Nem szűnik meg a Games for Windows Live

Link másolása
Úgy tűnik, a Microsoft mégsem szeretne megszabadulni a sokak által gyűlölt Games for Windows Live-tól. Elvileg ebben a hónapban került volna lezárásra a szolgáltatás, de a cégóriás az utolsó pillanatban másképp dönthetett.

Tavaly nyár óta lehetett sejteni, hogy a Microsoft most júliusban leállítja a Games for Windows Live szolgáltatását. Több nagyobb kiadó is elkezdte kimenekíteni játékait, hogy azok a leállás után is használhatóak maradjanak. Ennek ellenére, most mégis másképp dönthettek a Microsoftnál.

A Game Informer megkeresésére a Microsoft elárulta, hogy folytatják a Games for Windows Live támogatását. Bár a Marketplace zárva marad, és frissítések sem fognak érkezni a játékokhoz, ettől függetlenül továbbra is le lehet tölteni őket, és játszhatóak lesznek. Ez remek hír, hiszen például a PC-s GTA IV és DIRT 3 is használhatatlanná válik, ha leáll a rendszer.

2.
2.
KENKILL
#1: Nekem bőven volt vele bajom, Dark Souls első részét eléggé rémálommá tette időnként.

Engem azért érdekelne, hogy azok a kiadók akik bejelentették, hogy akkor ezért átcsoportosítanak gamespy-ra vagy steamre (pl dark souls 1. rész) végül akkor mégis maradnak a windows live-nál?
1.
1.
negyven2
Tudomásom szerint hivatalos bejelentés nem érkezett arról, hogy megszűnik, (vagy nem szűnik meg). Volt egy AoE Online-os kiírás, de az aztán gyorsan eltűnt. Viszont mivel ezt nem cáfolták meg rögtön, ezért ezt tényként kezelték, a felhasználók és a kiadók (lehet, hogy ez is volt a terv).

Amúgy sokakkal ellentétben nekem sohasem volt semmi bajom a rendszerrel igazán.
A legnagyobb probléma talán az volt, hogy az alapkoncepció amik pl a :Xbox-PC közös multi, Xbox szintű játékkezelés (egyszerű installáció/telepítés közbeni játék/ egyszerűsíttet gépigény (Windows élményindex alapú), sajnos a kiadók részéről és az MS részéről is elhalt. Egy-két kosza kivételtől eltekintve nem lett belőle semmi.

Bár ahogy hallani lehet, lehet, hogy fel akarja majd éleszteni (pontosabban megpróbálni újra) a ONE konzollal ezt a koncepciót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...