A Microsoft megvenné a Minecraft fejlesztőjét

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 10.
  • Pletyka
Link másolása
A Wall Street Journal értesülései szerint a konzolgyártó megvásárolná a Mojang AB-t, a Minecraft és a Scrolls fejlesztőcsapatát. A redmondiak állítólag kétmilliárd dollárt fizetnének a Markus "Notch" Persson stúdiójáért.

Alighanem minden idők egyik legsikeresebb indie csapata a Mojang, lévén a Minecraft sikert sikerre halmoz, 2011-es megjelenése óta már több mint 54 millió példányban kelt el és messze még a vége, elvégre hamarosan befut az Xbox One-os változat is.

A Wall Street Journal belső forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Microsoft megvásárolná a svéd fejlesztőcsapatot, ráadásul több mint kétmilliárd dollárt fizetne érte. Az akvizíciót már ezen a héten nyélbe ütnék a felek.

Mit is jelentene ez? Nagy valószínőséggel azt, hogy a Minecraft lenne az utolsó játék, amely a Sony konzoljaira is megjelent (PS4-re pont a múlt héten). A redmondiak tutira kisajátítanák maguknak az aranytojást tojó tyúkot.

Nagytestvérünk, a HWSW azt írja, hogy Persson korábban élesen bírálta a Microsoftot "a PC, mint nyílt platform tönkretételéért" és a szoftvert nem is töltötte fel a Windows 8 piacterére. "Notch" gondolatai gyakran forognak a nagyvállalatok körül, korábban a Facebookot kritizálta, amiért az megvásárolta a virtuálisvalóság-szemüveget fejlesztő Oculust, és tiltakozásul le is állította az Oculus VR-t támogató Minecraft fejlesztését. "Semmi olyat nem tettek eddig, ami miatt megbíznék bennük, és emiatt kicsit félelmetesek is számomra" - írta a közösségi oldalról. A Bloomberg szerint egyébként Persson kereste meg a Microsoftot azzal, hogy eladná a céget, miután jó benyomásokat szerzett a közös munka során. Egy belsős forrás szerint "Notch" a tranzakció lezárása után aligha marad sokáig a cégnél.

Egyelőre sem a Microsoft, sem a Mojang nem kommentálta a pletykákat.

8.
8.
Ecneb
#4: Vicces, mennyire nincs lövésed a nagyvilágról!
7.
7.
macilaci40
Ennek semmi értelme egyetértek kopical
6.
6.
anarchoid
bar ha java -rol pc-n csinalnanak valami fasza assembly/c++ portoit .. akkor kiugranek a borombol, es bar nemgamolok vele 2 eve, akar ujbol meg is vennem ;) java suxx
5.
5.
anarchoid
A minecrafton kivul semmity nemtudnak felmutatni, es ha notch lelep akkor vegkepp kasza a cegnek ;) ... dehat MS tudja ... hadd koltsek a penzuket ;) majd biztosan csinalnak egy X1 exkluziv minecraft 2.0 -at ;)
4.
4.
kopic
CSAK EZT NE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:( Nagyon remélem, h ez nem fog megtörténni !!! 2 milliárd ezért a fos játékot készítő stúdióért ?!?! O.o OMG !
Inkább ebből a hatalmas nagy léből alapítsanak végre új belsős studiókat ! Mert abból rohadtul kevés van !:S
3.
3.
mestermagyar
Nem tudom, hogy most mit mondjak... Adják el a lelkük is a faszba, csakis a minecraft az egyetlen értelmes játékuk, azóta 2d-s ideig-óráig fosokat adtak ki.
2.
2.
Cristiano
1.
1.
Blueberry
Hogy valakinek ennyi felesleges pénze legyen :o
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...