A PS4 sem mozgatta meg a japán piacot

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 9.
  • Biznisz
Link másolása
Ritkán foglalkozunk a japán piac híreivel, az azonban mindenképpen említésre méltó, hogy a távol-keleti országot még a PlayStation 4 megjelenése sem tudta felrázni - a konzol eladásai ráadásul alaposan lelassultak mára.

Míg nyugaton jól teljesít a PlayStation 4, a szülőhazájában már nem igazán, ráadásul úgy tűnik, az egyik legfontosabb küldetését sem tudta teljesíteni: a japán konzolos játékpiac gyakorlatilag annak ellenére is stagnált, hogy februárban boltokba került a Sony üdvöskéje. Az Enterbrain számai szerint 2014 első felében 1,685 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a japán (konzolos) játékipar, mindössze 2 millió dollárral többet, mint 2013 első felében.

Mindez sokat elmond a japán játékpiac változásairól. A PS4-nek egyébként, bár jól rajtolt az országban, mára alaposan visszaestek az eladásai, június 23. és június 29. között mindössze 8 ezer darabot adtak el belőle, alig 500 példánnyal többet, mint a PS3-ból, és kevesebbet, mint a Wii U-ból, a Vitából vagy a 3DS-ből - ezekre rendre 10 ezer, 22 ezer és 27,8 ezer ember volt kíváncsi. A PS4-ből egyébként a megjelenése óta 620 ezer darab kelt el az országban.

Ezzel szemben az elemzők úgy vélik, a mobilos játékpiacra erősödés vár Japánban.

19.
19.
strike19
#16: Én is így vagyok vele.A játékok ára is csökkenhetne.Amíg Ps3 és xbox 360-ra is jönnek azok a címek addig emberek nem fognak ps4 és xone venni.De jónak tartom hogy az elöző generációt lassan nyírják ki.
Mert még kapunk Mortal Kombat,Littlebigplanet3,far cry 4,fifa stb.
18.
18.
Norbiii
#17: A Japán piacot, még így-úgy talán a Nintendo próbálja tartani, a Sony teljesen elnyugatosodott. Azt csinálják, amiből sok pénz lesz. A Nintendo is lehetne sikeres, ha elnyugatosodna, és olyan játékokat gyártana, amik a mai igényeknek megfelelnek, de SZERENCSÉRE nem olyan játékokat gyárt, mint a Sony, és az MS, és ezzel nem lebecsülve azokat az alkotásokat, csak más az ízlésem!
17.
17.
Tidus
Megértem a japán közönséget,nem velük van a baj....
Nekem akinek a japán stilusú játékok a kedvenceim,totál érdektelen a gép...
Még hogy PS2 korszak...nem hogy megjelenve ,de bejelentve sincs rá igazán sok japán izlésnek szánt játék...
Kingdom Hearts 3,Final Fantasy XV...és ennyi,ezek is mikor...
16.
16.
Falcon
a ps4 minden eddigi eladási rekordot fel fog álltani efelől semmi kétségem ,de sokan kivárnak mint én is majd ha 100 ezer alá megy az ára veszek én is
addig is ps3 ason a kimaradt jó játékokat pótolom és addigra ps4 re jön még sok jó mert grafikailag még messze van attól amit vártam
15.
15.
DON GONDOCS
Bezzeg ha jönne az final fantasy xv vagy egy PERSONA rész, máris hiány cikk lenne újra a ps4. Ebből is látszik hogy a ps4 is egy erősen nyugati piacra szánt konzol, vagyis a játékkínálat ezt mutatja.
14.
14.
Norbiii
Sosem értettem, hogy miért kell egy konzolt fél/1 év után temetni, nem korai egy kicsit? A Ps4-et nem szabad temetni, mert eddig úgy fest a dolog, hogy veri a Wii U-t, és az XOne-t is világszerte! A Wii U-t sem szabad temetni, itt halkan jegyzem meg, hogy kezd tapadni a Ps4-re, és ha ez az eladási ütem marad, akkor előbb-utóbb beéri!
13.
13.
strike19
Szerintem nem lesz baj a PS4-el.Csak tényleg kevés cím van ami csak PS4-re vagy XboxOne-ra jött.A legtöbb tényleg csak crossgenes játék.
Egyébként nem érdemes temetni.Nem tudom 2006-ba mi volt a véleménye az embereknek a PS3-ról + Xbox 360-ról.De szerintem az internet terjedésének köszönhetően mára több fikázó ember van a neten mint régebben.Egy konzolt 6-8 év közötti ciklusra terveznek.Több mint fél éve jelent meg nem hiszem ,hogy most kéne elhamarkodott véleményeket mondani.
12.
12.
p3ti
Eddig a gép egy PS3,5... se több, se kevesebb. Ráadásul jó nagy kibaszás volt a Japánokkal hogy náluk jelent meg a gép utoljára.. szerintem ez eléggé gusztustalan húzás volt velük szemben
9.
9.
#8: Így van, én PS3-ról váltottam PS4-re, és a korábbi gépet már augusztusban eladtam jó áron, a Last of Us pedig később érkezett, így kimaradt, de most pótolhatom :)
8.
8.
simon 555
#7: Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem feltétel, hogy valaki már játszott ezekkel a játékokkal korábban. Nyilvánvalóan nem azoknak szól, hanem azoknak akiknek kimaradtak ezek a címek. Pl PS4-re rengetegen más konzolról váltottak, vagy egyáltalán nem is volt konzoljuk korábban, így a TLoU kimaradt nekik. Most nem egyszerűbb megvenniük majd PS4-re mintha venniük kellene egy PS3-at meg rá a játékot? Vagy ha még volt is PS3-uk, korántsem biztos, hogy megvették rá az adott játékot.
5.
5.
#4 Meg ott van az Injustice, bar az itthon a sarlo kalapacs miatt nem jelenhetett meg, itt-ott hozza lehet jutni, valamint letolthetos cim a Trine 2 ami remix, illetve erkezik a Shadow Warrior, de az csak pc-s volt, igy en nagyon varom ps4-re :-)
3.
3.
Raam989
Japán amúgy is videojátékos válságban van mostanság. Másrészt, talán 3 olyan játék van a konzolra, ami kielégítené a japán igényeket. Amíg nincs rá olyan játék, ami a japán gémereknek is tetszik, ne is akarjanak több gépet eladni...
2.
2.
Fronter
kindzsal: Az előző generációban is így volt ez, mikor megjelentek a konzolok. Ebben semmi meglepő sincs.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...