Saját filmstúdiót akar az Activision?

Ha úgy vesszük, a Call of Duty-játékok a maguk rövid, de annál látványosabb kampányával önmagukban is interaktív filmeknek tekinthetők, azonban a hírek szerint az Activision nem állna meg itt...

A The Information értesülései szerint saját filmstúdiót alapítana az Activision, aminek pont az lesz a célja, amire elsőre tippelnél: filmeket és tévésorozatokat kell majd készítenie a kiadó játékai alapján. Az Activision nem kommentálta a pletykákat, és valószínűleg nem is fogja; különben is, a hírek szerint Bobby Kotick még mindig keresi a megfelelő embert a csapat vezetésére.


A felállás szerint az Activision nem licencelné csak úgy a címeit, inkább maga felügyelné az adaptációk készültét, az viszont érdekes kérdés, hogy ezen felül mennyire folyna bele a munkálatokba. Ha a Marvel-modellt választja, maga is készítheti őket, azonban a Ubisoftéhoz hasonló megoldás sem elképzelhetetlen: a franciák filmstúdiója arra hivatott, hogy szorosan együttműködjön más filmesekkel, és inkább a kreatív kontrollért felel.

A Warcraftból egyébként éppen most készül film, itt a Blizzard aktívan közreműködik.

10 komment - szólj hozzá!