Egyre népszerűbb a Swatting

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A Swattingnak nevezett "tréfa" keretében az ellenfeleink újabban már nem csak anyánk moralitását méltatják, de nyakunkra küldik a kommandót is. Ezúttal a profi játékos, Kootra esett áldozatul a TheCreatures csapatából.

Amerika, a szabadság földje, ahol egyes csökkent értelmű állampolgárok azzal szórakoznak, hogy kommandósokat küldenek a Counter-Strike-ellenfeleik házába, hogy így ugrassák őt, vagy álljanak bosszút a játékban elszenvedett, vélt sérelmeikért.

A dolog, ahogy azt majd a videóban is láthatjátok, kicsit sem veszélytelen, hiszen, ha az áldozat ijedtében hirtelen mozdul, akár egy golyót is kaphat a hátába. Ha valami, akkor ez biztosan megfelel a videojátékok által keltett erőszak fogalmának, igaz, a dolog nem közvetlen, hiszen az egyik játékos a kényelmes székéből csak felhív egy számot, és a Twitchen élőben végignézi, ahogy a másik oldalon játszó ellenfelét néhány perc elteltével a földre kényszerítik és megbilincselik. A sokadik hasonló eset után bízunk benne, hogy a dolog még azelőtt lecseng, hogy valaki komolyabban megsérül.

34.
34.
marton576
Új hírt olvastam erről az esetről, ugye ez egy híres streamer aki egyik alapítója a "The Creatures online gaming company" csapatnak. Állítólag a telefonáló azt mondta,hogy kettő társát már megölte és még kettőt fogva tart. Ha akárki bejön akkor végez a túszokkal és a rendőrökre is rálő. A kemény dolog ebben még az volt,hogy állítólag az apját az első emeleten súlyosan megsebesítették a rendőrök mert azt hitték,hogy ő a tettes. A telefonáló fiút már elkapták és terrorizmus vádjával fogják bíróság elé állítani vagy már állították. (én azt olvastam egy másik oldalon,hogy 25 évet kapott a 15 éves fiú de sokan írták,hogy az fake.)
33.
33.
Thor Vath
Hű, csak nekem tűnik ez nagyon hasonlónak, mint amikor nálunk az 50-es években egy feljelentéssel bárkit be lehetett vitetni? Oké, mondjuk ezeket vissza is hozzák azért. Egy idő múlva :)
De azért nem durva? "Land of the Free, mi? :)
32.
32.
A gamekapocs professzionális szintre emelte a bulvár 'újságírást', gratulálok! :(
31.
31.
Giggsy
#28: Liberális és liberális közt is van különbség. Sajnos manapság a szélsőségek korát éljük, így valamiért egyesekben az a tévképzet él, hogy ha liberálisok, akkor mindenben félre kell dobni a régit, ha konzervatívok, akkor minden új dolog szar.
A nevelésben a liberális gondolkodás sajnos tényleg szar, ezen nincs mit szépíteni. Húsz éve volt diák, aki el merte küldeni a tanárt a kurva anyjába? Nem, mert kapta érte a taslit. Nem kell hülyére verni a gyereket, erről szó sincs, de a megfelelő büntetés, ami sem lelki, sem fizikai károkat nem okoz, igenis szükséges. Egy tasli, vagy egy elfenekelés, ami után egy órával már tud ülni a gyerek, igenis segít felállítani a határokat. Van gyerek, akinél még ennyire sincs szükség, de attól még kategorikusan elutasítani nem szabad.
És igen, volt régen is telefonbetyárkodás, meg bombariadó a suliban, hogy a hülyegyerek megússzon egy dolgozatot, de SWATtinghoz hasonlót az akkori gyerekek nem mertek volna tenni. Éles fegyverekkel rendelkező rendőröket uszítani a másikra viccből? Akkor még felfogták a gyerekek, hogy hol van az a határ, ameddig még el lehet menni egy csínytevésnél. Mostanra már nem.
És igen, ott is a liberális nevelés kudarcát látni, hogy húsz éve egy gimibe kerülő gyerek még gyerek volt, most meg elmész egy általános iskola előtt, és a nyolcadikos lányok egy része úgy ki van festve, mint egy kurva, és úgy beszélnek a dugásról, mintha aktív nemi életet élnének. A mai gyerekek igen nagy része totálisan szülői kontroll nélkül él (és itthon még nem is harapózott el úgy a dolog) mert a new age szarság szerint a büntetés csak árt a gyerek lelkének.

A rendőr meg nyilván kérdezze meg egy látszólagos vészhelyzetben, hogy "terrorista úr, odabent tetszik lenni? Csak mert ha igen, mi bemennék letartóztatni, ha nem jelent problémát." Melyik a rosszabb? Ha harminc emberre fals okból törik rá az ajtót, vagy az, ha fals okra gyanakodva bekéredzkednek, aztán a harmincadik alkalommal a házigazda AK-val az arcukba üdvözöli őket? Olyan ez mint a 2006-os zavargások. A TV székháznál a rendőr volt a hülye, mert nem lépett fel elég határozottan, utána meg a rendőr volt a köcsög, amiért túl határozott volt. Mert hát azt persze mind tudjuk, hogy a zavargások idején csak ártatlan bámészkodók voltak, meg terhes anyák. A rendőrök meg csak ezeket püfölték el, utcakövekkel dobálózó B közép az nem volt.
30.
30.
drat576
USAban azért más a helyzet mint itt. Viszonylag érthető a sok túlkapás, hiszen sokkal könnyebb fegyverhez jutni, ezáltal a rendőrök is nagyobb stressz alatt vannak (mivel nagyobb veszély alatt állnak). Persze nem oké hogy pl volt olyan srác/fiatalember, akibe belelőttek mert a távirányító volt a kezében amikor ajtót nyitott. Ez totál nincs rendben, csak valamilyen szinten érthető. És már annyira ördögi kör, hogy nem hiszem hogy hamar lesz változás.
29.
29.
Stranger
#28: Akkor neked milyen ötleted van egy jobb rendszerhez? Most ha felhívják a rendőrséget, hogy pl. bomba van itt meg ott, akkor nem azon fognak filózgatni, hogy mennyire lehet valós a bejelentés. Ez a "swatting" sem egy mindennapos dolog. Egyszerűen nekik muszáj ilyenkor kimenni és nem csak félig felfegyverkezve, mert hát "minek vigyünk golyóálló mellényt, lehet h csak kamu az egész"

Persze jó lenne tudni, hogy milyen okból mentek be, mert így csak okoskodni tudunk.
28.
28.
TheNick
Van néhány érdekes vélemény itt, kezdve a libsizéssel már megint. Kb. úgy van már róla szó, mint a kommunistákról, ráadásul idekeverni igazán brilliáns.

Az ugye fel sem merülhet, hogy a rendőri szerv hogyan ronthat be valakihez egy jelzés után mindenféle ellenőrzés nélkül? Fegyverrel, kiképzett emberekkel? Mert valaki felhívta őket (másik kérdés hogy tudta) és annyit mondott, hogy bomba van nála? Ez retardáltság, hiába játszogatunk azzal a szöveggel, hogy "jajj, de hát lehet tényleg az". Biztos nem számít az oktatás színvonala sem vagy hogy az embereket folyamatosan egymás ellen uszítják. Nyilván a rendszer tökéletes, csak ezek a fránya mai fiatalok rohadnának meg, akik telefonbetyárkodnak (amit soha nem csináltak, csak a liberális eszmék miatt terjedt el).

Ennyi erővel fejbe lehet lőni mindenkit aki szembejön, mert lehet gyilkos, bűnöző vagy terrorista. Bár lehet csak egy átlagos ember, aki mondjuk néha videojátékokat is szokott játszani, igaz ennek csekély az esélye.
27.
27.
markoci555
Azt hittem annyi hogy a játékba behívnak profikat vagy ilyesmi. Ez meg mi a f*szom? Hogy történhet ilyen? Bár gondolom a terrorista szóval akármit el lehet érni a U.S.A.-ban... egész országokat így rohannak le, egy kis házikót miért ne szálljanak meg?
26.
26.
bema695
#18: Csak megnyitottam új lapon, meghallottam az első pár mondatot, mondom "dejó' még egy LoL streamer aki négernek akar tűnni... átkattintottam és ez tényleg néger! Minő plot twist. :DD Aztán szép lassan rájöttem, hogy Doublelift supportjáról van szó.
24.
24.
Juha
Erröl az a sztori jut eszembe, mikor a "gepàrd" csapat behatolt egy nagyobb "rezidenciára", ablak/ajtó betörve, a fickó meg ül a tv elött, és néz rájuk, hogy a "faszèr' nem nyomtátok meg a csengöt?" :-)
23.
23.
Arell
#22: Az első bekezdéssel egyetértek, én is így gondoltam.

Ami az elzárást illeti, nem tudom milyen lehetőségek vannak, de biztos vagyok benne, hogy az illető megfigyelés alá helyezhető, így ellenőrizhető a tevékenysége is.
22.
22.
Peterbaan
#21:
Nem arról van szó, hogy a közpénz vagy az idő fontosabb lenne az emberi életnél, amit ezek kockára tesznek, pusztán említésre méltó, ugyanis szerintem dühítő, hogy ilyenre pazarolják a befizetett adót.

A büntetés pedig igen, jogilag szerintem is egy emberölési kísérletnek sorolnám be és elrettentésképpen bezáratnám pár évre/évtizedre.
Az, hogy elzárni egy életre a gép elől szerintem lehetetlen, hiszen olyan, mintha elzárnánk a TV vagy a kenyérpirító, esetleg a mosógép elől. Butaság.
21.
21.
Arell
#16: Nem szoktam elfogult lenni, vagy állást foglalni az ilyen híreknél, legalábbis publikusan nem. A közpénz és az idő még hagyján ahhoz képest, hogy mi történhetne egy ilyen helyzetben, ha a gépnél ülő - feltehetőleg ártatlan - játékos rosszul reagál, vagy mondjuk egy pisztolynak látszó kontrollert használ. Az lenne a minimum, hogy akiről kiderül, hogy ráküldte a SWAT-ot valakire, többé ne ülhessen gép elé, és ha az áldozat meghal, neki kelljen leülni az időt gyilkosságért.
19.
19.
biohazard rex
"Ezúttal a profi játékos, Kootra esett áldozatul CS:GO TheCreatures csapatából. "
Ja a srác annyira profi mint pewdewpie :D
nem egy fxy0-nak vagy Xzist-nek mentek neki.
Undorító dolog, de minten tiszteletem a kommandónak, mert 1001-edjére is ki fognak menni, még ha tudják is h fake.
18.
18.
SLi
#13: http://youtu.be/y6bWcmK-w_M?t=28s
https://www.youtube.com/watch?v=ub4aJrgBoXU

szerintem nem fos de fogadjunk van ami szerinted szórakoztató szerintem meg fos
ez ilyen
17.
17.
SLi
#12: ha már erről van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=KUdHIatS36A
nagyon durva sajnos :(
16.
16.
Peterbaan
Szánalmasnak tartom, hogy ilyen előfordulhat. Egyrészt, hogy valaki egy teljesen ártalmatlan és ártatlan ismerősére egy csapat agyonképzett, állig felfegyverzett fél-katonát küld, másrészt az, hogy nem veszik észre, hogy mennyire veszélyes ez, harmadik pedig, hogy ezeket a srácokat, akik kimennek oda és megverik a játékosokat vagy még rosszabb(!), az állam pénzéből fizetik, amit világ legnagyobb bunkósága pazarolni. Azért mert egy kicsit viccelni akarok, ezért pazarlom a közpénzt, veszélybe sodrok embereket és rabolom mások idejét? Undorító és dühítő!

Giggsy-vel értek egyet, a liberális eszmék terjedésével a fegyelem is kiveszett az emberekből, ami elkorcsosult értékrendű idiótákat hozott létre...
15.
15.
mestermagyar
#14: Nem sértésből mondtam. :P
13.
13.
mestermagyar
#10: Ezek mi a fosok? Jézus én érzem magam veternnak 17 évesen...
12.
12.
névtelenség
#11: Köszi és Jézusom! Ezek után tényleg beszarás ez a swatting cucc.
11.
11.
LeBlanc
#2: amúgy téged hátha érdekel:
http://444.hu/2014/08/19/mindenkinek-art-ha-katonak-lesznek-a-rendorokbol/
elgondolkoztató
10.
10.
névtelenség
#9: Én jobban aggódok Woolie-ért a Best Friends-ből.
9.
9.
SLi
#2: akkor aphromoo remélem pihenteti a streamelést egy darabig :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...