A 30 fps-től filmszerűbb lesz az AC: Unity

  • Írta: Arell
  • 2014. október 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A minap a fejlesztésért felelős csapat bejelentette, hogy az Assassin's Creed: Unity azonos felbontással és ugyanolyan másodpercenként megjelenített képkockamennyiséggel fog dolgozni a konzolokon. Íme, az indoklás.

A két napja felbukkant hírből megtudhattátok, hogy az Assassin's Creed: Unity 900p és 30 fps mellett hozza majd el a forradalmi Párizst a next-gen konzoltulajdonosok részére. Az indoklás ekkor még az volt, hogy a mesterséges intelligencia és a több mint harmincezer NPC lejjebb kényszerítette a megjelenítés minőségét, de a Ubisoft azóta előállt még egy magasztos magyarázattal.

"A Ubisoftnál régóta szeretnénk elérni a 60 fps-t. Nem hiszem, hogy ez jó ötlet, mivel nincs igazán érezhető előny a másodpercenként 60 képkockában és nem is néz ki valódinak" - adta elő Nicolas Guérin, a játék pályaépítésért felelős rendezője a TechRadarral készült interjúban. "Kicsit olyan mint a Hobbit című filmben, nagyon furán festett" - tette hozzá.

Guérin a különös összehasonlítás után még tovább ment, és azt állította, hogy az iparág "kollektívan továbblépett" a 60 fps sztenderdjéről, mivel "annyival nem jobb" tőle a minőség.

Alex Amancio, a Unity kreatív igazgatója később hozzáfűzte: "a 30 [fps] volt a célunk, mert filmszerűbbnek hat. A 60 nagyon jól mutat egy lövöldözős játékban, de egy akció-szerepjátékban nem annyira. Tulajdonképpen jobb érzés az embernek a 30 fps. Emellett pedig több teret hagy a teljesítményt illető határok feszegetésére."

"Olyan ez, mint mikor a felbontásról kérdeznek. A pixelek száma vagy a minősége érdekel? Mert ha egy játék gyönyörű, akkor kit érdekelnek a számok?" - egészítette ki magát Amancio.

Az Assassin's Creed: Unity novemberben érkezik a PC, PS4 és Xbox One platformokra.

94.
94.
gossy323
Miért is tűnik lassabbnak egy játék 30 fps-el?
Ok ez nem épp 30 fps, de jól szemlélteti a különbséget. :
http://www.youtube.com/watch?v=rNEEAkOnSuY
- Nem! A játékélményt, és ezzel a játékos teljesítményét is nagyban
befolyásolja a képkockasebesség, ugyanúgy mint az internetkapcsolat sebessége. (lag)
És nem! Nem értek egyet ezzel az "ubi irányzattal". Ez inkább visszalépés,
mintsem követendő újítás.
93.
93.
verychardhun
Üdv mindenkinek.Úgy érzem 1re kínosabb ez a huzavona a Ubisoft-nak.Had emlékeztessek mindenkit 1 apróságra.Kb 3 évvel ezelőtt PONT a Ubisoft volt az aki sürgette az új konzolok megjelenését ráadásul épp a JOBB minőség miatt (Az akkori konzolok ugyanis "gátolják őket a teknológiai fejlődésben").Erről akkoriban a Ubisoft 1ik illetékese nyilatkozott .Kíváncsi lennék ha szembesítenék őket ezek után az akkori nyilatkozatukkal mit habognának,hebegnének???Természetesen ettől még lehet jó a játék és ha legalább olyan jó lesz mint a többi biztosan megveszem.Jól hangzik az AC-ben coop módban nyomulni a haverokkal.Hali
92.
92.
amperovszki
ha valaki esetleg nem értené, az üzenet a következő:
a 60 FPS rossz

a 30 FPS jó
91.
91.
drat576
Annyira nem érdekel ez a rész (bár a Liberation-ön kívül a többit végigjátszottam), viszont arra leszek kíváncsi, hogy ha már a konzolos verziónál így mismásolnak, akkor milyen lesz a PC-s kiadás.
90.
90.
GAMEROD
Azért megnézném hány embernek van olyan gépe ami bírja a 60fps-t pc-s körökben is. Interneten kívül, pc boltokban nem is találni alsó-közép kategóriánál jobb hardvert mert egyszerűen nem veszik. Játék közben pedig akkor kéne ilyesmivel foglalkozni ha már tényleg zavaró ha nincs benne ilyesmi.
89.
89.
csongor1996
Mondjuk szerintem is jobb, ha 30 FPS-sel fut a játék, és valamivel szebb minőségű. Persze attól függ, mennyivel szebb az a szebb. Ettől függetlenül továbbra is elég gáz, amit csinálnak.
87.
87.
lol

A Hobbitos példa azért jó volt, csak kár, hogy ez max a filmekre igaz... :D Hány éve is játszunk meg nézünk átvezetőket 60 fps-el? Mégis mitől lenne fura?
86.
86.
headhunter86
#84: Igaz, ettől még botrányos ez a sok hazudozás amit előadnak a nagyközönségnek.
85.
85.
drat576
Amúgy én azt tudnám elképzelni, hogy a menüben lenne két beállítás. Egy a 30-asra belőtt dolog (de igényesen) és lenne egy 60-as (valamivel lejjebb csiszolt látvánnyal), csak ez az én PC-s fejemmel való elképzelés, és gondolom a konzolosok direkt nem akarnak ilyesmivel foglalkozni, hiszen azért vettek konzolt hogy ne kelljen.
84.
84.
drat576
#83: Jelen esetben az UBI-val az a baj, hogy mindenkit hülyének néztek és totális baromságra épülő manipulatív szöveggel próbálják menteni a bőrük.
83.
83.
headhunter86
Nem az UBI-t kellene szidni, hanem a konzolokat. Ennyit tudnak...
Parasztvakítás az egész next-gen móka.
82.
82.
KemiDave
#70: Én az airsoft M4-esemet is fps-ben mérem :D
81.
81.
KemiDave
Sziasztok! Szerintem nagyon is van különbség. Aki játszott a black flaggal, és szembesült a 60-30fps ingadozással, az érzékelhette a különbséget. Szerintem, és ez az én véleményem, elég nagy a különbség. Ez például stratégiai játékoknál is gyönyörűen látszik : pld faces of war, Men of War.
79.
79.
Amugy meg minden single game tok jatszhato 30 fps-el.
Csak ne essen be ez ala.
Aki az ellenkezojet allitja az hulye szamhaboruzo mumajjer.
Es ha a 30 fps miatt nem boldogul az user error es azert van mert bena mint a fos...

A ubi meg egy rakat szar penzehes otvar banda (az ea ipari tanulo hazzajuk kepest), bar ezt a sok gyoker vasarlo miatt tehetik meg. Evek ota csak szart csinalnak (valiant hearts a kivetel, vak tyuk is talal..).
Hazudoznak meg vetitenek ossze-vissza, de amig az itt es mashol nyalat vero, hoborgo sok retkes tulok versenyez ki rendeli elo hamarabba szarjaikat addig ez mukodik.
Ez van. Visszajelzes szamukra, hogy ez igy "jo" es akkor mert torjek magukat?

Ahelyett hogy bojkottalna mindenki a szart amit csinalnak es szepen elkondolkodnanak, vagy csodbennenek a faszba.


A konzolok meg gyengek.
Es ez a ketto "sikeresen" talakozott.
78.
78.
p3ti
#66: Egy olyan gépre fejleszteni aminek fix a hardvere, és több platformra egyszerre fejleszteni az külön világ....
77.
77.
#56: Jaaaaaj te raketamernok te.
"...60 fpst konzolon,mert bénák programozásban/nem éddekli őket, ezt el lehet fogadni..."
Szerinted barki ugy all hozza hogy bemegy reggel ugy hogy: "ma irok egy olyan silany lassu kodot tok jo lesz".
Lovesed nincs a jatekfejlesztesrol.
A kulcszavak penzehes kiado, rovid ido, keves ember,
Sok utolagos "keres" plusz ember, penz, ido nelkul...
76.
76.
XuChi
Az Ubisoft mára már egy hazug, pénzéhes, szutyok cég lett. Az összes ubi játék megy a kukába. Ha lenne globális összefogás akkor most azt kellene csinálni, hogy semmit nem venni ami ubisoft termék. Akkor majd jól rájönnének hogy Ők vannak a vásárlóért, nem mi vagyunk értük. De sajnos sok a megetethető birka agyú, aki rohan és imádságok közepette adja oda a pénzét ezeknek a szemét hazug gennyes cégeknek. Ezért tart itt a "gémer világ".
75.
75.
dzsiádzsó
#74: Kérlek mesélj még!
74.
74.
SP4C3F0X
Mind a youtube-os gamer csatornákat üzemeltetők hibája. Meghipnotizálták a jónépet hogy legyen százezres egered, ötvenezres billentyűzeted és 300 FPS-ed. Aztán mire észhez térnek, rájönnek hogy nem lett sokkal nagyobb a játékélmény.Pont most néztem egy videóst, aki olyan jól felújította az előző highend pc-jét DDR4-re és társaira hogy szarabb lett mint vót.
73.
73.
Benjago
#71: Az, hogy a TV-k 60hz-esek, miben befolyásol egy például 45fps-el futó játékot?
Nekem is 60Hz a monitorom, és akkor most csak és kizárólag 60fps-el kellene mennie mindennek? Vagy ezt most értetted? Szerintem ez így nem jó érv, de lehet, hogy én értek valamit félre...
72.
72.
kristof97
"Mert ha egy játék gyönyörű, akkor kit érdekelnek a számok?" Az Ubisoftos palinak a mondandójából ezzel az 1 mondattal értek egyet. De az összes többi dolog az bullshit. Annyi igazság van még benne, hogy egy játékot nem az fps számmal lehet eladni egy játékot, de a felbontással már inkább. Igaz, hogy most egyik sem jött össze, de ha tényleg tízezres nagyságú lélegző tömeget raknak elénk, akkor talán senki nem fog megverni senkit (remélhetőleg).
71.
71.
randall13
#68: Azé nem 40, 45, 50, mer a tv-k 60hz-esek általában.
70.
70.
GAMEROD
Mit sír a szátok? Ha 30fps, akkor 30fps. Jó dolgotokban már nem tudjátok miért rinyáljatok miközben hízik a fejetek. Lassan már a korotokat is fps-ben méritek.
68.
68.
Benjago
Valaki világosítson már fel, hogy ha jobb teljesítményt akarnak a kacat konzolokon, miért kell 60fps-ről kapásból leszedni 30-re?!?!
Mér nem lehet 40, 45 50...stb.
És akkor máris nem nyafognának annyian...
Egyébként szerintem is eléggé felesleges (és unalmas) téma az örökös fps háború, én tökéletesen megvagyok minimum 30fps-el is, ugyan is 30fps-től már minden folyamatos. PC-s vagyok, átlagban 45-50fps-el fut minden játék a gépemen, de nem zavart, ha valamelyik kicsit több mint 30 volt, ha nem mérem meg, észre sem veszem. :)
De elhiszem, hogy aki lövöldözni akar össze-vissza annak fontosabb, hogy 60fps-el mozogjon a pisztoly...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...