Főleg digitálisan vesznek játékokat a PC-sek

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 20.
  • Biznisz
Link másolása
Egy elemzőcég felmérése szerint a számítógépen játszók (nagyon-nagyon) nagy részben digitálisan vásárolnak játékokat, és ez az arány várhatóan még inkább erősödik majd a jövőben.

A DFC Intelligence nevű elemzőcég jelentése szerint 2013-ban a PC-s játékeladások 92 százaléka valamilyen digitális csatornán keresztül történt - vagyis 10 százalék alá csökkent azoknak a játékoknak a száma, amit lemezes formában, a hagyományos boltokban vásároltak meg. A felmérés egyébként nem régióspecifikus, hanem globális.


A DFC szerint a jövőben még inkább nőhet a digitális vásárlások aránya, ezek után nem is meglepő, hogy több kiadó kizárólag steames megjelenésben gondolkodik, mikor PC-s játékot dob a piacra. Az már sajnos nem derült ki, hogy a konzolokon hogyan áll a "digitális átállás", pedig a Microsoft és a Sony láthatóan igyekszik az online boltjai felé terelni a játékosokat, elvégre ez több szempontból is érdeke lenne.

43.
43.
Gusmango
Ha berakják egy kedvező bundle-ba, akkor Steam, illetve ha nagyon nagy akció van,.

Különben inkább dobozos.
42.
42.
randall13
#40: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed luctus eget dolor et aliquam. Aenean ac mattis tortor. Quisque eu aliquet nisl. Vestibulum lobortis justo non facilisis volutpat. Curabitur euismod non tortor et tincidunt. Quisque dapibus dolor nec diam rutrum, ut laoreet elit fermentum. Quisque luctus nulla at tempor aliquet. Quisque ligula eros, dignissim sed purus nec, convallis scelerisque orci. Fusce nisi elit, tempus at placerat nec, aliquet in purus. Morbi faucibus tristique elit eu posuere. Nunc laoreet lorem sit amet adipiscing ullamcorper. Cras egestas sagittis leo, vel ultricies eros aliquam eget.

#39: Hát az tényleg elég ratyi sebesség. De gondolom még így is kevesebb idő, mintha elmennél a városba, megvennéd a bótba a játékot és vissza. Vagy ha nem is kevesebb idő, de kényelmesebb.
41.
41.
Ooorky
Ironikus módon az utolsó játék amit dobozosan vettem az a Team Fortress 2 volt...
Steam-en 18 € akciósan, CDGalaxisban 2490 ft...
Azóta vagy megvárom míg bekerül egy bundle-be, vagy megveszem a ruszkiktól a kódot.
40.
40.
#32: Gratulalok!

Olashatatlan bofoges?
Woww ezt, hogy sikerult osszehozni?
Megis sikerult valahogy kobogaraszni mert valaszoltal ra hulye.
Amiket itt leirtal, toled dicseretnek veszem, ha nem gond.

A 26,29-es kommentre nem tudtal semmit ertelmeset idefosni mert nem tudsz vele vitakozni.
Erre itt pattogsz olyanon amin nem kene meg szemelyeskedsz.
Legkozelebb tenyleg rakok smilet, mert a hozzad hasonlo gyoker nem erti az ilyet (amugy eltalalhattam mert nagyon kiakadtal rajta).
Amugy total leszarom, hogy mikent elsz (ht. cigany a joanyad) a penz nem jar egyutt az esszel ez igazolva lett most is.
De azert gondolom nem te keresed ossze a cash-t amit szetszorsz foloslegesen. Ezert van, hogy nem erdekel amit megveszel a steamen, megvehetnel a feleert is.

Nem frocsogok, nem szokasom, en frocsoges helyett halalosan nyugodtan elkuldelek a zivatarosba f@szba aztan tolem meg is szakadhatsz. :D (nesze a smile)

Ne hasznalj olyan szavakat aminek a jelenteserol fingod sincs (lsd. fetis).
Amugy az rozsaszin pony elgondolkodtatna egy pszichologust ha mar szemelyeskedunk ....

Beled is....
36.
36.
kirschakos
#8: Igen, tudom, nem is nagyon szeretem, hogy ez a helyzet.
Egyre kevesebb játék van rajta a lemezen valójában és inkább állandóan le kell tölteni. Van előnye a steamnek, nem tagadom pl: javítások egyszerű letöltése - de ezen kívül én nagyon szívesen meglennék nélküle. Nem szoktam online játszani, nem multizok, semmi szükségem egy ilyen szolgáltatásra azon kívül, hogy kénytelen vagyok így telepíteni a megvásárolt játékokat.

Látom, hogy a többség inkább a digitális felé húz, de én akkor is jobban kedveltem, mikor még ténylegesen ott volt a játék a lemezen, nem csak a kódot kaptuk hozzá.
35.
35.
Cuppak
#24 1-1? steamen betudom szerezni kb 1kért;)
34.
34.
randall13
#32: https://www.youtube.com/watch?v=VVe1yqHfdQA&t=119
33.
33.
névtelenség
#32: *28 de mindegy. Tököm.
32.
32.
névtelenség
#30: Gratulálok! Két olvashatatlan hozzászólás, és félremagyarázás.

Egyszer írom le úgy hogy jól figyelj:

- A 18-as hsz-emre reagáltál, hogy nem fétis. Én erre írtam, hogy igenis az, HA a felsorolt két érv az egyetlen. Miért? Egy bekezdéssel ugyanabban a hozzászólásomba jött a válasz: Mert nem a fogdosás és a nézegetés a játékvásárlásnál a cél.

- Erre ide böfögöd, hogy te az árról írsz. Jah ez igaz. Az árról írsz tök másoknak címzett hozzászólásokban. Nem érint. Sőt ha kinyitnád a szemeidet, akkor látnád, hogy még véletlenül sem azokra a böfögésekre reagáltam.

- Aztán meg jön ez a másik pénztárcájában turkálunk típusú cigány stílusú megjegyzés.

Istenemre bazzeg te itt fél év alatt a józan ész hangjából sikeresen degenerálódtál a retardáltság szinonimájává.

U.i.: És hogy megválaszoljam előrelátható fröcsögésed amiket erre fogsz spammelni: "Igen dühös vagyok, mert 3x játszom veled ezt a faszságot! Két napig normális vagy, aztán újra visszavedlesz majomba."

Béke veled...
31.
31.
#25: Es szerinted mert fogalkozik vele?
Mert a munkaja kevesebbet er mint a szarhazinak aki ugyanazt csinalja mint o csak 1000 x kilometerrel odebb.
Es ennek semmi koze, hogy melyik orszagnak hogy megy. Ez csak sima hatranyos megkulonboztetes a reszukrol.
Te kevesebbet ersz mint a elhizott fasszopo takony angol vagy amcsi. Es ezt el is ismerik.
30.
30.
#28: A lustasagaod a penztarcad ellensege.
Vagy "milimojos" vagy?
29.
29.
#28: En csak az arat nezem a tobbit leszarom.
Viszont valaki szereti ha ott sorakoznak a polcon mint a konyvek vagy a filmek.
Ezzel mi a gond?
Arrol nem beszelve ha az lesz mint par eve hogy valami kotrolofasz szetszantja a tenger alatti kabelt o jatszhat te nem....
28.
28.
névtelenség
#26: Igen is fétis, amikor valakinek az a legnagyobb érve, hogy azért jobb mert "meg lehet fogni" meg "jól mutat a polcon".

Videojátékot biztos fogdosásra meg polcon nézegetésre veszek. Pfff...
26.
26.
#21: Ez nem fetis baszod.
Ha kell egy game, nem varom meg az akciot amikor annyiba kerul mint a boltban, hanem elmegyek azt megveszem a ~3-adaert mint a nem akcios steames ara....
A full dlc-s dishonored a cd-g-ban annyi volt mint a steamen a sima game.
25.
25.
PolluxHUN
#18: ha ez így is van a lényegen nem változtat: a premier játékok jóval DRÁGÁBBAK, mint a dobozosak! Egy nálunknál szerencsésebb helyen élő ember ezzel nem foglalkozik, de az átlag magyar (sajnos) igen!
24.
24.
#7: Ja ez igy van.
Az a rage pl., ami boltban 2490, az a stemaen 19 euro.
Tenyleg rohadt jo uzlet ja (nekik).
Akcioban kb 1-1 az ar a boltival.
Frankon kihasznaljak a sok lusta disznot, hogy fel se keljen emelni a fotelsegget a szekrol.... :D
23.
23.
Főleg digitálisan vesznek játékokat a PC-sek
Azaz vagy megveszik ( 1 ) vagy nem ( 0).
De a cimbol kiderul hogy valakik analog modon kozelitik meg a problemat. Azaz kicsit nem veszik meg esetleg nagyon igen es versa....
22.
22.
kopic
#1: Azta ! Nem mondod ?! De erre ugye magadtól jöttél rá ?
20.
20.
eszem
Én a GW2 dobozos verziója után mondtam azt, hogy kösz, nem kell több dobozos móka. GW1 dobozos verzióiból indultam ki amikor megvettem, ott alaphangon volt benne egy kezelési útmutató, kétoldalas plakát, zenei cd, lore füzet... GW2-es dobozban meg csak lemez és kód...
19.
19.
Normen1976
Ahogy szálnak az évek, egyre több és több dobozka gyűlne össze a polcon. Olyanok, amiket egy idő után soha nem vesz elő az ember. Ezért veszek kizárólag már csak digitális verzióban játékokat. 21 négyzetméteres lakásban élek, 5-10-20 doboz már annyi helyet foglalna el egyébként is ami számomra túl sok lenne. Soha nem volt bennem gyűjtő szenvedély, a praktikusság mindenek előtt. Persze 1-2 dobozos játékom akad azért, pl. Witcher 1-2, Medieval Total War II Gold, stb. De a digitális változat sokkal egyszerűbben, gyakran olcsóbban beszerezhető. A STEAM rendszere nekem tökéletesen megfelel. Idővel teljesen felesleges lesz otthon tartani bármi, erre tart a világ.. mért ne tartanánk vele a lépést :). Az igazi gyűjtők úgyis a spéci kiadásokat veszik meg inkább, nem a sima alap lemezes változatokat, azok helyett mindenképp jobb a digitális változat. A polcon meg marad hely a könyveknek, azokat valahogy nem tudom elképzelni digitális változatban.
18.
18.
biohazard rex
#16: Már vagy 2 éve nem 1€=1$ Steam-en...
16.
16.
PolluxHUN
Nekem különösebben nincs bajom azzal hogy ha fizikailag nincs vmi kézzelfogható dolgom egy játékhoz (kivétel egy egy térkép a dobozból). Hogy miért van akkor még is a sok digitális címem mellett dobozos is? A válasz marha egy szerű! A mocskos anyagiak miatt. Amíg a premier címek ilyen áron kerülnek forgalomba addig az épeszű magyar ember nem vesz meg egy AAA játékot 20-30% drágábban! Kezdődik a probléma azzal hogy egy az egyben váltják a dollárt euróra tehát az USA-ban 50 dolláros pre-order Witcher 3 Európában 50euró..enyhén szólva se mind1. Aztán folytatódik azzal olyan szintű fospermet értéke van csudás magyar forintunknak hogy ihajj. Rengeteg akciós, humble-bundle játékom van steamen....de nem ott fogom példának okárt megvenni a fent említett W3-at kb. 16.000Ft-ért hanem szépen előrendeltem giftekkel együtt 13.000-ért az egyik webshopban!
15.
15.
GAMEROD
Még szép hogy ennyire előretört a digitális terjesztés. Kényelmes, megjelenés pillanatában beszerezhető, nem kell lemezekkel vacakolni, én már optikai meghajtót sem tartok. Ha nincs lemez akkor nincs ami tönkremenjen, bármikor kényelmesen hozzáférhető ha az ember újra szeretné telepíteni. Csakis előnyei vannak a dolognak. Lehet hogy megvolt a dobozos változatoknak is a varázsa, de csak arra az 5 percre amíg kibontotta és megnézte az ember.
13.
13.
randall13
Sosem értettem meg egyesek szexuális vonzódását a műanyag dobozok iránt, de azért jó látni, hogy 100 emberből 91 velem ért egyet.
12.
12.
Raam989
PC-re én is csak digitális játékot veszek, ellenben konzolon ragaszkodom a lemezes verzióhoz, kivéve akkor, ha jelentősen olcsóbb a digitális, mint a lemezes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...