Minecraft - megvan a PS Vitás verzió dátuma

A Minecraft PS Vitás portja átment a Sony minőségellenőrzésén, így a 4J Studios végre kitűzhette a megjelenési dátumát. A kultjáték handheld verzióját a jövő héten tölthetjük le az európai PS Store-ból.

Minden akadály elhárult a PS Vitás Minecraft elől, így a port október 15-én végre megjelenhet az európai PS Store kínálatában. Minden bizonnyal jót tett neki az extra tesztelési idő: a PS4-es verziót például újra be kellett nyújtani minőségellenőrzésre, miután a Sony elsőnek visszadobta azt.

Ennek örömére a handheld verzió egy friss és ropogós előzetest kapott:

Úgy tűnik, minden maradt a régiben a 4J Games és a Mojang között, dacára annak, hogy az eredeti fejlesztőcsapatot nemrégiben rekordösszegért vásárolta fel a Microsoft.

Alakul a Minecraft-film

Hiszitek vagy sem, de készül a Minecraft-mozifilm is, bár még a munkálatok elején tartanak az érintettek. A Mojang fejese, Vu Bui a The Guardiannak elmondta, lövése sincs, hogy a film pontosan mikor kerül a mozikba, de a lényeg az, hogy 3-4 évnél korábban ne várjon rá senki.

Bui beszélt egy kicsit a projektről is. Sok filmgyártót érdekelt az ötlet, végül a Warner Bros. mellett döntöttek. A stúdió nagy költségvetésben gondolkodik és a Mojangnak is beleszólása lesz a kreatív folyamatokba. Az viszont biztos, hogy tudatosítani szeretnék mindenkiben, hogy a film története csak egy sztori lesz a Minecrafton belül, nem arra próbál rávezetni, hogy miként játsszunk a játékkal és hasonlók.

5 komment - szólj hozzá!