Miért nincs Bad Company 3? A DICE válaszol

A Battlefield-sorozat készítői végre elárulták, miért nincs folytatása a Bad Company-szériának. A válasz igen egyszerű: nem tudják pontosan körülírni mi az, amit a játékosok annyira szerettek benne.

A DICE feje, Karl-Magnus Troedsson elárulta, hogy egészen gyakori jelenség a játékiparban, hogy egy fejlesztő nem tud rájönni mi az, amitől akkora siker lett egy adott cím. Amikor ennek hiányában állnak neki egy folytatásnak, az könnyen katasztrófához és csalódott rajongókhoz vezethet.

"Néhányan a humort és a karaktereket szerették benne, míg mások a többjátékos mód sebességét és könnyedségét, vagy éppen a szóló kampányt kedvelték. Az emberek más és más dolgot emeltek ki. Ijesztő olyan pozícióból nekiállni egy következő rész felépítésének, hogy nem tudjuk körülhatárolni, mi kell az embereknek" - mondta Troedsson.        

Körülbelül egy évvel ezelőtt a DICE azt nyilatkozta, hogy a Bad Company nincs fejlesztés alatt, valószínűleg pont ebből az okból kifolyólag. Később elismerték, hogy a figyelmük más projektekre - név szerint a Star Wars: Battlefrontra - tévedt. Ami a harmadik részt illeti, Troedsson válaszában tagadja, hogy örökre eltemették volna a frencsájz ezen részét, hiszen ahogyan populáris mozifilmek vagy TV sorozatok esetében is előfordul: ha elegen akarják, nincs igazi akadálya a dolognak.

29 komment - szólj hozzá!