A Nintendo már a hardcore játékosokra koncentrál

Maga Shigeru Miyamoto nyilatkozta ezt az Edge-nek adott interjújában, elvégre új idők járnak - a Nintendo is változtatni akar a hozzáállásán. Közben finoman meg is marta az alkalmi játékosokat.

Habár a Wii-re és a DS-re is készült hardcore játék, a vásárlók többségét a casual játékosok adták, így értelemszerűen a Nintendo stratégiája is inkább rájuk összpontosított. Ezek a játékosok viszont már nem a Nintendo-tábort erősítik, talán ennek tudható be az, hogy a kiotói cég is egyre inkább "bekeményít".

Erről maga Shigeru Miyamoto beszélt az Edge-nek adott interjújában. Az úriember kifejtette, hogy a Nintendo most a hardcore játékosokra koncentrál elsősorban, és ha már szóba került a hardcore-casual téma, elővette az alkalmi játékosokat is: "Ezek olyan emberek, akik például filmet néznének vagy Disneylandbe mennének. Úgy állnak a dolgokhoz, hogy 'oké, én vagyok a vásárló, nektek kell szórakoztatni engem'. Ez egyfajta passzív attitűd, ami szerintem szánalmas. Fogalmuk sincs arról, mennyire érdekes, mikor lépsz egyet előre és próbára teszed magad [összetettebb játékokban]."

A fenti részletben nemcsak az az érdekes, Miyamoto mennyire nyersen ugrik neki a casualeknek, de az is, hogy ez a gondolkodásmód teljesen ellentétes a Nintendo eddigi vélekedésével, amivel persze ő maga is tisztában van: "A DS és a Wii idején a Nintendo igyekezett minél jobban kibővíteni a játékostábort, de szerencsére az okoskütyük terjedésével az emberek természetesnek veszik a játékokat. Ez egy jó dolog számunkra, mert már nem kell aggódnunk amiatt, hogy olyan játékokat készítsünk, amik relevánsak az átlagos emberek hétköznapjaiban."

22 komment - szólj hozzá!