Friss részletek az új Mass Effectről

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 28.
  • Hír
Link másolása
A BioWare előadást tartott a múlt hétvégén megrendezett Comic-Conon, és az ígéreteknek megfelelően számos apró információt és artworköt osztott meg a közönséggel a Mass Effect 4-ről - vagy nevezzük bárhogy.

Habár a játék címe nem Mass Effect 4, pontos elnevezéssel még nem szolgált a BioWare, ahogy hozzávetőleges megjelenési dátumot sem árult el. A stúdió illetékesei mindenesetre nem mentek üres kézzel a San Diego-i Comic-Conra, néhány apró hírmorzsát és koncepciós rajzot is megosztottak a látogatókkal.

Lássuk a részleteket sorba szedve!

  • A következő Mass Effect az eredeti trilógia "szellemi utódja" lesz.
  • A Frostbite 3 lehetővé teszi az animátorok számára, hogy olyan dolgokat alkossanak meg, "amit korábban elképzelni sem tudtak".
  • Karakterünket a végletekig testreszabhatjuk.
  • A játék egy teljesen új történetet mesél el, amely nem kapcsolódik Shepardhoz, viszont abban a korban játszódik, mint az első trilógia. 
  • Néhány korábbi szereplő visszatér a rajongók legnagyobb örömére!
  • Főhősük az N7-es különleges erőknél szolgál, de páncélja teljesen máshogy néz ki, mint a korábbi főszereplőé. Lesz női és férfi változat is - lásd a fenti képet.
  • A kooperatív multi fontosabb a BioWare számára, mint a kompetitív mód.
  • Az első rész sokat ostorozott járműve, a Mako visszatér és nagyon gyors lesz. A csapat sokat tanult a korábbi hibákból. 


Köszi, Uhu123!

27.
27.
Alduin
Hello !
Tudom nem idevágó de nem tudja valaki mennyibe kerül egy season pass M.E3hoz hogy multyzhassak?(Xbox360)
A válaszokat előre is köszönöm.
26.
26.
Giggsy
Én tartottam tőle, hogy valami ilyesmi lesz. Gyártottak egy folytathatatlan befejezést maguknak, és beragasztották az univerzumot a First Contact War és a Föld körüli harc közé. Hát gratulálok. Ami engem illet, jobb lett volna, ha végre lenyelik a békát, bocsánatot kérnek a rajongóktól a messzemenőkig elbarmolt lezárásért a háromban, és új lapot kezdenek egy kanonizált befejezéssel, ami figyelmen kívül hagyja a három végén történteket.
25.
25.
#23: Ez esetben, vedd úgy, hogy nem szóltam. Nekem teljesen az jött le, hogy majd ezzel a résszel korrigálhatják az első 3 logikai hibáit. :D

#24: Nagyon sokan nem így gondolják. Pedig végre egy olyan befejezést láthattunk, ami nem a szokványos sémára épült. Hatalmas trükk az egész, szinte játszik az ember gondolataival. Megtévesztő, ugyanakkor teljesen átlagosnak tűnik. Ha valaki nagyjából rájön, hogy mi hogy van, belátja, hogy zseniális.
24.
24.
Chrysh
#22: Most, hogy kilinkelted a blogodat erről az elméletről el fogom olvasni szépen lassan, miben is rejlik a ME lényege, de valahogy engem komolyabb eszmefuttatások nélkül is lekötött a Trilógia az elejétől a végéig. A játék magába szippantott, és a vége utána nem éreztem azt, hogy ezt most feltétlen meg kell beszélnem egy komplett bölcsészkarral és azt se éreztem, hogy a 3. rész vége miatt vasvillával kergetném a BioWare-t a, mert azért valljuk be, hogy a játéknak nemcsak a vége volt katarzis, hanem az egész sorozat hullámvölgyekből és hullámhegyekből épült fel. Így a sok elmélkedést se megerősíteni se megcáfolni nem tudom, az viszont számomra is fura, hogy sokan ezt a történetet diplomamunkát megszégyenítő műgonddal fejtegetik, miközben a készítőknek csak az volt a céljuk, hogy szórakoztassanak, és ezzel szerintem maradandót alkottak sulykoláselmélet ide, ME3 vég oda :D

Azzal azonban tisztában vagyok, hogy a készítők a 3 résszel együtt a magasba tettek egy olyan lécet, amit csak nagyon kevesen lesznek képesek megugrani, de ettől még egy újabb kalandozás a ME univezumban még nem lesz feltétlen pocsék.
23.
23.
N!ghtmare
#22: A logikai bukfenceken arra reflektáltam, hogy néhány hozzászóló úgy gondolja sehogy sem fog logikusan kapcsolódni a folytatás és erre írtam, hogy bízzunk a Bioware munkatársaiban mert remek munkát végeztek a játékkal és megoldják majd. Nem az előző részek bukfenceiről beszéltem (szerintem kiváló volt a sztori) hanem a leendőkről. Szimplán elbeszélünk egymás mellett.
22.
22.
#21: Hát azt látom... amúgy a logikai bukfenceid miatt linkeltem be azt az oldalt. Nem az új részről elmélkedem benne. De nekem teljesen mindegy, hogy foglalkozol-e vele, vagy sem. Magánügyed. Csak már unom ezt a "logikai bukfenc" hisztériát, ennyi. Régen leálltam vitázni, most már csak az emberek arcába lököm ezt az oldalt, aztán vagy lesz valami, vagy nem.
21.
21.
N!ghtmare
#19: Miért érdekelne engem az elmélkedésed a játékról? van saját elképzelésem, köszi.
20.
20.
#19: ...sokakkal egyetemben...* Újratervezés... :D
19.
19.
#18: Jaj, de már megint... Tessék, ezt sokak egyetemben, Neked is készítettem(nemrég óta lett 100%-os az írás):

http://gamekapocs.hu/tag/apexshow/blog/5680/mass_effect_trilogia_a_haromszog_elmelet

Remélem végigolvasod és utána újra ugyanezt fújod!

ON: Én kisírtam magam egy másik oldalon, sőt ötletelgettem is, de valahogy túl kevés ez az infó, ráadásul még túl homályos az, hogy mi tény és mi nem. Szóval, marad a jövő évi E3... mert gondolom, csak ott lesz valami.
18.
18.
N!ghtmare
Semmi konkrét információ nincs, ez mind adalékinformáció de már megy az okoskodás, hogy így nem lesz jó úgy nem lesz jó. A ME-trilógia részről-részre tökéletesedett, bízzunk már annyira a fejlesztőkben, sztoriírókban, hogy a logikai bukfenceket kiküszöbölik. Nem egy CoD-ról beszélünk, azért itt vannak elvárások. :)
17.
17.
vnm51
Ahogy így olvasgatom a fejtegetéseket és érveket az új ME történetéről, gyakorlatilag majdnem minden lehetőséget leírtak... BW-nek nagyon fel kell kötni a gatyájukat, mert ha ezt elkúrják a hc ME fanok most már bérgyilkost küldenek rájuk... vagy Kiszel Tündét.... Nem tudom melyik lenne a rosszabb...
Talán utóbbiról kéne küldeni egy képet meg egy zenei cd-t. Utána tízszer is meggondolnák milyen játék sztorival álljanak elő...
16.
16.
Angie Dee
Az, hogy abban a korban játszódik, mint a ME trilógia, szerintem csak annyit tesz, hogy abban a cycle-ben. Lehet, hogy a játék ideje alatt Shepard egy 4 éves kisfiú/kislány, ergó a reaperekről még fingja sincsen senkinek.
És ezzel együtt lehet majd találkozni már ismert szereplőkkel, hiszen Liara százvalahány éves, stb...

Az én elképzelésem ez. Ugyanaz a cycle lesz, csak korábban, mint Shepard. A reaperekről meg senki nem tud semmit.
15.
15.
Wr4th
a Twitteren ozonlenek az ujabb infok! ha minden igaz akk az uj sztori egyfalyta "felfedezo tura" kore fog epulni... talan egy uj galaxisba :/ valamint az h teljesen testre szabhatjuk a karakterunket kb megegyezik a 3-ik reszben latottal... (ez kicsit szomoru) piece! ;)
14.
14.
petimanus
#6: Corran kolléga remekül lefestette, amire gondoltam.

Az új történetben akármi történhet. Nem fognak megint a reaperek ellen állítani, hiszen már nem képeznek rejtélyt, ismerjük őket. Új ellenséges erő esetén pedig két dolog áll fenn... Kisebb fenyegetés lesz, emiatt a történet kevésbé fontosnak fog érződni...Vagy nagyobb fenyegetés lesz....De akkor, ha bárki, bármilyen szervezet tudott erről, miért tolta az egész galaxis minden erejét Shepard mögé?

Az előzmény történetek vagy a párhuzamos történetekkel mindig ez a helyzet. Nehéz olyan súlyú történetet írni, ami nem rontja le az eredeti, elméletben párhuzamosan, vagy előzmény esetén a már ismert folytatás cselekményének fontosságát.
13.
13.
vnm51
#10: Egyetértek (sajnos) főleg az utolsó mondatoddal. De még én is reménykedem benne, hogy visszamennek az ME1-es játékstílusba.

#11: Szerintem nem a Mako-val volt a baj, hanem azzal, hogy nagyon sok kidolgozatlan pálya volt. Egyszerűen csináltak egy noise-mappot, abból egy height-mappot azt ennyi. Semmi finomítás nem volt a bejárható felületen, azért voltak botrányosak a mellékküldetések többsége.
A Mako-val egy bajom volt, mégpedig az hogy a kocsi és a karakterek mérete nem volt összhangban, na meg a FOV.
12.
12.
Peppe820623
Egy kicsit elbizonytalanított engem is, hogy Shepard idejében fog játszódni a történet. Jobban örültem volna, ha mondjuk 3-400 évvel a 3. rész történései után vesszük fel a fonalat ismét...
10.
10.
number361
"A következő Mass Effect az eredeti trilógia "szellemi utódja" lesz."

No nálam már itt kezd elhasalni a dolog... Ez nagyjából annyit takar, hogy kibelezik az egész sorozatot, mindent, ami egyedivé tette egy picit is, csinálnak belőle egy "cover-shoot-cover" akció játékot és rávágják, hogy ME.

Avagy, rókabőr, próbálják ismét szinte csak névvel és "nézd csilivili grafika" kombóval eladni a terméket....de ne legyen igazam, sőt.

Én annak örülnék a legjobban, ha visszatérnének a gyökerekhez és inkább lenne RPG, mintsem scifi shooter nyakon öntve ingame "romantikával".
9.
9.
Wr4th
en siman eltudom kepzelni h a reaperek ellen harculonk hiszen mert ne lehetne shepard-on kivul meg egy hos? egyebkent meg ezek a talalgatasok a legjobbak :D csak aztan ne h siras legyen a vege...
8.
8.
Cristiano
7.
7.
Corran
#6: Jól mondta a kollega, amit ki akart fejezni. Nem tudni, hogy Shepard előtt megy e majd a sztori, vagy párhuzamosan, vagy utána - de ezt nem hiszem, mert akkor megkerülhetetlen hogy valami módon kapcsolódjunk (lásd Kotor 2. Nem lehet anélkül elkezdeni, hogy elő ne jönne a kérdés hogy ki a fene volt Revan és mit csinált.) Így tehát marad az előtte, és a közben: ezzel eddig az a baj ,hogy mivel valami teljesen mást kell hogy csináljon, nem lesz említés a Reaperekről. Na már most, ha akkora hősök leszünk - mert azok leszünk, ezt előre tudom biztosra - akkor nem azzal a fenyegetéssel kellene foglalkoznunk ami a legnagyobb? Egy régi motoros tudni fogja hogy a háttérben valami olyasmi zajlik ,vagy fog zajlani, ami sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint amit mi hárítunk majd el. Ha pedig nem az, akkor inkonzisztens lesz az egész, mert miért nem hallottunk erről a nagy cselekményről ami most lesz kibontva legalább valami hírt az eredeti trilógia során. Lehet bejátszanának egy olyat mint az AC3 végén, hogy "ja igen a, főhős hatalmas áldozat árán megmentette a világot, de erről senki nem tud", de nem fogják, mert a Mass Effect egyszerűen nem ilyen. Az új játékosok biztos zabálják majd, de szerintem a fanok részéről lesz nemi szemöldök húzogatás.
6.
6.
toriell
#2: A játék egy teljesen új történetet mesél el, amely nem kapcsolódik Shepardhoz, viszont abban a korban játszódik, mint az első trilógia. Értelmezd újra a mondatod..
5.
5.
randall13
A főoldalon a thumbnailek mellett mi az a rádiótorony ikon?
4.
4.
Arell
Azért arra kíváncsi leszek, hogy milyen választék lesz játszható fajok terén, de arra alapozva, hogy a főhős ismét N7-es lesz, nyilván megint csak emberrel tolhatjuk.
3.
3.
Shadow87
Hogy ez milyen meglepő, mint sok másik "utolsó rész" esetében. Még is lesz folytatás. Legalább akkor már a szemben álló oldalt kelljen irányítani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...