Képeken az Assassin's Creed: Unity és a Rogue

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 3.
  • Képek
Link másolása
Olyan még nem volt, hogy a Ubisoft több nagygépes Assassin's Creedet is kiad egy évben: a rajongók ősszel Párizsban és az Atlanti-óceánon hajthatnak végre különféle merényleteket. Mit szólnátok egy csokornyi friss képhez?

Az Assassin's Creed: Unity a francia forradalom idejére kalauzolja el a játékosokat. Ez lesz az igazi újgenerációs fejezet a sorozat történetében, Párizst kellő odafigyeléssel modellezték le montreali srácok (és az a jó pár stúdió, amely besegít a fejlesztésbe). Az alábbi képeken Arno és Elise meghitt turbékolásának lehetünk tanúi, de a harc sem maradhat el.


Egy másik földrészen, Észak-Amerikában viszont Shay vadászik orgyilkosokra az Assassin's Creed: Rogue-ban, miután a templomosok rendjében találta meg a vigaszát. Hajójával jéghegyek között lavíroz és baráti kapcsolatot ápol a harmadik rész kedvenc karakterével, Haythammel is.


A Unity november 13-án érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, ugyanazon a napon, mint a Rogue, ám utóbbi csak PS3-on és Xbox 360-on teszi tiszteletét.

16.
16.
#15: Na azt én sem. :)

Persze, túlzás hogy törekedtek rá, de érezni lehetett, hogy ők is látják a lehetőséget és próbálnak nyitni felé és megalapozni azt. Csak aztán azzal hogy elvetették, még rosszabbul jöttek ki belőle, mintha bele se kezdtek volna. De teljesen mindegy, az Ubi már rég elbaszta, és ezen nem tudunk változtatni. Kíváncsi vagyok idén a Unity milyen "teljesen új és eddig még nem látott" jelen-szálat vezet be.
15.
15.
Giggsy
#14: Nem igazán éreztem a törekedést arra, hogy a két szál azonos fontosságú legyen. Igen, Desmondénak nagyobb volt a tétje, de kidolgozatlan volt. Akkor lehetett volna egyenértékű, ha Desmond történetének 95%-át nem az ősei emlékeinek újraélése, és olyasmik teszik ki, mint például hogy másszon fel a padlásra, mert csak onnan lehet felkapcsolni a biztonsági rendszert. Nagyjából az AC3-ban kapott csak valami kidolgozottabb szálat, de ott is inkább csak az tette őt érdekessé, hogy a széria történetének legunalmasabb múltbéli szereplője került mellé. Ja, és áruló volt, vagy sem, Kristen Bell megölését akkor sem bocsájtom meg neki :D
14.
14.
#13: A Brotherhood pont ilyen volt. Volt az elején, a végén, meg talán még 1 alkalom közte, ezen kívül viszont akkor másztál ki az Animusból amikor akartál, vagy ugye maradtál benn. Igazából ebben nem vagyok biztos, mivel én minden Sequence után kiszálltam, így nem rémlik, hogy mikor voltunk rákényszerítve. De az biztos hogy a BH-ban kaptuk a legszabadabb kezet ezzel kapcsolatban. Amúgy egyetértek, hogy ha a két szál egyenértékű, az jobb lett volna. Szerintem igenis törekedtek erre, Desmond folyamatosan kapta a képességeket, szépen lassan, részenként emelték ki, ezzel kvázi rákészítve minket arra, hogy hamarosan vele is ugyanúgy mehetünk, mint pl Ezio-val, és legalább akkora hangsúlyt fog kapni. Konkrétan az egész második rész erre épült, Ezio pusztán eszközként szolgált erre, és a következő(nek hitt) harmadik részben elérkező világvége miatt is teljesen logikus volt, ahogy erre kiképzik. Aztán bummm BH vége meg Revelations, és azóta ennek az elképzelésnek annyi. Én meg azóta reménykedek hiába.
13.
13.
Giggsy
#8: Olyan szempontból mindenképp félresikerült volt Desmond, hogy így nem lett volna szabad belevágni. Vagy teljes mellszélességgel két teljesértékű sztori két különálló idősíkon, vagy pedig csak egy idősík. Ez a van is benne Desmond, de érdektelen a szála megoldás semmire sem volt jó. Persze lehetett volna az is érdekes, mert az alap megvolt hozzá, épp csak nem használták ki eléggé. Ha már ennyire jellegtelenné tették a küldetésit, legalább annyi lett volna bennük, hogy van minden játék elején, meg a végén valami vele, a közbülső részben meg csak annak kelljen kiszállni az Animisból, aki ki is akar.
12.
12.
Gora
A Rogue-t nagyon várom. :D
11.
11.
NoRush
#10: Ezt nem értem. Szóval ugyanabban a játékban az öreg generációs masinákon FULL magyar a játék, az "újgeneráción" meg nem?

Hát az elég kínos...
10.
10.
Maccs187
Kérdésem: lesz-e Magyar felirat!? Csak mert amit a One-os Black Flag-el műveltek felirat terén az eléggé meglepett! (Csak a párbeszédek voltak lefordítva)
9.
9.
Eledhryon
Először Sofia, aztán Anne, most meg Elise. Dögös vörösek...dögös vörösek mindenhol :D
8.
8.
Szerintem sem volt félresikerült, és Giggsy, tudom hogy te nem bírtad sose, de ettől még lehetett jó egyeseknek. :) Lehet mondani akármit, az én szememben végig Desmond volt a főszereplő, és végig "tisztában voltam vele", hogy bár Velencében járok, ő is ott van valahol. És amikor Shaun-ék néha beszéltek hozzánk, miközben bent voltunk az Animusban, annak is megvolt a maga hangulata. Engem sosem zökkentett ki.

#7: Én úgy emlékszem, hogy az Ubi tartotta a száját az első résznél, és egy szót nem szólt Desmond-ról, a játék indításakor láthattuk először. De lehet tévedek, az első rész híreit még nem igazán követtem anno.

#1: A koncepció amiről te beszélsz, bár folyamatosan háttérbe szorult, azért végig jelen volt, a harmadik résszel bezárólag. Azt nem értem csak, ha az Ubinak is ennyire nem tetszik a jelen szál, akkor a 3 után már tényleg el is hagyhatták volna teljesen. Mi értelme erőltetni? Én örülök neki ha van, de akkor meg ne csináljanak félmunkát.
7.
7.
Ra1D3n
#2: Sosem értettem, hogy mi baja volt az embereknek a Desmondos szállal. Még meg sem jelent az első része, de már ment a sírás a sok köcsög részéről(no offense, de ez a véleményem), én meg úgy voltam vele, hogy ha szar lesz a dolog, akkor is kibírom valahogy. Ehhez képes meg inkább titokzatos volt a jelen szál, és szerintem érdekes is volt, a 2. résszel kezdve meg Desmond is megkapta a képességeit. Kifejezetten tetszetős és jó volt pl Colosseumban ugrabugrálni a jelenkorban, de mondhatnám azt is, amikor a 3. részben valai Abstergo épületet kellett megmászni, szintén nagyon jó volt. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy legalább így keretbe lett fogva a múltbeli szál, és volt köztük legalább történeti kapocs.

Na mindegy, felesleges tovább ragozni. Szerintem a Desmondos szál nem volt félresikerült koncepció.
6.
6.
Blueberry
Akit érdekel a széria annak valamelyik biztos tecceni fog+az elsö értelmesnek mondhato játék ps4re
5.
5.
Giggsy
#3: Na és melyik lesz jó rész a kettő közül? Melyikre tetszett gondolni az őméltóságos úrnak?
4.
4.
Blueberry
Desmond-nak pont az a lényege h mikor éppen bele jön az ember a játékba elöugrik,cs h ne érezd magad tulságosan janinak ;)
2.
2.
Giggsy
#1: Az eredeti koncepció megmaradt. Desmond egy félresikerült elképzelés volt, amit kénytelenek voltak megtartani, miután az első részben már benne volt. Az AC soha nem szólt igazán róla. Persze keretet adott a sztorinak, de a Mona Lisának is van kerete, mégsem amiatt lett híres a mű. A reklámokban sem Desmondot mutatták soha, a könyvekben pedig konkrétan említés sincs róla, ami nem véletlen. Ötletnek nem volt rossz, azonban gyakorlatban csak kizökkentették az embert a játék középkori, majd reneszánsz, majd függetlenségi háboró korabeli környezetből, mikor az ő unalmas jelenbeli részei jöttek.
Nem lehet koncepciónak nevezni valamit, amit kivonva a képletből a játék 99%-ban ugyanaz marad.
1.
1.
Sun9us
Ez a sorozat lesz a következő Resident Evil, vagy CoD, NFS. A kiadó sorozatgyártásban nyomja a részeket, és elkoptatja a nevet. Az eredeti AC koncepcióból, pedig semmi sem maradt. (Desmond ősei Assassinok voltak, és az örökletes emlékeit felhasználva akarnak a templomosok megtalálni, valami ősi kincset. Rájön, hogy kihasználják, és szembeszáll a templomosokkal, az ősei által megtanult képességekkel.) Erre még emlékszik valaki? És arra, hogy ez az eredeti koncepció hogyan siklott el, a futószalagon?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...