A Wii-tulajokra vadászik a Sony

A Sony szerint a PlayStation 4-gyel azokat a Nintendo Wii-tulajdonosokat is el szeretnék csábítani, akik kihagyták a PS3-at és az Xbox 360-at - épp ezért fontos szerinte, hogy a korábbi játékaikat újra kiadják.

Sony Computer Entertainment fejese, Andrew House a brightoni Develop konferencián beszélt arról, hogy bár a PlayStation 4 kezdeti sikere a hardcore játékosoknak köszönhető nagyrészt, lehetőségük nyílt és a számok szerint sikerült is elcsábítani azokat a Wii-tulajokat, akiknek nem volt otthon PS3-uk vagy Xbox 360-uk.

"Függetlenül attól, hogy a Wii egy nagyon jó gép egy család számára, és remek játékok vannak hozzá, a fogyasztói adataink azt mutatják, hogy ezek az emberek [a Wii-tulajok] már jönnek át, és ez is érezteti a hatását azoknál a kiváló eladásoknál, amiket fel tudtunk mutatni" - mondta House.


Szerinte éppen ezért fontos, hogy a korábbi PlayStation-játékokat újra elővegyék és újra kiadják, a PS4-tulajdonosok körében ugyanis bőven akadnak olyan játékosok is, akiknek ezek a címek újak. A Sony egyébként minden korábbinál hamarabb feküdt rá a restaurálásra: a The Last of Us július végén kap PS4-es változatot, és a pletykák szerint a Beyond: Two Souls is kap egy újgenerációs portot.

"Nem igazán akarom ezt mondani, mert tudom, hogy az elkötelezett rajongók csak forgatnák a szemüket emiatt, de akkor is adott a lehetőség, hogy néhány PS3-as címünk újragondolt, felújított változata egy olyan új közönségre akadjon, amelyik nem játszott ezekkel az előző generációban, elvégre kihagyta azt. Már látjuk a jeleit ennek."

House-t saját bevallása szerint mindig irigységgel töltötte el, hogy a filmipar az ehhez hasonló lehetőségeit milyen jól használta ki, szerinte a Disney a legjobb példa arra, hogyan kell a klasszikus tartalmakat időről időre elővenni, és bemutatni egy új közönségnek.

"A mi iparágunk ezt sosem csinálta. Még csak most jövünk lendületbe, olyan emberekkel, akik 10-20 éve játszanak, szeretnek nosztalgiázni, és újra látni akarják a korábbi címeket felújítva." House szeretné, ha ezen a területen a PS4 vezető platform lenne.

House egyébként rendkívül büszke a csapatára, amiért a PS4 kiugró teljesítményt ért el. Az új konzol még a Sony becsléseit is felülmúlta, elvégre a cég az elmúlt üzleti év végére 5 millió darabot akart eladni belőle - ehhez képest 7 millió gép kelt el.

Elmondása szerint a legfontosabb, hogy a játékosoknak kedvezzenek, de fontosnak tartja, hogy a PS4 teljes értékű szórakoztató központként is megállja a helyét: talán ellentmondásos, de úgy véli, hogy azzal, hogy a család többi tagja számára is érdekes a konzol, arra is lehetőség nyílik, hogy ők is játékossá váljanak.

13 komment - szólj hozzá!