Nincs többé Neversoft

A májusi híreszteléseknek megfelelően megszűnt a Neversoft, a fejlesztőcsapatot beolvasztják az Infinity Wardba, hogy együtt dolgozzanak tovább a Call of Duty-sorozaton. A srácok gyújtogatással zárták a búcsúbulit.

Májusban röppentek fel azok a hírek, miszerint a Neversoft megszűnik létezni, és bár az Activision azóta sem erősítette meg a pletykákat, a csapat tegnap valóban lehúzta a rolót. Mármint képletesen.

A srácokat ugyanis nem elbocsátották, hanem beolvasztották egy másik stúdióba, méghozzá a Call of Duty-sorozatot pátyolgató Infinity Wardba. A májusi infók szerint a "szuperstúdió" létrehozásának ötlete azután jött, hogy a Call of Duty: Ghosts munkálatainál (itt a Neversoft csinálta az Extinction módot) nyilvánvalóvá vált, hogy a két brigád remekül kiegészíti egymást. A Neversoft nevet ezzel párhuzamosan nyugdíjazzák, és a fejlesztőcég vezetői is visszavonulnak.

A Neversoft kereken 20 évig létezett. 2007-ig túlnyomórészt Tony Hawk-játékokon dolgozott, majd később átvette a Guitar Hero-sorozat munkálatait. A srácok a búcsúbulijukon felgyújtották a Neversoft logójában szereplő ikonikus, karóra tűzött szemgolyót - ezt örökíti meg a fenti fotó.

5 komment - szólj hozzá!