Szabadalmi pert bukott a Nintendo

Noha a Nintendo-Philips harcra leginkább a múlt hónapban történt amerikai fejlemények miatt emlékezhetünk, a szabadalmi háború valójában jóval korábbra nyúlik vissza: az Egyesült Királyságban három éve pereltek a hollandok.

Szabadalmi pert bukott a Nintendo az Egyesült Királyságban, a Philips még 2011-ben rángatta bíróság elég a konzolgyártót, miután az állítása szerint nem volt hajlandó peren kívül elintézni vele a problémáját.

A holland cég három szabadalmának megsértésével vádolta a kiotóiakat, ebből kettő esetében igazat is adott neki a bíróság - ezek egyébként olyan technológiát védenek, ami a felhasználó mozgásának és kézmozdulatainak felismeréséhez szükséges. A harmadik szabadalom miatt nem kell felelnie a Nintendónak, ez "a felhasználó testének virtuális lemodellezésére" vonatkozik.

A Nintendo büntetésével kapcsolatos részletek júliusban futhatnak be, de a cég várhatóan nem hagyja annyiban az ítéletet, és fellebbezni fog.

A hír azért is érdekes, mert a Philips több fronton, több országban is támadja a Nintendót, májusban Amerikában is beperelte a céget, és már Franciaországban és Németországban is van hasonló ügye. Habár máshol is segíthet a Philipsnek a brit bíróság döntése, alapvetően a helyi hatóságokon múlik majd, hogy a Nintendo ellen döntenek-e.

Köszi, DON GONDOCS!

66 komment - szólj hozzá!