Casey Hudson kilépett a BioWare-től

A Mass Effect producere, Casey Hudson 16 év után otthagyta a BioWare-t. A hivatalos nyilatkozat alapján most egy új szakasz kezdődik a pályafutásában, a csapat szerint ez "nem a vég, hanem egy új kezdet".

Casey Hudson 16 évet töltött a kanadai BioWare-nél. Karrierjének kezdetén technikai művészként dolgozott a Neverwinter Nightson és az MDK2-n, majd a Star Wars: Knights of the Old Republic direktora lett. A BioWare Blogon olvasható nyilatkozat szerint Hudson karrierjében "egy új szakasz" veszi kezdetét.

Az úriember bevallása szerint a csapatnál "egy életre elegendő rendkívüli élményt" szerzett, és úgy döntött, megnyomja a reset gombot. Most a rég várt pihenője veszi kezdetét, majd utána új kihívások elé néz.

A stúdió másik nagy öregje, Greg Zeschuk szerint bár nem könnyű, mégis itt az idő a változásra. A következő Mass Effect fejlesztése remekül halad, a Dragon Age: Inquisition mögött álló team pedig az utolsó simításokat végzi a szerepjátékon. Magyarul, Hudson távozása nem érinti hátrányosan a csapat következő projektjeit.

Aaryn Flynn azt írja, hogy Hudson távozása nem a vég, hanem egy új kezdet a csapat életében. A BioWare csapata örökké hálás lesz Casey-nek a kemény munkájáért, szenvedélyéért és mindenért, amit tanított nekik az elmúlt évek során.

Reméljük, Hudson nem száll ki végleg a játékfejlesztésből és hamarosan hallunk még felőle.

12 komment - szólj hozzá!