Perelik a Sony-t a Killzone miatt

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy kaliforniai férfi beperelte a Sony-t, amiért a Killzone: Shadow Fall által ígért natív 1080p felbontást szerinte csak technikai kiskapuk segítségével tudja megközelíteni. A vádak között félrevezető reklámozás és csalás is szerepel.

Az Amerikai Egyesült Államok régóta híres a különös, egyedi peres ügyeiről, aminek most újabb ékes bizonyítékát láthatjuk terjedni a médiában. A Sony Computer Entertainment Americát ugyanis feljelentette egy kaliforniai férfi, aki megvásárolta a Killzone: Shadow Fall című játékot: szerinte az ígéretekkel ellentétben, miszerint a játék natív 1080p-n fut majd a PlayStation 4 konzolokon, az FPS valójában ennek csak megközelítőleges, technikai kiskapukkal (minőségi időbeli újravetítéssel) elért utánzatára képes.

A perben szereplő indoklás szerint a Sony hirdetményeiben, videóiban, hivatalos weboldalán, közösségi oldalakon és magán a játék dobozos változatán is szereplő adatok - miszerint a Killzone képes lenne 1080p felbontásban futni - hamisnak bizonyultak.

Poria Torkan, a játék producere így nyilatkozik az ügyben: "A Killzone: Shadow Fall teljes, skálázatlan 1080p képeket jelenít meg másodpercenként 60 képkocka sűrűségben. A natív kifejezést gyakran használjuk olyan esetekben, mikor a képek nincsenek felskálázva. [...] A többjátékos módban egy olyan technikát használunk, amely az elmozdulás vektorában található alacsony felbontású képkockák pixeleit egyesíti, hogy ebből egy teljes 1080p képet konstruáljon."

A felperes szerint az időbeli újravetítésnek semmi köze nincs a natív felbontáshoz, amit a Sony ígért, így megtévesztő reklámozás, gondatlanságból elkövetett hamis közlés, csalás és tisztességtelen verseny vádjával valamivel több mint 5 millió dollár kártérítést követel.

33.
33.
ernesto0823
Adnék én neki olyan 5 milliót,hogy besz**na!Max. visszakaphatja a játék árát,plusz kap ajándékba egy Helghast-os kulcstartót,azt viszlát!
32.
32.
Yacrest
#31: Így van, a játékok java részét simán lehetne perelni ezért, de mivel ez a "game industry" ezért nekik mindent szabad. Ha egy autóról azt írják, hogy 200lóerős, és a végén kiderül, hogy 60, akkor jogos lenne a per ugyanúgy.
31.
31.
rDAVE
#27: Akkor a konzolos címek többségét perelhetné, ha a dobozt nézi, mert az nem azt jelenti, hogy a játék milyen natív felbontásban fut.
28.
28.
Yacrest
#12: Az a "barom" jogosan perel azért ami jár neki. A játék 1080p-ben volt hirdetve, és nem fut annyiban. A per jogos.
27.
27.
Yacrest
A poén ahm hogy teljesen jogosan perel "false advertising" azaz hamis reklámozás végett. http://cdn3-www.playstationlifestyle.net/assets/uploads/2013/10/killzoneshadowfallps4boxartback.jpg

A dobozon rajt van: 1080p video output. Azaz Full HD-s megjelenés. Abba sem lehet belekötni, hogy felskálázza(upscale) és a végén nyom ki 1080p-t, a felskálázás az nem a rendes felbontás az utókezelés a konzol részéről.
26.
26.
Fight!
Persze hogy a GK szerkesztősége ezt is elirta. A SP 1080p-ben fut 30-40 fps között mig az MP nem nativ 1080p-ben és 50 fps-el. ajánnlom a nagyobb honlapokat játékmagazinok honlapját ilyen hirekhez aminek valóságalapja is van.
25.
25.
rDAVE
Csak tudnám miért érzi úgy, hogy megérdemli azt az összeget... Károsították valamivel? Nem, csak a játék árával. Azt visszakapja és mehet amerre lát. Legközelebb pedig nem rendel elő semmit, hanem megvárja a valós adatokat. Nehogy már ilyen csúnyán ismét becsapják, mekkora csalódás már ez. Biztos magától vette észre, nem interneten keresztül jött rá...
24.
24.
DON GONDOCS
#21: +1 Ez így igaz. Mivolt az xbox 360 megjelenésekor? ööö Cod 2 Amped3, Fifa06? PS3 szintén felejthető játékokkal jelent meg Mobile Suit Gundam: Crossfire, Mahjong Kakutou Club, Cod3. Majd később jöttek a jobbnál jobb játékok.
22.
22.
Chrysh
#21: az első sorban xbox 360-at akartam írni sry*
21.
21.
Chrysh
Pont ma mondom havernak, hogy tudnék szerezni külföldről ps3-at vagy xbox-ot olyan potom áron, hogy bűn kihagyni, erre ő meg csak azért is a bekajálja a nextgen bullshitet, mit számít, hogy megy a parasztvakítás ezerrel (Lásd Ryse, Dead Rising PC-re is kijön), neki csak az új konzol valamelyike kell.

Fel kéne fogni, hogy a marketing iszonyatos hatalommal bír, akkorával amit csakis JÓZAN gondolkodású emberek képesek a helyén kezelni. Aki ennek ellenére is hajlandó előrendelni, vagy kanyar nélkül bevenni ezeket a dumákat, annak azt tudom mondani: Egészségére. (Ja hozzáteszem az nem tűnt fel senkinek se, hogy a csúcskonzolexkluzívok az adott generáció végén kerültek ki? God of War ps2 éra végén vagy a The Last of Us, a ps3 éra végén? Akkor meg mit várunk még a generáció hajnalán, hogy egyből ellövik minden patronukat? Hagyjuk már)

Bocsánat, ha vkit esetleg megsértek, de ez a beszűkült csőlátás egyes embereknél úgy látom ragályos és egyelőre nem találni rá gyógymódot. Tényleg bocsánat ha a komment sértő lenne.
20.
20.
Cristiano
19.
19.
frenkyboyhun
#2: Egy kérdés: játszottál te a KSF-al 1080p megjelenítésére képes tv-n ?

Amúgymeg az előrendelést a játék kiszállításáig vissza lehet mondani, szóval nem tudom, hogy hol itt a probléma . Ha meg már megjelent akkor próbáld ki mielött megvennéd
17.
17.
Raam989
Szerintem ha nincs a technológiai cikk, ennek a pénzéhes szarházinak fel se tűnt volna a dolog...
Nekem kiírja a TV-m, hogy 1080p jelet kap, látom, hogy szépen 60fps közelében mozog a játék és ennyi. Nem kezdem el a subpixeleket, meg a fasztudja miket számolni...
16.
16.
Wr4th
Kedves baratunk rajott h tudna egyszeruen sok penzt keresni es biztositani maganok egy darabig gondtalan eletet.... Sok sikert hozza! Csak aztan a per utan nehogy ujra le uljon jatszani :/ :DD
15.
15.
Juha
Akkor én beperelhetem õket, mert nincs a körzetben kp-ért vásárolható ps4-ük? 10millát kérek, 8 napos fizetési határidövel...
14.
14.
RangerFox
Én meg akkor beperelem őket a TLoU Remastered miatt, ott sincs meg a 60FPS.....
12.
12.
Szelenas
Ezért nincs normális free ps+ játék, mert a sonynak ilyenre kell költeni a lóvét. Örülnék ha az ilyen barmok nem rajtunk akarnának meggazdagodni.
11.
11.
mestermagyar
#9: Igen, az xbox one-ra nézve is szégyen.
10.
10.
sebtapasz
#9: Ja, az x box-os megjegyzés szarkazmus akart lenni!
9.
9.
sebtapasz
#7: "Egyrészt szégyen a a sony részéről, hogy egy konzolon, ami a 4k hajnalán jön ki, nem fut az 1080p-s játék normálisan."

Másrészt az x box one ugye képes erre.... :P ennyi.

america's a fucking diseases
8.
8.
Stranger
Itt a teljes szöveg a felbontásról:
https://www.killzone.com/en_GB/blog/news/2014-03-06_regarding-killzone-shadow-fall-and-1080p.html
Itt kb. leírják azt amiről szólni fog a jogászok vitája. Mondjuk én letudnám annyival, hogy nem fut annyiban és kész. Ha egyszer nem annyi és nem olyan jó a képminőség, akkor hiába magyarázkodnak össze-vissza.
7.
7.
mestermagyar
Egyrészt szégyen a a sony részéről, hogy egy konzolon, ami a 4k hajnalán jön ki, nem fut az 1080p-s játék normálisan. Szégyen, hogy csal, hazudik a kevésbé járatos vásárlóknak.

Másrészt szégyen a perelő részéről, hogy lopja a játékot megvett kuncsaftok pénzét ,hazugságra hivatkozva, a sonytól. A fair az lenne, ha mindenkinek visszatérítenék a játék teljes árát ha nincs kedvük emiatt játszani, aki meg marad, az kapja meg a játék töredékének árát, vagy mondjuk ingyenjátékot.
5.
5.
RayErizo
Úgy kell neki.

Csúnyarossz SONY.
4.
4.
petimanus
#1: Valójában csak könnyedén akar 5 millió dollárt...Amire elméletileg van esélye, ha minden igaz. Még, ha nem is biztos, hogy kap 5 milliót, kaphat valamennyicskét, ha nyer. Szerintem csak szemfüles és bepróbálkozik, hátha egy játékért kaphat egy kis pénzmagot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...