Assassin's Creed: Rogue - az első részletek

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 6.
  • Hír
Link másolása
A Game Informer aktuális számában egy delejes előzetest olvashatunk a tegnap bejelentett Assassin's Creed: Rogue-ról, most a legfontosabb konkrétumokat foglaljuk össze nektek. Igen, jegesmedvére is vadászhatunk!

A Game Informernek köszönhetően egy nappal a hivatalos bejelentés után máris befutottak az első részletek a PS3-ra és Xbox 360-ra érkező Assassin's Creed: Rogue-ról. A legfontosabb tudnivaló az, hogy a játékban nem lesz multiplayer, viszont annál erőteljesebb single kampányra számíthatunk.

Vágjunk is bele!

  • A játék november 11-én jelenik meg Xbox 360-ra és PS3-ra, a magazin persze rákérdezett a PC-s és a Wii U-s változatra is, mire a Ubisoft képviselője csak annyit mondott, "jelenleg nincs mit megosztania" a nagyérdeművel. Magyarul: esély van rá.
  • A főhősünk neve Shay Patrick Cormac, aki a templomosok tagja, de előtte az orgyilkosok kasztjába tartozott. A pálfordulás előtt egy csomó missziót teljesíthetünk majd a Testvériség tagjaként is.
  • A Ubisoft még nem árulta el, hogy Shay konkrétan miért csatlakozik a templomosokhoz. Bizonyára nem hirtelen döntés vezérli, előtte számos érzelmi vívódáson esik át. 
  • A Rogue 1752 és 1761 között játszódik a hétéves háború idején.
  • Lesz egy közös pont a Rogue és az Xbox One-ra és PS4-re érkező Unity között, az átfedés a történet vége előtt nem sokkal következik be.
  • A játékban szereplő tengeri hadviselés természetesen az Assassin's Creed IV: Black Flagben látott megoldásra épül.
  • Shay hajóját Morrigannak hívják, amely ugyan kisebb, mint a Black Flag Jackdaw-ja, de cserébe szűk folyókon és csatornákon is elnavigálhatjuk.
  • Hajónk fedélzetére időnként ellenség lép, így meg kell védenünk legénységünket a betolakodóktól.
  • Időnk nagy részét Észak-Amerika keleti részén töltjük - a szárazföldön és az óceánon egyaránt.
  • A Morrigant egy Puckle Gun nevezetű, kezdetleges géppuskával is felvértezhetjük. 
  • Menekülés közben olajos hordókat dobhatunk a vízre, a kiömlött naftát aztán felgyújthatunk, így az üldözőinket lerázhatjuk.
  • A jéghegyeket többnyire el kell kerülnünk, de csatában fedezékként is használhatjuk. 
  • A jeges vízben ugyan megmártózhatunk, de arra figyelnünk kell, hogy ha túl sok időt töltünk benne, az egészségünk rovására megy. A képernyőre ilyenkor jégkristályok rajzolódnak ki.
  • Az Eagle Vision tovább javult, most már egy iránytűként működő gyűrű kerül a karakterünk köré, amely rámutat a fontos tárgyakra és vörösen jelzi a veszélyt.
  • A templomos szakmának is megvannak az előnyei: jobb és fejlettebb fegyvereket használhatunk, mint az orgyilkosok.
  • Az új fegyverek közé tartozik a légpuska, a gránátvető és a füstgránát.
  • Az örök figyelmét elvonhatjuk egy petárdával, míg arcunkat kendővel takarhatjuk el, hogy megvédjük magunkat a mérgező gázoktól.
  • A kihallgatási rendszer is fejlődött némileg: elfordulhat, hogy ismerjük a rivális orgyilkos célpontját, így azon kell szorgoskodnunk, hogy megakadályozzuk a merényletet.
  • A játékban jegesmedvékre és narválokra vadászhatunk.
  • Az Assassin's Creed: Rouge fogja lezárni a sorozat észak-amerikai trilógiáját.
  • A rajongók legnagyobb örömére a Rogue-ban feltűnik Haytham Kenway is.


Időközben fény derült az előrendelői bónuszokra is. Ha a megfelelő boltokban vagy a Ubisofton keresztül rendeljük elő a játékot, két exkluzív DLC-t kapunk: a The Ultimate Hunter Packkal különféle templomos fegyverek és cuccok ütik a markunkat, valamint egy új küldetés, a The Siege of Fort de Sable, melyben - értelemszerűen - egy erődöt kell elfoglalnunk.

31.
31.
Árpád
Bár az nekem jó ír hogy a multit kihagyva jobban ráfeküdtek az egyjátékos módra
30.
30.
Árpád
Attól félek hogy fogták a Black Flag-et.. lemodelleztek egy új map-et és miden más ctrl+c ctrl+v
29.
29.
CaptainTom
Végre megint találkozunk Haythammel :D Ő volt a legjobb a III-ban
28.
28.
Zombiekiller6
Ez is jó lesz, ez az AC éve számomra! Haythamnél majd becsukom a szemem, mert nagyon utálom :D
27.
27.
Juha
#26 szerintem is, ha nem is rögtön, de kijön majd a nextgenekre és pc-re is. Azon sem csodálkoznék ha Unity is késöbb kijönne ps3/360-ra... ubisoft is pénzt akar, csak nem hagy ki egy ekkora piacot, mondjuk más kérdés, hogy lassan át kellene állni a nextgen-re (ez mindaddig next lesz, amíg legalább kétharmadannyi tulaj lesz, mint "lastgenes"). Pont.
26.
26.
makkandis
#23: Ha sikeres lesz akkor kétlem, hogy kimaradná akár a pc akár "új" konzolok, a Liberation is végül kijött mindenre, pedig eredetileg csak Vitára szánták.
25.
25.
DON GONDOCS
#24: Akkor nem vagyok ezzel egyedül. Legyen ló hogy 2 városrész között utazhassak oszt csókolom.
24.
24.
sebtapasz
ha nem lesz tele "hajózz ide, hajózz oda" küldetésekkel, akkor jó kis játék lesz!!!
23.
23.
Szelenas
Ha ps4re nem is jön, legalább pcre bakker, nem akarom, hogy kimaradjon a gyüjteményből
21.
21.
karneol81
Úgy látszik én vagyok az egyetlen akinek az a játék közömbös és a Umity-t várja. Ami szimpatikus ebben, hogy nincs multi. Na, hátha változik még a hozzáállásom a játékhoz.
20.
20.
Uhu123
#10: Mikor hangzott el, hogy a templomosok a "rosszak"?
Azért mert pár sutyerák fellángoló idealista assassin éppen ezt próbálta az aktuális főhősbe sulykolni, nem jelent semmit. Végre templomossal leszünk.
19.
19.
DON GONDOCS
Sose voltam nagy assassins creed rajongo deez a rész különösen felkeltette az érdeklődésemet
18.
18.
drat576
videó:
https://www.youtube.com/watch?v=-lYKqkqPQFU
- itt amúgy elhangzik hogy csak PS3 és csak X360, úgyhogy nem tudom mennyire esélyes a többi platform.

Nekem nagyon úgy tűnik hogy mivel a Unity csak next-genre jön, így készül ez, hogy nehogy véletlenül is kimaradjon bármelyik platform tulajdonosa az évi AC dózisból. Bár arról, hogy Wii U-ra mi jön, nem tudok semmit.
16.
16.
Cristiano
14.
14.
patka21991
Inkabb hivjuk Eszak-amerikai Brit gyarmatokrol szolo trilogianak, mert en meg varok jatekokat, pl a polgarhaborus USA idejebol.
13.
13.
rocijoci
RayErizo
AC3 és a Black flag
12.
12.
RayErizo
Valaki megtudná nekem mondani, hogy melyek azok a játékok amik a sorozat észak-amerikai trilógiáját alkotják?

11.
11.
shatterhand
Hát ez már most jobban érdekel mint a unity. Szerencsére ez jön ps3ra.
10.
10.
n_csacsi
Eleinte nem tetszett, mondván, hogy templomost kell irányítani -bocs, engem mindig a jó oldal érdekelt :D- de mióta láttam a trailert, azóta úgy vagyok vele, hogy ez ütni fog :D örülök, hogy végre kimarad a multi és remélem, hogy sok felfedezni való lesz benne :) A főszereplőről annyit, hogy nagyon badass a csávó azzal a hatalmas karddal meg a puskával :D kíváncsian várom az első gameplay jeleneteket!
9.
9.
patka21991
Azt is vegyetek figyelembe, hogy a Ubisoft francia es emiatt valoszinu, hogy a Unity-re nagyobb eroforrasokat aldoztak es jobb gep is kell neki. Ebbol kifolyolag en bizok abban, hogy a Unity marhajo lesz (bar nekem a Rouge szimpatikusabb, remelem feltunnek benne az AC 3-as karik).
8.
8.
SL89
Annyit javítanék a cikk részletein, hogy nem olajos hordot lehet majd kidobni, hanem olaj csíkot húzhatunk magunk után és azt meggyújthatjuk.
7.
7.
Irasalgor
"Az Assassin's Creed: Rouge fogja lezárni a sorozat észak-amerikai trilógiáját."

Éppen emiatt nem jön next-genre alapból, mert kronológiailag ez még az előző generációhoz tartozik, míg a Unity egy teljesen új történetszálat vezet fel. Ettől függetlenül várom mindkettőt.
6.
6.
Sechu
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...