Eddig 60 millió Halo talált gazdára

A Microsoft bejelentette, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek a Halo-sorozat eladásai: immáron 60 millió darab talált gazdára a széria részeiből világszerte. A frencsájz 13 évvel ezelőtt indult a Halo: Combat Evolveddel.

A Microsoft eddig több mint 60 millió Halo-címen adott túl világszerte, a frencsájz 13 évvel ezelőtt indult útjára az első Xboxra megjelent Halo: Combat Evolveddel. A legutóbbi eladási mérföldkő 2012 decemberében született, akkor 50 millió példánynál járt a sorozat.

A 60 millió kópia magában foglalja a számozott részeket (Halo 1-4), az olyan mellékágakat, mint az ODST, a Reach, a Halo Wars, valamint a Halo: Spartan Assault és a Halo: Combat Evolved - Anniversary. A redmondiak szerint a játékosok több mint 6 milliárd órát játszottak a különféle Halo-címekkel, ez 684 ezer évet jelent.

Ennél markánsabb eredményt csak néhány cím, köztük a Mario, a Pokemon, a Need for Speed, a Final Fantasy, a LEGO, a Grand Theft Auto és a FIFA tud felmutatni, ezek a szériák régebbiek és 100 millió eladott példány felett járnak. Fontos különbség, hogy a Halo egy Microsoft-exkluzív sorozat - bele sem merünk gondolni, hogy mennyi kelhet el belőle, ha multiplatform lenne.

A Halo útja még nem ér véget, novemberben érkezik a Halo: The Master Chief Collection Xbox One-ra és 2015-ben a Halo 5: Guardians.

33 komment - szólj hozzá!