Így nézett ki a törölt Call of Duty

  • Írta: zoenn
  • 2014. június 25.
  • Képek
Link másolása
A Call of Duty: Advanced Warfare fejlesztője, a Sledgehammer Games korábban egy vietnami témájú, harmadik személyű nézőpontot használó Call of Duty-n dolgozott, amelyet idő előtt elkaszáltak. Most belenézhetünk!

Mint ismert, a Sledgehammer nem az Advanced Warfare-rel kezdte a Call of Duty-s karrierjét. Miután az alapítók kiszálltak a Visceral Gamesből, egy sötét hangulatú, kalandjátékos elemekkel megspékelt Call of Duty-n dolgoztak, amely a vietnami háború idején játszódott volna. Érdekesség, hogy nem belső nézetes shooternek készült, hanem TPS-nek.

Sajnos a projektet idő előtt lelőtték, a Sledgehammer a Modern Warfare 3 munkálataiba segített be az Infinity Wardnak, majd utána jött az idén megjelenő Advanced Warfare.

Az egyik grafikusnak, Eddie Del Riónak köszönhetően most néhány koncepciós rajz formájában betekinthetünk a törölt Call of Duty-ba. A komor, sötét tónusok valami egészen nyomasztó hangulatról tanúskodnak - kár érte!

17.
17.
Sznfctm
#10: Igen, lehet benne valami, v valami frappáns alcímmel. Ha belegondolok egy olyan játékba, ami magán viseli a vietnámi háború minden jegyét (ld. pl a Szakasz c. film), a korabeli kultúrával, sötét hangulattal, stb, és mondjuk olyasmi a játékmenete, mint a Dead Space-nek (hogy ne menjek messzebb TPS-ért), elég nehéz nem JÓ játékot elképzelni.

Mondjuk az is igaz h én az Aliens: Colonial Marinesről is azt képzeltem, h jó játék lesz, de egy tartalmas, érett hozzáállású, jól megcsinált vietnámos játéknak talán nagyobb lenne a célcsoportja. (Ugyanakkor a CoD általában mész-és-lősz játék, úgyhogy talán nem passzolt volna pont ebbe a sorozatba.)

Egy szó mint száz, szerintem megérte volna kockáztatni egy ilyen játékkal, még talán a COD húzócím nélkül is, sőt.
16.
16.
Ghost26Dave
Az a baj hogy senki nem érti meg hogy a cod nem dolgozhatja fel koreai háborút sem a II. Vh újra.Mert a cod évek óta a mp játékok egyik meghatározó darabja és csak gondoljunk bele a világháború idején van kb 4 assault rifle ez nem elég a mp kielégítésére.Ezzel arra akarok célozni hogy ezekben a korszakokban kevés volt a meglévő fegyverek száma.Ilyen kevés fegyverrel nem lehet egy játékot élvezni.Sztem ezért volt ekkora hátralépés a waw multija.
15.
15.
TheNick
#5: Ha nem CoD, akkor már nem merik kiadni. Túl nagy brandje van már az említett sorozatnak, rengeteget kellene marketingre is költeni nélküle.
14.
14.
_Botika_
#13: Nekem eléggé hiányoznak a ll.Világháborús FPS-ek.
Jaj, azok a régi szép idők.
13.
13.
DON GONDOCS
Nyugodjunk bele egy ideig ne várjunk történelmi ihletésű shooter-t az acti-ea-tól. Marad a nearfuture és modern hadviselés téma. Annyira nem hiányoznak a történelmi akció játékok, de modern hadviselést feldolgozó játékokból is több jött már a kelleténél. Ez az fps egy ilyen műfaj, nem lehet rajta túl sokat varilni. Új cselekmény új mapok, szereplők, de a lényeg ugyanaz marad.
12.
12.
noir
Ezek a concept art-ok elég hangulatosra sikerültek. A vietnami téma sincs az unalomig erőltetve, mondjuk szerintem a koreai konfliktus is megérdemelné már, hogy feldolgozzák. Mindegy, kár ezért a játékért. :/
11.
11.
crytek
Már megint? Mi a véres f...nak mutogatják ? Magukat égetik,hogy debilek dolgoznak ott és nem merik az újat bevállalni.
Remélem csődbe mennek.
10.
10.
BrendOoN
#7: Ez nem ziccer lett volna, hanem kockáztatás. Évente átlagosan 25 millióan megveszik az új CoD-ot ami behozza az 1 milliárd dolláros profitot. A sötét, komor világgal és TPS nézettel nem biztos, hogy tudta volna ezeket a számokat produkálni hiszen ez már nem tartalmazná a Call of Duty védjegyeit. Sőt, a vásárlók egy jó része el is pártolhatott volna a címtől és akár több millióval is csökkenhettek volna az eladások a játék minőségétől függetlenül.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó játék lett volna de ezt nem Call of Duty címen kellett volna fejleszteni.
8.
8.
Cristiano
7.
7.
Sznfctm
Nehogy véletlen valami érdekes, új téma is megjelenjen a piacon, maradjunk az uncsi lövöldénél, évről-évre más skinnel áthúzva... :P

Nem értem, hogy az Activision fejesei, akik elvileg vérprofik, hogy nem látják meg az ilyen ziccereket. Gyász.
6.
6.
Ecneb
#5: Szerintem a vietnámi témát is kidolgozták már. Más néven tényleg jó lett volna, a sok unalmas CoD közé betehettek volna valami újat is.
5.
5.
RetecH
Kalandjátékos elemek és TPS nézet? Teljesen jól hangzik, de egyáltalán nem CoD, tehát teljesen megérthető, hogy törölték. Az már más kérdés, hogy kiadhatták volna más néven is. Akár egy kifejezetten jó játék is készülhetett volna belőle, ezt a vietnami háborús témát még nem sikerült annyira kiszipolyozni mint a második világháborút, vagy a modern hadviselést.
4.
4.
kay_ps4
tényleg baromi jó lett volna ... már csak így elképzelés alapján de hát ugye a felső vezetés :)
2.
2.
Rakottkrumpli
Így nem nézett ki, mert ezek koncept artok....
1.
1.
XStormsniperX
Köszönjük Activision, hogy elkaszáltad az egyetlen, az utóbbi idöben értelmesnek ígérkezö CoD-ot! Respect! A BF-es keménymag is mióta imádkozik egy ilyen részért, nem hogy a CoD-os frencsájz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...