A Wii-tulajokra vadászik a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony szerint a PlayStation 4-gyel azokat a Nintendo Wii-tulajdonosokat is el szeretnék csábítani, akik kihagyták a PS3-at és az Xbox 360-at - épp ezért fontos szerinte, hogy a korábbi játékaikat újra kiadják.

Sony Computer Entertainment fejese, Andrew House a brightoni Develop konferencián beszélt arról, hogy bár a PlayStation 4 kezdeti sikere a hardcore játékosoknak köszönhető nagyrészt, lehetőségük nyílt és a számok szerint sikerült is elcsábítani azokat a Wii-tulajokat, akiknek nem volt otthon PS3-uk vagy Xbox 360-uk.

"Függetlenül attól, hogy a Wii egy nagyon jó gép egy család számára, és remek játékok vannak hozzá, a fogyasztói adataink azt mutatják, hogy ezek az emberek [a Wii-tulajok] már jönnek át, és ez is érezteti a hatását azoknál a kiváló eladásoknál, amiket fel tudtunk mutatni" - mondta House.


Szerinte éppen ezért fontos, hogy a korábbi PlayStation-játékokat újra elővegyék és újra kiadják, a PS4-tulajdonosok körében ugyanis bőven akadnak olyan játékosok is, akiknek ezek a címek újak. A Sony egyébként minden korábbinál hamarabb feküdt rá a restaurálásra: a The Last of Us július végén kap PS4-es változatot, és a pletykák szerint a Beyond: Two Souls is kap egy újgenerációs portot.

"Nem igazán akarom ezt mondani, mert tudom, hogy az elkötelezett rajongók csak forgatnák a szemüket emiatt, de akkor is adott a lehetőség, hogy néhány PS3-as címünk újragondolt, felújított változata egy olyan új közönségre akadjon, amelyik nem játszott ezekkel az előző generációban, elvégre kihagyta azt. Már látjuk a jeleit ennek."

House-t saját bevallása szerint mindig irigységgel töltötte el, hogy a filmipar az ehhez hasonló lehetőségeit milyen jól használta ki, szerinte a Disney a legjobb példa arra, hogyan kell a klasszikus tartalmakat időről időre elővenni, és bemutatni egy új közönségnek.

"A mi iparágunk ezt sosem csinálta. Még csak most jövünk lendületbe, olyan emberekkel, akik 10-20 éve játszanak, szeretnek nosztalgiázni, és újra látni akarják a korábbi címeket felújítva." House szeretné, ha ezen a területen a PS4 vezető platform lenne.

House egyébként rendkívül büszke a csapatára, amiért a PS4 kiugró teljesítményt ért el. Az új konzol még a Sony becsléseit is felülmúlta, elvégre a cég az elmúlt üzleti év végére 5 millió darabot akart eladni belőle - ehhez képest 7 millió gép kelt el.

Elmondása szerint a legfontosabb, hogy a játékosoknak kedvezzenek, de fontosnak tartja, hogy a PS4 teljes értékű szórakoztató központként is megállja a helyét: talán ellentmondásos, de úgy véli, hogy azzal, hogy a család többi tagja számára is érdekes a konzol, arra is lehetőség nyílik, hogy ők is játékossá váljanak.

13.
13.
Juha
Ha tényleg átportolnak régi játékokat, akkor a PC-s társadalom fog a végén nevetni, mivel ha jól tévedek PS4-et (vagy akár XOne-t) sokkal könnyebb emulálni PC-n (nem én mondtam, hanem gugli haverom), így az exkluzív címek miatt nem lesz érdemes konzolt venni.
Max. annak, aki játék elött nem akar babrálni egy sort a beállításokkal. De én akarok :-D
12.
12.
#1: No para norbi.
Ez egy reklam (a legaljasabb fajta amugy).
Az apple is ezt csinalja amikor lehozat oylan cikkeket hogy mindenki macet akar mega cegek 80%a macet vesz.
Mikozben mas oldalon fuggetlen elemzok 10% visszaesest muattanak a pc piacnal meg 12%os novekedest.
Csaka kesz gepekre azokat amiket otthonra raknak ossze, vagy kis boltok raknak ossze eladasra esetleg, az az iszonyu mennyisegu gep amiket az its-sek raknak ossze a sajat cegukenk rohadtul nincs benne.
Szal ezt illik igy kezelni.
Amugy nekem a wii volt az elso es utolso konzolom.

Tartogattam a gyereknek, de nem erdekelte. A vegen mar masfel eve nem volt bekapcsolva. Netezni meg mar nem lehetett vele mert a ram az oldalak 70%-hoz keves volt benne.
De szep volt jo volt par evig es el lehetett szorakozni vele.
De sony termeket plane nem konzolt a budos eletbe nem veszek.
Most 3 pc van a lakasban es minden szobaban lehet gamelni. :D
11.
11.
Hat tenyleg jo draga, akkor meg kapjak be, nem kell :-)
10.
10.
strike19
#5: Ezt a PS Now-ot nem hiszem ,hogy használni fogod.Az ár listát elnézve nagyon drága is nem éri meg.Ha Ps3-mas játékkal akarsz játszani jobban megéri ha veszel egy használt ps3-mat.PS Now-nál az összes játékot kölcsönzöd.
9.
9.
Yagami Light2626
Mivel még PS3-mal játszok kiváncsi vagyok mennyire érdemes beszerezni egy PS4-et?
8.
8.
myrte
#7: Így kell eladni, mindent 2x....
7.
7.
tupaccc
Ez csak szerintem egy kibeszélés arra, hogy ne új játékokat kelljen egy vagyonért fejelszteni, hanem minél többet felujítani, és piacra dobni. Addig még Ok-s volt ez a HD-reboot őrület, amíg 10éves játékokat vettek elő, de hogy már tavalyi címeknél tartunk, az azért elég durva...
6.
6.
ikaralyos01
#5: 25-30 ropiért már veszel ps3-at. Játékok meg 2-3 ezer. A Ps now kaka lesz mint az összes streamelős játék szolgáltatás. ;)
5.
5.
Jól hangzik, hogy ha nem csak a PS3 játékok kerülnek előtérbe, hanem ilyen módon a régebbi, tényleg régebben megjelent címeiknek készítenek új játékokat. Biztosan most is fogynának! A Playstation Now pedig annyiban érdekel, hogy a PS3 gépem PS4-re cseréje óta a Dead Space bizony eszméletlenül hiányzik, csomószor végigvittem az első két részt, a harmadikat pedig csak 1x, de most újra végvinném őket, de sajnos nincs már gépem. Úgyhogy ha lesz nálunk is PS Now, akkor ennek a három játéknak az árát bizony kifizetem :-D
4.
4.
myrte
Esetleg a WiiU mellé beszereznek az őstagok. Nálunk is van több konzol mellette.
Az N most nagyon rákapcsolt. Az itteni 576-os üzletnek lesz egy egész üvegnyi Mario Kart 8 posztere, úgy mint a GTA-ból.

Pár cikknél panaszkodtak, hogy sok az olyan játék, ami PS3-ra is megjelent a PS4 mellett. Ezután még több lesz. Érthető, a Wii tulajok mennyisége nem elhanyagolható, valahogy meg kell fogni.
3.
3.
szunyimester
csak gratulálni tudok a sony-nak
2.
2.
Csokesz
Hát én végülis örülök,hogy játszhatók az új géppel a régi játékokon de már régebben is az volt a gondolatom,hogy milyen isten királyul nézne ki mondjuk a god of war 4 vagy a last of us a PS4en.Én ennek most csak örülök :D
1.
1.
Norbiii
Múltkor ugyanezt olvastam, csak akkor a Ps3 volt terítéken, miszerint Wii tulajok valahány %-a, Ps3-at fog venni, vagy már vett. Nem tudom. Én is úgy vettem a Ps3-at, hogy volt egy Wii-m, és ugye én Nintendo-s vagyok. Az már más kérdés, hogy kb fél évet játszottam a Ps3-al, aztán továbbadtam, és lényegében lecseréltem egy Wii U-ra! xd

A Ps4 most annyira jó, hogy itt már minden elképzelhető.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...