Egyre népszerűbb a Swatting

A Swattingnak nevezett "tréfa" keretében az ellenfeleink újabban már nem csak anyánk moralitását méltatják, de nyakunkra küldik a kommandót is. Ezúttal a profi játékos, Kootra esett áldozatul a TheCreatures csapatából.

Amerika, a szabadság földje, ahol egyes csökkent értelmű állampolgárok azzal szórakoznak, hogy kommandósokat küldenek a Counter-Strike-ellenfeleik házába, hogy így ugrassák őt, vagy álljanak bosszút a játékban elszenvedett, vélt sérelmeikért.

A dolog, ahogy azt majd a videóban is láthatjátok, kicsit sem veszélytelen, hiszen, ha az áldozat ijedtében hirtelen mozdul, akár egy golyót is kaphat a hátába. Ha valami, akkor ez biztosan megfelel a videojátékok által keltett erőszak fogalmának, igaz, a dolog nem közvetlen, hiszen az egyik játékos a kényelmes székéből csak felhív egy számot, és a Twitchen élőben végignézi, ahogy a másik oldalon játszó ellenfelét néhány perc elteltével a földre kényszerítik és megbilincselik. A sokadik hasonló eset után bízunk benne, hogy a dolog még azelőtt lecseng, hogy valaki komolyabban megsérül.

34 komment - szólj hozzá!