RoomAlive - kiterjesztett valóság a nappaliban

  • Írta: zoenn
  • 2014. október 6.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft kutatási részlege továbbgondolta a tavalyi CES-en bemutatott IllumiRoom koncepciót. A RoomAlive már sokkal bonyolultabb dolog, amely a nappaliból egyfajta interaktív, kiterjesztett valóságot csinál.

Tavaly januárban mutatkozott be az IllumiRoom. A rendszer képes arra, hogy a játékot a tévé képernyőjén túl is kiterjessze: a játéktér nem ér véget a készülék kávájánál, a falon mindenféle fény, effekt vagy éppen a kibővített látótér jelenik meg, hogy fokozza a játékélményt. Az IllumiRoom főszereplője természetesen a Kinect, ami feltérképezi a szoba adottságait, ezen felül egy projektor is szükségeltetik hozzá, elvégre valamivel ki is kell vetíteni a látványelemeket. Sajnos a technológia nem került piacra, mivel a redmondiak saját bevallása szerint is túl drága lett volna.

A cég azonban továbbgondolta a koncepciót, amely már RoomAlive névre hallgat. Az új verzió jóval szabványosabb elemekből áll, mint korábban, így már kereskedelmileg életképesebb projektnek tűnik. Amint az látható, vannak RoomAlive-specifikus játékok, melyek valódi csatatérré változtatják a nappalit - az egyikhez még egy fegyverkontrollert is használhatunk.

Az alábbi videóban hat Kinect-szenzor követi a játékos mozgását, a szoftver felismeri a bútorok elhelyezkedését és adoptálja azokat az adott videojátékba is.

10.
10.
mamgu
Én nem írnám le olyan gyorsan, természetesen a jelen állapotában eladhatatlan, és nem is biztos, hogy arra lesz jó aminek itt hirdetik, de nekem élből az Aliens film kezdő eseményei ugrottak be ahol Ripley a kórházi szobában fekszik és az orvosi berendezéseket és az egész szobát egy un. szolidó fedi el ami egy valszeg előre felvett szintén kivetített életkép ami egy dzsungelt ábrázol. Szerintem ezek a technológiák még nem elég kiforrottak és nem elég kompaktak, de előbb utóbb utat találnak talán nem a játékiparba de valahol a mindennapi használatban biztos.
9.
9.
crashpipi
Az első videók alapján, amikor a hangsúly kb annyin volt, hogy a tv képernyőjén látott videó kiterjesztése volt a projektor feladata, némileg homályosabb elnagyolt formában a szoba falára, esküszöm még 100 ezret is megért volna, na de ez???
Ki akar színes csillámfaxpónikat csapkodni tenyérrel a falon?
8.
8.
randall13
Hát ez egy fasság :D 100k HUF-ért már veszek egy oculuszt, ami jobb élményt nyújthat mint ez. És még komolyabb játékok is lesznek rá, nem olyanok, hogy "mászik a bogár a falon, csapd le hülyegyerek". Teljesen érthetetlen ez a RoomAlive. Mintha csak azért csinálná a MS az egészet, hogy valami technológiai újdonsággal is bekerüljenek a hírekbe.
Maga a 3D szkenner szoftvere egyébként marha sok dologra jó, de játékra pont nem. Bár lehet nem vagyok eléggé kreatív.
7.
7.
Henry82
Még ha életképes is lenne, ez úgy baromság ahogy van. Ha már nex gen játékélményről beszélünk, az jelentse azt, hogy én vagyok a játékban/filmben, ne a mikrohullámú sütőmet, meg a kávéscsészéimet vonjuk be a buliba, pont az lenne a lényeg, hogy a külvilágot kizárjuk. Ha ez a jövő, hogy a nappalimon átfolyó virtuális patakból pixelbékákat csípjek nyakon, inkább megyek vissza bélyegeket gyűjetni.
5.
5.
Grabowsky30+
#3: Pontosan ez jutott eszembe nekem is, ez teljesen életképtelen ötlet! Főleg annak fényében, hogy a jövő év remélhetőleg a vr sisakokról fog szólni. Azok ellen ez a megoldás nem tudom hogyan akar majd versenyezni, főleg árban!
4.
4.
Gorre
#2: Szerintem ezt gumiszobára tervezték.
3.
3.
Daks
Csak én nem értem a logikát?
Illumiroom: egy projektor, amit használhatsz amúgy filmnézésre is bármikor, rohadt jó hardcore élményt ad. DRÁGA, nem kerül forgalomba.
RoomAlive: legalább hat projektor, ki tudja hány Kinect, ratyi EyeToy játékokért. ÉLETKÉPES. WTF?
2.
2.
Drraco
Szívesen megnéznék egy olyan videót is, ahol a kalandba belemerült játékos először lesöpri az asztalról a nagyképernyős tévét, majd ököllel belever az szekrény vitrines részébe "katicabogár" után vadászva, végül hasbarúgja a véletlenül rányitó szomszédot...
1.
1.
p3ti
Érdekes az elképzelés..lehet ez teljesen más irányba indítja a játékokat. Viszont eléggé viccesek az emberek a videóban :D ahogy próbálják komolyan venni ezt az egészet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...