Visszatérhet a Rock Band-sorozat

Noha a játékipar látszólag megegyezett abban, hogy a műanyaggitáros zenejátékok kifulladtak, a Harmonix nem zárta ki, hogy visszatérjen a Rock Band-sorozat. A vezérigazgató szerint egyelőre kivárnak.

Noha a zenés játékok néhány évvel ezelőtt óriási hisztériát váltottak ki, a siker gyakorlatilag karikacsapásra ért véget, és az etalonnak számító Guitar Hero- és Rock Band-sorozatot is nyugdíjazták. Utóbbi 2010-ben jelentkezett utoljára egy harmadik résszel, azóta nem is hallottunk róla.

Pedig a helyzet az, hogy a Harmonix még nem temette el teljesen a Rock Band-szériát, Alex Rigopulos vezérigazgató a GameReactornak mondta el, hogy gondolkodnak a visszatérésen: "Állandóan erre gondolunk, mert imádjuk a Rock Bandet, és tulajdonképpen csak a megfelelő pillanatot várjuk az újgenerációs konzolok életében, hogy visszahozhassuk."

A Harmonixnak persze addig is lesz dolga bőven, jelenleg négy - szigorúan zenecentrikus - projektet is terelget maga előtt. Október 21-én kerül boltokba az Xbox-exkluzív Fantasia: Music Evolved, és idén jön a Dance Central új része is, illetve készül még egy zenés lövöldéjük PC-re Chroma címmel, és úgy néz ki, hogy az Amplitude is kap egy rebootot jövőre.

A kötelező kérdés: mikor vetted elő utoljára a gitárkontrollered?

5 komment - szólj hozzá!