Mindenki a Valve-nál akar dolgozni

Játékfejlesztő vagy? Hol dolgoznál a legszívesebben? Egy szakmabeliek körében végzett nemzetközi felmérés szerint a legtöbben a Valve kirklandi irodájába járnának be reggelente.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#48
Vannak ellenpéldák is, ott van pl a metro2033, mikor kijött egy nagyon szűk réteg tudott csak róla, szinte alig ismerték.Nem volt semmi hype körülötte, most meg már ott tartunk, hogy jön a redux kiadás.Nem véletlen, annak is egy külön oltárt szentelek fejben.Mindig azok a játékok emelkednek fel amiknél nem a reklámozásra költenek, hanem a fejlesztésre.POE is úgy jött ki bétába, hogy alig tudtak róla páran és ma már úgy emlegetik mint a diablo 2 méltó utódját.
#47
Nem véletlen, ha van egy jó ötleted és látnak benne lehetőséget akkor abból kihozzák a maximumot és pity puty a minden idők 10es toplistájába kerül a játék.

Ez a Valve.

Többi kiadót, fejlesztő csapatot inkább hagyjuk, ott hiába van jó ötlet, lelkesedés, mindig lealacsonyítják a játékokat egy könnyen befogadható szintre, ahol nem kell kockáztatni, hogy vajon ez sikeres lesz e vagy sem, esetleg egy kisebb tömeget fognának meg vele és nem lenne akkora bevétel.Mondjuk ki bátran, hogy csak kullognak a többiek a Valve után, próbálnak lépést tartani az ő progressziójukkal, és ezt a jelenre értem. 10 éve még más volt a helyzet.
#46
#20: Mert ez főleg pénz kérdése, de mivel szigorúbbak ott, ezért jobban odafigyelnek. Egy GTA-t meg nem nehéz elkészíteni, nem kell hozzá sok tudomány, sem kreativitás. És lám, mégis milyen sikeres lett, pedig "csak" egy bűnözőszimulátorról beszélünk.
Én az Ubisofthoz mennék.
#45
#44: Milyen steamet használsz te? Hónapok óta a top30-ban nincs, nemhogy a 3-ban.
#42
#38: Odáig rendben van, csak viszont ha nem tudsz valami átütőt kiadni, akkor mi van?
#41
#40: Valóban, olyankor jó ötlet gazdag nőt elvenni ; )
#39
SLi
#38: " És felesége is van."
azt is vette
#37
Én még anno a Last of Us egyik fejlesztői videójában láttam a Naughty Dog studióját. Hát gyerekek.... volt pénz :D
Jó nekem az a 8. helyezett is!
#36
SLi
Riot nincs az első tízben se ?
meglepő, pedig nagyon nagy a felhajtás körülöttük
#35
#33: Igen, belső stúdiók, de nem az Ubisoft. Ezért fura is nekem ez a lista, mert az Ubisoft,Activision Blizzard, Nintendo alatt szerintem a belső stúdiókat értik, de közben vannak konkrét stúdiók is.
#34
Én az Uncharted 2 fejlesztői videói alapján a Naughty Dog-nál nagyon szívesen dolgoznék. :)
#33
#32: Az Ubi nagyon is fejlesztő. Ubisoft belsős stúdiók csinálják a Far Cryt, és az Assassins Creedeket is. Ubisoft Montreal stb stb. :)
#32
#26: "Hogy amit páran is leírtak, csak a pénz vezérli az embereket. Én soha nem dolgoznék ilyen nagyvállalatoknál, mert nekem a játékok nem pénzforrást jelentenek."
Ha már az embernek családja is van, akkor szerintem nem nagy elvárás a biztos havi jövedelem.

"Akkor miért játékfejlesztő a valve?"
Valve is fejleszt játékokat, de ami ott van még a listán az Ubisoft, Nintendo, ezek inkább kiadók sztem.
#31
Én a Rocksteady Studios-nál dolgoznák! Aww :3
#30
#26: Igenám, csak az indie-ből nem lehet eltartani egy családot.
#29
#3: Megint nem a lényeget látod meg :). Szerintem a szavazók többsége inkább a Blizzard miatt szavazott az Activision-Blizzard kombóra és tuti nem az Acti miatt :). Nagyon ügyesen csinálsz magadból hülyét ezen az oldalon. Velldán! Bravó! Ezigen pasztmek! :)