GC 2014: Masszív Until Dawn gameplay

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 18.
  • Videó
Link másolása
A Supermassive Games újra bejelentett Until Dawnja bizonyára tetszeni fog a tinihorrorok szerelmeseinek: egy fiatal baráti társaság az erdőbe megy lerészegedni, ám egy titokzatos gyilkosba botlanak - látszólag nincs kiút.

Az Until Dawn az idei Gamescomon mutatkozott be újra a nagyközönség előtt, immáron PS4-es címként. A barátaik eltűnésének évfordulóján egy osztálytársakból álló csoport a rejtély helyszínére utazik, hogy eltemesse szellemüket. Ekkor még sejtelmük sincs, hogy végül egymást ássák majd el - a sztori bizonyára ismerős lehet a slasher filmek szerelmeseinek.

Az IGN jóvoltából most egy több mint húszperces gameplay felvétellel gazdagodtunk.

31.
31.
Pharaoh
Obscure + Saw + Jump-scare Nem túl eredeti, de talán még korai lenne temetni! Meglátjuk! (Nekem a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls top 10-es all time játékaim, és a TWD-t is csípem!)
30.
30.
Juha
Bocs, ON:
Lehet én vagyok az öreg, de nekem egy horrorba több kell az ijesztgetésnél, remélhetöleg az isolation hozza majd a hangulatot, de lehet ez a játék is jó, csak ne a hirtelen felbukkanó baltáslófaszokra építsen, hanem az állandó rettegésre.
29.
29.
Juha
#20 szilanka: nem untad még meg, hogy mindig újra kell regelned? Talán az Ön készülékében van a hiba! (Kétértelmüség: Off)
28.
28.
PaprikaJancsi
#27: Ez egy baromi jó ötlet.
27.
27.
biohazard rex
A női karakternek nagyon ismerős arca van, valaki nem tudja a nevét?

Kíváncsi vagyok mikor jön el a mozikba azaz idő mikor a filmek bizonyos szegmenseinél a moziban ülő nézők dönthetik el, hogy mi legyen a folytatásba (pl minden üléshez tartozik egy panel 3 gombbal). Mint ebben a játékban, csak nem egy ember dönt hanem azok az emberek akik a teremben ülnek (többség szavazata dönt) :D
Mármint előbb vagy utóbb újítani kell a filmek prezentálásán (most 3-4D-vel csalják be az embereket).
26.
26.
zarándok
Hát szerintem ez kurva jól néz ki. Iszonyat jól ki vannak dolgozva a karakterek, és nagyon jó a voiceover is. Nagyon várós!
25.
25.
simon 555
A videó meg egy fokkal jobb mint a múltkori itt legalább jobb a felvétel minősége és zárt helyen van. Bár jobb volna egy direct feed gameplay.
24.
24.
simon 555
#15: LOL.
Heavy Rain egy meghatározó játék volt annak idején. Végre nem egy tucat lövölde volt, hanem valami új, valami olyan amiben gondolkodni is kellett és tényleg sok múlt a döntéseiden. Egy drámai történet. Ha az nem volt játék akkor mi? Egy filmben tudtommal nincs beleszólásod, ott meg nem csak döntéseket hoztál, hanem irányítottad is a karaktert ügyességi részeken át.
Ha nem tetszik nem nézed, nem értem miért kell állandóan fröcsögnöd minden hírnél, hogy neked ez szar meg az szar. Ennyire figyelmet akarsz magadnak?
16.
16.
DON GONDOCS
Kezdenek visszajöni a régi FMV stílusú játékok.
14.
14.
petimanus
Ha a játékmenet ilyen lesz végig, akkor el kell fogadni, hogy ez nem igazán egy játék. Talán ha játékként tekintünk rá, akkor az ilyen típusú játékok lesznek a point and click műfajú játékok utódai. De ezek, ahogyan a Heavy Rain és a Telltale játékok is inkább egy interaktív történetmesélés, ami a játékot választotta médiumának. Nem is film, nem is játék, ez egy új fajta szórakoztatási forma. Lehet, hogy valakinek nem tetszik, de szerintem nem kell szidni. Ha nem akarod, nem veszed meg, de ennek is van kereslete. Ráadásul ez a fajta történetmesélés most kezd elterjedni. Kíváncsi vagyok, ha megtalálta a saját medrét, akkor hogy fog teljesíteni. Illetve remélem, hogy nem lesz olyan szekció a játékban, ahol hirtelen más műfajjal akar vegyülni, hogy magára fogja, hogy ő bizony játék is. Ha a mű felismeri, hova tartozik műfajilag és nem akar több lenni, akkor egészen korrekt lehet, ahogyan a feljebb említett példák. Én nekem nem biztos, hogy tetszik az Until Dawn...Legalábbis én az ilyen típusú művektől valami rejtély megoldást várok...nem azt, hogy a készítők végigvisznek a történeten, amit el akarnak mondani, hanem, hogy nekem, a játékosnak kelljen megoldani, összerakni, a végén következtetést levonni és vagy sikerül, vagy meghaltam. De egyelőre úgy tűnik, hogy a készítők elmesélik a történetet, én meg forgathatok és dönthetek, hogy ki éli túl. Persze ennyiből korai következtetéseket levonni. Minden esetre érdekes projekt. Kíváncsi vagyok, hogy miképp fog elsülni a végén.
13.
13.
Yanez
A vége meg olyan, mint a Fűrész. Eddig jó. :)
9.
9.
PaprikaJancsi
A játékmenete valami borzalmas. A döntéses cucc nem olyan rossz, bár vagy 2x bealudtam a 20 perces gameplay alatt.
7.
7.
dzsiádzsó
Úgy is azt mondják sokat szidom a boxot, hát most elmondom, anélkül, hogy tudtam volna miez-kiez gondoltam valami ps-es baromság, előző generációra is ömlöttek az ilyen játéknak titulált kakák. Kedvencem volt Heavy Rain, amit valaki valamiért játéknak hívott, sztm dvd-n is le lehetett volna játszani...
Minnél kevesebb ilyet lehetőleg most már...
6.
6.
habo
A játékmenet kameranézete az valami borzalmas szerintem
3.
3.
bodortamas1
Nagyon tetszik, főleg az, hogy a te döntéseidtől függ, ki éli túl. Az viszont szomorú, hogy csak PS4-re jön. A legjobb játékok miért mindig PS exkluzívak? :(
2.
2.
SzAdam
Szerintem nagyon jó játék lesz.Tetszik ahogy kihasználják a PS4 controller lehetőségeit, és ez a filmes hatás jónak tűnik.Már csak azt sajnálom, hogy nincs PS4 gépem :).
1.
1.
Freed
Ez a játék történetileg egy ZS kategóriás horrorfilm,lenne ha ez egy film lenne...De játékban még nem láttam hasonlót.Várós.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...