egyszerűen rákeresel, hogy wireless hdmi és bingó.

Szerintem csak azért nincs, mert még nem gondoltak rá a steam machine-k fejlesztői.
14.
14.
Raam989
#13: Biztos van, az androidos mini pc-m is tudja ezt (bár nem próbáltam még), de egy dedikált, külön a steamhez való cuccra gondolok.
13.
13.
mestermagyar
#12: Ilyen tuti van, csak rá kell keresni.
12.
12.
Raam989
#7: Szerintem nem az emberek korlátolt agya a gond, hanem a gép átpakolásával járó kényelmetlenség.
Én életképesebbnek láttam volna azt a koncepciót, ha csak egy olcsó kis kütyüt adnak ki (mint mondjuk a PS Vita TV), amin keresztül a PC-n futó játékot streamelhetjük a TV-re helyi hálózaton keresztül. Egy ilyen készülék reális ára kb 100$ és tökéletesen kiszolgálná a Steam Machine elsődleges célját. És nem kell dualbootolni, meg tökömtudja...
Amúgy a jobb teljesítményre kíváncsi leszek, lévén, hogy a Linux eddig nem jeleskedett a windowsos játékok futtatásában. Ha meg egy beépített wine lenne az os-ben, az nagyon ciki lenne...
10.
10.
mestermagyar
#8: Úgyis mind1 ki nyer, mert a gépünkre a windowst, és a steamos-t is leszedhetjük. És windowson továbbra is lesz steam. :D

Azért picit komplikáltabb, de linux protról androidra portolni már csak egy fél lépcsőfok. Minecraftot meg pont javáról akarták alapverzióban portolni, mert ugye majdnem java, kaptak is 4-5fps-t.
9.
9.
crytek
Jó ez kell ez pc-s cuccokat lehet tolni rajta amik ugye az androidos csiraságokat magasan veri normális irányitással a tapihoz képest.

Kell ennél több? NEM (Mondjuk egy jó ár,de a hordozható kütyüknél ilyen nincs :( )
8.
8.
Uran
Hasonló véleményen vagyok, mint mestermagyar. A saját telefonomhoz inkább vennék egy Moga Hero-t, mint ezt a kézikonzolt megvenni.
Ha nagyon megerőltetné magát a Valve szerintem a Steam OS-re megjelent játékait androidra is elérhetővé tudná tenni, úgy tudom az android végtére is egy butított linux.

Raam989: Nekem úgy van ahogy írod: a pc rá van kötve egyszerre tv-re és monitorra is, és van xboxos kontrollerem.
Maga a Steam operációs rendszerben én a lehetőséget látom: Konkurencia a windowsnak, ami ingyen lenne, és másik alternatíva a pc-s játékok futtattására. Igazából a játékban elért teljesítménye fog izgatni azonos hardver mellett, hátha jobb lesz, mint amit DX11 alatt tud elérni a gépem.
Windowsra a DX12 vel ígérik a nagy ugrást, a Steam OS ha talán nem is lesz nagy dobás, de arra még jó lehet, hogy felrázza a Microsoftot, hogy jobb játékélményt biztosítson pc-re, elvégre ezen a platformon konkurencia nélkül van.

A versengés a felhasználókért zajlik, ami nekünk csak jó.
7.
7.
mestermagyar
#6: Figy. A steam machine koncepciója pont az, amit mondasz. Csak a bunkó népnek a szájába kell rágni, és meg kell mutatni, hogy igenis lehet konzol méretben PC-t gyártani, amire egyszerre 2 oprendszer is telepítve van. A steamos logikusan a microsofttól való elszakadás, éps a jobb teljesítmény miatt kell.

Szerintem az átlegember nem fog a gépére csakúgy steamos-t telepíteni, és hdmi-vel játszani. Annál korlátoltabb agyú.

Tehát összegezve: NINCS KÜLÖN STEAM MACHINE. Mindenkinek a PC-je steam machine, ha eléri a minimum specifikációt, amit az oprendszer megkövetel.
6.
6.
Raam989
Ahogy a nappalis gőzgépekben, ebben sem látom az értelmet...
De most komolyan, valaki magyarázza el nekem, hogy miért jó ez az egész steam machine koncepció? Nem egyszerűbb a windózos pc-r rákötni a led tv-re? Azon ott a steam, rácsattintunk egy kontrollert, azt cső. És ez nem kerül 300k JMF-be...
5.
5.
MrLentoFan
#1: +1 Az első reakcióm nekem is ez volt: MINEK? Hisz a Steam futtatható konzolon is!
4.
4.
strike19
Csak ne ,hogy be gőzöljelnek (Steam) vele. :)
Én ebbe nagyobb potenciált látok mint Nvidia Shield.
3.
3.
crytek
Érzésre nem lesz 80K alatt annyiért meg kell a ráknak!
2.
2.
DON GONDOCS
Kíváncsi leszek mennyibe fáj egy ilyen masina, mostmár a buszon is lehet majd left 4 deadezni.
1.
1.
mestermagyar
Ez valami mozitrailer? lol

Jobb lenne a telefont egy bővíthetó kézikontrollerrel megáldani, és arra steamet rakni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...